یک کارشناس اقتصادی با اشاره به مشکلاتی که حوزه سرمایه در گردش کشور با آن روبهروست، از لزوم توجه ویژه بازارهای پولی و مالی کشور به این حوزه سخن گفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین عبده تبریزی در بیستو چهارمین همایش سیاستهای پولی و ارزی کشور عنوان کرد: سرمایه در گردش به عنوان داراییهای کوتاهمدتی است که نسبت به میزان رشد بنگاه افزایش مییابند برای ادامه یافتن حیات اقتصادی نیاز هستند و شرکتی که با مشکل نقدینگی روبهرو شود، قطعا کسری در سرمایه در گردش نیز خواهد داشت.
وی ادامه داد: پول مواد اولیه دورهی کالای ساخته شده، زمان فروش، حساب دریافتی که در نهایت به موجودی نقدی بنگاه تبدیل میشود مراحلی است که در هر کدام از آنها بنگاه برای خارج شدن از فشار مالی نیاز به یک سرمایه ثابت دارد.
عبده تبریزی دربارهی سیاستهای موجود در این حوزه نیز گفت: در این رابطه سه سیاست محافظهکارانه، میانه و همراه با ریسک وجود دارد که متاسفانه در کشور ما همواره این موضوع در محوطهی ریسک تعریف شده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در حال حاضر سرمایه گردش در ایران با مشکل و محدودیت روبهروست، عنوان کرد: این مساله با توجه به مشکلات مختلفی ایجاد شده و برکار بنگاههای اقتصادی تاثیر فراوان گذاشته است. یکی از این بحرانها موضوع تحریم و به دنبال آن محدودشدن دسترسی به منابع مالی – تجاری مانند اعتبارات اسنادی و ارزی است، در کنار آن نظام بانکی و سرمایهای کشور نیز در سالهای گذشته نتوانسته آنطور که نیاز است بنگاههای اقتصادی را تامین مالی کند.
وی با بیان اینکه نظام بانکی ایران در حال حاضر برای تامین تسهیلات در تنگنا قرار دارد، اظهار کرد: از اینرو آمارها نشان میدهد اعتبارات جدید صادرشده از سوی بانکها قابل ملاحظه نیست و بانکها نتوانستند به حدی که صنعت نیاز دارد به آنها پول برسانند.
عبده تبریزی ادامه داد: البته بانکها نیز در این زمینه دروغ نمیگویند زیرا بخش زیادی از منابع آنها به دلیل تسهیلات معوق و دیگر مشکلات راکد مانده و قابل دسترسی نیست. این تسهیلات گردش پولی را کند میکند و از اینرو توان بانکها برای ارائهی تسهیلات لازم را از بین میبرد.
این کارشناس اقتصادی دربارهی وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد: بازار سرمایه ما میتواند با ارائهی طرحهایی جدید مانند صندوق بهرهبرداری بخشی از مشکلات حوزه سرمایه در گردش را برطرف کند، البته ما در اقتصادمان ابزارهای اسلامی مانند اوراق مرابحه، اجاره و منفعت را نیز داریم که میتواند در این حوزه کمکحال باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در مجموع تامین مالی به وسیله اوراق تجاری نکتهای است که در حوزه سرمایه در گردش از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بنگاههای اقتصادی برای حرکت به سوی اهداف خود قطعا نیاز به این سرمایه دارند.
انتهای پیام