فاز اول طرح رومینگ ملی صبح امروز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران سه اپراتور ارتباطی کشور افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تا پایان مرداد ماه امسال دوره انحصار اپراتور سوم به پایان خواهد رسید و بر همین اساس اپراتورهای دیگر مجاز به ارائه خدمات نسل سوم میشوند.
اما یکی از پیش شرطهایی که از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات به عنوان نهاد قانونگذار این حوزه در نظر گرفته شده ارائه رومینگ ملی توسط اپراتورهای اول و دوم است. اما این که رومینگ ملی چیست موضوعی به شمار می رود که ممکن است از نظر بسیاری از کاربران نامشخص باشد.
در این مراسم این گونه عنوان شد که فاز دوم رومینگ ملی هم ظرف 20 روز آینده به نتیجه خواهد رسید.
محمود واعظی در مراسم افتتاح فاز اول رومینگ ملی و اعطای پروانه رادیو ترانک عمومی اظهار کرد: ما همه با مردم سر و کار داریم و اگر ذره ای از سرویسدهی ما کم شود واکنشهایی نسبت به آن صورت خواهد گرفت البته اگر ما اکنون کمتر اعتراضی در این زمینه میبینیم به آن معنا نیست که کار خود را به خوبی انجام میدهیم چرا که مردم ما مردمی نجیب و فهیم هستند که برای احترام به آنها باید حتما تلاش کنیم سرویسهای خود را در سطح عالی ارائه کنیم.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه در حال حاضر با اجرای فاز اول طرح رومینگ ملی کاربران اپراتور سوم (رایتل) میتوانند در نقاطی که پوششدهی ضعیف دارند از شبکه اپراتورهای اول و دوم استفاده کنند گفت: البته در حال حاضر با اجرای فاز دوم رومینگ ملی تنها کاربران رایتل می توانند متوجه تغییر و تفاوت شوند اما با اجرای فاز اول این طرح کاربران اپراتورهای غالب هم میتوانند در نقاطی که پوشش ضعیفی دارند از خدمات اپراتور دیگر استفاده کنند.
وزیر ارتباطات در ادامه صحبتهای خود اظهار امیدواری کرد که اپراتورها بتوانند در بلند مدت خدمات بهتری را با تعرفه کمتر ارائه کنند.
واعظی با اشاره به اینکه برای ارائه خدمات نسل سه از سوی اپراتورهای اول و دوم 9 پیش شرط در نظرگرفته شده طرح رومینگ ملی یکی از این موارد دانست و گفت: ممکن است برخی اپراتورها به دلیل مختلف علاقهای نداشته باشند وارد این خدمات شوند اما برای رفاه حال مردم لازم است که این اتفاق صورت بگیرد.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه قرار بر آن است تا پایان سال نسلهای بالاتر ارتباطی ارائه شود توضیح داد: برای ارائه نسلهای بالاتر لازم است شبکه به گونهای طراحی شود که مردم بهترین شرایط و دسترسی را داشته باشند تاکنون مردم مورد آزمون و خطا قرار گرفتهاند و ما ابتدا یک شبکه را راه اندازی میکنیم و بعد با آزمون و خطا آن را کامل می کنیم؛ این روند روند اشتباهی است و به طور جدی تاکید دارم که تا زمانی که شبکههای جدید مورد تست جدی قرار نگرفته و اجرای آزمایشی آنها مورد رضایت مردم قرار نگرفته است به آن ها اجازه کار داده نشود.
وی همچنین یادآور شد: برای ورود به عرصه پهن باند سرمایهگذاری عظیمی لازم است که ممکن است این سرمایهگذاری برای یک اپراتور بسیار بالا باشد اما اگر در این حوزه مشارکت وجود داشته باشد میتوان شرایط بهتری در این حوزه داشت و خدمات بهتری را به مردم ارائه کرد.
