معاون اقتصادی بانک مرکزی با انتقاد از ناسازگاری سیاستهای پولی و مالی گفت: بانک مرکزی استقلال جندان بالایی ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیمان قربانی در بیستوچهارمین همایش سیاستهای پولی و ارزی در پنل تخصصی چارچوب سیاستهای پولی با اشاره به اهمیت هدفگذاری تورم اظهار کرد: در مجموع تجربه کشورهای جهان نشان میدهد که هدفگذاری تورم عملکرد خوبی داشته و میتواند الگوی مناسبی برای دستیابی به هدفهای تورمی باشد.
وی افزود: استقلال بانک مرکزی و بعد از آن مبانی حقوقی و مقرراتی در مورد چگونگی سیاستهای ارزی نیز از پیشنیازهای هدفگذاری تورم است.
قربانی استقلال بانک مرکزی را از جنبههای تعیین اهداف، سیاستها و ابزارها قابل بررسی دانست و بیان کرد: شاخصهایی مثل عزل و نصب رییس کل بانک مرکزی، ترکیب شورای پول و اعتبار، چگونگی تعیین اهداف و تعیین ارجحیت اهداف درجه استقلال بانک مرکزی را تعیین میکند.
وی با بیان اینکه اهدافی که در برنامههای توسعه بر آن تاکید شده، لزوما با یکدیگر سازگار نبودهاند، گفت: نمونهی بارز آن ناسازگاریهای سیاستی است، به گونهای که اغلب سیاستهای پولی و مالی در تعارض با یکدیگر است. به عنوان مثال وقتی که هدفگذاری کنترل نرخ ارز برای مبارزه با تورم انجام میشود در مقابل سیاستهای منبسط پولی مثل مسکن مهر نیز در حال اجراست.
قربانی توضیح داد: سیاستگذاریها را در حالی انجام میدهیم که مراحل اجرایی آن به درستی انجام نمیشود بهطوری که حفظ ارزش پول ملی، رشد اقتصادی و تسهیل مبادلات بازرگانی جزو برنامههای ما است اما اولویتی برای آنها مشخص نکردهایم.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در ادامه با تاکید بر اینکه برای دستیابی به هدفگذاری تورم باید به سمت قاعده مشخصی پیش برویم، گفت: ثبات مالی و انتشار بیوقفهی اخبار و آمار و سازگاری سیاستهای پولی و مالی در این زمینه قابل اهمیت است.
انتهای پیام