علی اصغر عمیدیان - معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات رادیویی - هم در این مراسم به ارائه توضیحاتی درباره رومینگ ملی و رادیو ترانک عمومی پرداخت و گفت: شاید یکی از موضوعاتی که اکنون مورد توجه قرار گیرد موضوع استراتژی باند پهن باشد که ما دراین راستا در سال 90 دو مصوبه داشتیم که براساس آن رومینگ بین اپراتورها ایجاد میشد البته بعدها به دلیل مشکلاتی که وجود داشت این مصوبات اجرایی نشد و اخیرا با اصلاح دیدگاهها در دولت مصوبه 186 ابلاغ شده است که در قالب آن 9 پیش شرط برای ارائه نسلهای بالاتر ارتباطی برای اپراتورها در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات با بیان اینکه دو پیش شرط اساسی از 9 پیش شرط اشاره شده مربوط به ترابردپذیری شمارهها و بحث استفاده متقابل از شبکههای همراه به عنوان رومینگ ملی مربوط می شود که در این زمینه از اواخر سال 92 پیگیریهای متعددی صورت گرفته و حداقل 24 هزار نفر ساعت کار در این زمینه انجام شده است.
عمیدیان یادآور شد: با اجرای این طرح در صوت، پیامک و دیتا این امکان وجود دارد که مشترکان رایتل در صورت دسترسی به پوشش مناسب از شبکه همراه اول و ایرانسل استفاده کنند.
وی یادآور شد: ظرف 20 روز آینده فاز دوم اجرای طرح رومینگ ملی نیز عملیاتی خواهد شد و به واسطه آن دو اپراتور غالب میتوانند بحث رومینگ را در شبکههای یکدیگر داشته باشند.
وی یادآور شد: در روز اولی که طرح رومینگ ملی برای مشترکان اپراتور سوم مورد استفاده قرار گرفته 8600 نفر به شبکه همراه اول و 5000 نفر به شبکه ایرانسل منتقل شدهاند که البته این آمار تنها مربوط به تهران می شود و برآورد تقریبی بر آن است که در سایر استانها هم به همین میزان انتقال وجود داشته باشد.
رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات همچنین به اعطای پروانه رادیو ترانک عمومی اشاره کرد و افزود: همه دنیا برای استفاده بهینه صدور پروانههای این بخش را برای بخش خصوصی در نظر گرفتهاند و ما هم پس از انجام مزایده این پروانه را به بخش خصوصی واگذار کردیم و پیش بینی ما آن ست که در سال اول 1700 و ظرف سه سال 7000 شغل مستقیم به این واسطه انجام شود.
به گزارش ایسنا، در این مراسم تفاهم نامهای میان مدیران اپراتورهای سه گانه کشور به امضا رسید.
رومینگ ملی (طرح استفاده متقابل از شبکههای تلفن همراه) در واقع خدمتی است که با استفاده از آن، یک اپراتور، خدمات شبکه خود را در اختیار مشترکین اپراتورهای میهمان قرار میدهد و با انعقاد موافقتنامه، از اپراتور میهمان هزینه دریافت میکند.
در این حالت هنگامی که مشترک اپراتور میهمان، از محدوده پوششدهی شبک موضوع پروانه خو خارج میشود، بصورت خودکار امکان برقراری ارتباط و دریافت خدمات تعریف شده از طریق شبکه اپراتور میزبان را دارد.
همچنین با اجرای رومینگ ملی، اپراتورهای جدید میتوانند با استفاده از امکانات اپراتورهای دیگر سریعتر وارد بازار ارائه خدمات شوند و در بازههای زمانی کوتاهتر به سودآوری برسند.
کاهش قیمت تمامشده ارائه سرویس در شبکه و استفاده بهتر از زیرساختهای موجود در کشور از نتایج اجرای رومینگ ملی عنوان شده که امروز فاز اول آن با حضور وزیر ارتباطات بهرهبرداری شد.
پیش از این علیاصغر عمیدیان - دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات - در خصوص بهره برداری از رومینگ ملی گفته بود: چارچوب و مقررات اصول حاکم بر ارایه خدمات رومینگ ملی در کشور که در مصوبه ۱۳۱ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات پیشبینی شده، بازنگری شد و طبق آن هر یک از اپراتورهای غالب براساس درخواست اپراتورهای غیرغالب موظفند رومینگ ملی را برای هر اپراتور تلفنهمراه دارای پروانه، طبق موافقتنامهای که مبتنی بر مذاکرات فنی و تجاری است، ارایه کنند.
در این مصوبه اپراتور غالب، اپراتوری است که حداقل ۲۵ درصد سهم بازار تلفنهمراه کشور را در اختیار داشته و با بررسی بازار از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی مشخص شده باشد؛ اپراتورهای غالب همچنین موظفند به همدیگر خدمات رومینگ ارایه کنند.
دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصریح کرده بود: در مصوبه بازنگری شده اپراتور میزبان از پرداخت حقالسهم دولت از درآمدهای رومینگ ملی معاف شده است.
عمیدیان همچنین با اشاره به تصویب کلیات مجوز ارتقای شبکههای تلفنهمراه از نسل ۲ به نسلهای بالاتر در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اظهار کرد: ایجاد توازن و رقابت عادلانه در تخصیص طیف مورد نیاز اپراتورها، فراهمکردن امکان صدور مجوز اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) که قابلیت کار با هر سه اپراتور موجود را داشته باشند، اجرائیکردن رومینگ ملی، طرح ترابردپذیری شمارههای تلفنهمراه(MNP)، رفع اشکالات و ابهامهای پروانههای موجود و همچنین عمل به تعهدات از سوی دارندگان پروانهها از رویکردهائی بود که در تصویب کلیات صدور مجوز ارتقای شبکه تلفنهمراه مورد توجه قرار گرفته است.
این آئیننامه پیشتر به اپراتورها ابلاغ شده و اجرای آن برای تمامی اپراتورها در نظر گرفته شده بود ولی در پیشنهادات بازنگری، اجرای آن و ارائه خدمات رومینگ توسط اپراتور غالب الزامی شد.
ارائه خدمات رومینگ ملی در دنیا، روشی متداول برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات است و در اصلاحیه پیشنهادی مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به منظور تشویق اپراتورها به ارائه این خدمات، اپراتور میزبان از پرداخت حقالسهم دولت از درآمدهای رومینگ ملی معاف شده است.
همچنین کاهش مدت زمان توافقات برای انعقاد قرارداد ارائه خدمات رومینگ ملی برای اپراتور میهمان یکی دیگر از تغییرات پیشبینی شده در بازنگری مصوبه بوده است.
پیشنویس اصلاحیه مصوبه "اصول حاکم بر ارائه خدمات رومینگ ملی در کشور" در دستور کار کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار داشت.
اخیرا مدیرعامل اپراتور اول تلفن همراه در کشور از اجرایی شدن رومینگ ملی با اپراتور سوم تلفن همراه در ایران خبر داده بود.
اظهارات وحید صدوقی درباره وضعیت اجرایی رومینگ ملی اخیرا در برخی رسانهها منتشر شد که گفته بود برای این بحث هم اکنون در حال انجام تستهای اولیه هستیم و در این راستا با ایرانسل و رایتل هم وارد مذاکره و تعامل شدهایم.
مدیرعامل همراه اول، خاطرنشان کرده بود: طبق مصوبهی سازمان تنظیم مقررات که اپراتور غالب و غیرغالب بر مبنای سهم بیشتر و کمتر از 25 درصدی از بازار مطرح شده بود تعامل و مذاکرهی ما با اپراتور سوم و تالیا زودتر شروع شد و هم اکنون اولین استان با اپراتور سوم در حال تست است.
همچنین امروز قرار است پروانه رادیو ترانک عمومی اعطا شود؛ بنا بر اخبار منتشر شده رادیو ترانک شبکهای از امواج رادیویی است که در محدوده جغرافیایی وسیع و حرفهای تر از بیسیم رادیوئی عمل میکند. در این سیستم معمولا هر مشترک دارای شماره خاصی است که برای ارتباط با او مشابه شمارهگیری تلفن، شماره مشترک شمارهگیری میشود.
مجوز رادیو ترانک طی برگزاری یک مزایده به یک کنسرسیوم به نام آواسل واگذار شده که اصلیترین شرکت این کنسرسیوم، شرکت ارائهدهنده ADSL هایوب است.
آواسل به عنوان تنها اپراتور رادیو ترانک، در سراسر کشور فعالیت خواهد کرد. پروانه این اپراتور 7 ساله صادر شده و قابل تمدید است.
این خبر تکمیل شده است
انتهای پیام