علم‌الهدی: مقابله با ناهنجاری‌های دینی «هدایت اجباری» نیست

امام جمعه مشهد گفت: یکی از راه‌های فتنه‌گری دشمنان، باب کردن اصطلاحاتی در میان مردم است که متاسفانه گاهی افراد خودی به این مسائل دامن می‌زنند.

امام جمعه مشهد گفت: یکی از راه‌های فتنه‌گری دشمنان، باب کردن اصطلاحاتی در میان مردم است که متاسفانه گاهی افراد خودی به این مسائل دامن می‌زنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)-منطقه خراسان، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در خطبه‌های عبادی و سیاسی نماز جمعه مشهد که در جمع زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: دشمن باید آگاه باشد که با گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و 25 سال از رحلت رهبر کبیر انقلاب، آنچه باعث شده جمهوری اسلامی ایران با صلابت‌تر از پیش استوار بماند، دین‌خواهی این ملت بزرگوار است.

امام جمعه مشهد با تاکید بر این‌که «اگر علقه دینی مردم از نظام قطع شود، دیگر این مردم پیشتیبان این نظام نخواهند بود» ، تصریح کرد: اصطلاح «هدایت اجباری» تئوری اخیر دشمنان نظام و انقلاب است.

عضو مجلس خبرگان با طرح این سوال که آیا در قرآن و تعالیم پیامبر «هدایت اجباری» مطرح بوده است، عنوان کرد: اسلام «هدایت اجباری» ندارد و ملت ایران خود خواستار داشتن دین و باورهای دینی است.

وی با اشاره به این‌که «در هیچ آیه‌ای از قرآن خطاب به پیامبر هدایت اجباری دیده نمی‌شود»، افزود: دین 3 بعد وجودی دارد که بعد نخست وجودی دین، مربوط به وحی است، یعنی در حفظ قرآن و دین هیچ کس به غیر از خدا دخیل نیست.

امام جمعه مشهد ادامه داد: بعد دوم وجودی دین، مربوط به باورمندی و اعتقادات دینی هر شخصی است و کسی در قبال باورمندی مردم مسئول نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: بعد سوم وجودی دین، مربوط به وجود عینی و خارجی دین، حاکمیت ارزش‌های دینی و حلال و حرام خداست که قیام کربلا و شهادت امام حسین(ع) و حضرت ابالفضل(ع) نیز مربوط به این بعد از دین است.

وی خاطر نشان کرد: رعایت نکردن بعد سوم دین، یعنی وجود عینی دین، به معنای براندازی شرعیات دین در جامعه است و از صدر اسلام تمامی مجاهدت‎های امیرالمومنین (ع)، صدیقه کبری (س) برای حفاظت از وجه سوم دین یعنی وجود عینی دین است.

علم الهدی عنوان کرد: خانمی که حجاب خود را رعایت نمی‌کند یک بخش از این مساله مربوط به ایمان و عقیده و باور دینی اوست و اما بخش دیگری از بی‌حجابی مربوط به مقابله با ارزش‌های دینی و حاکمیت ارزش‌های قرآنی است.

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: ما با آنچه که در مغز و فکر مردم است کاری نداریم اما با وجود خارجی دین که سبب براندازی ارزش‌های دینی است مقابله خواهیم کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این‌که «تقارن 5 مناسبت میلاد مسعود حضرت اباعبدالله حسین (ع)، حضرت ابالفضل (ع) و حضرت زین العابدین (ع) با سالروز رحلت جانگداز رهبر کبیر انقلاب و قیام خونین 15 خرداد دارای پیام مهمی است»، افزود: همان طور که تقارن این 3 ولادت که مبدا حرکت‌های دینی محسوب می‌شود دارای پیام است، تقارن این سه ولادت با رحلت امام خمینی و قیام خونین 15 خرداد نیز دارای ارتباط و پیام معنی‌داری است.

وی تقارن 3 میلاد مذکور را دارای 3 قائمه دانست و افزود: قائمه نخست، قائمه عملیاتی و مربوط به وجود مبارک امام حسین (ع)، قائمه دوم یعنی قائمه قدرت و صلابت مربوط به وجود حضرت ابالفضل (ع) و قائمه سوم مربوط به وجود حضرت زین العابدین (ع) است.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: صلابت و قدرت حضرت ابالفضل (ع) سبب مقاومت جمعیت 120 نفری در برابر جمعیت 120 هزار نفری دشمن شد و وجود مبارک حضرت زین العابدین(ع) هم سبب برنامه سازی 40 ساله برای تداوم ارزش‌های دینی در سطح اجتماع شد.

علم الهدی ادامه داد: آنچه این 3 میلاد را به رحلت امام خمینی(ره) و قیام 15 خرداد مربوط می‌کند، دغدغه داشتن دین و حفاظت از آن است که ما نیز باید به عنوان پاسدار دین، در مقابل نابه‌هنجارهای دینی بایستیم.

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: برای نگهداری از وجود عینی دین باید همان مسیری را که امام حسین (ع)، حضرت ابالفضل العباس (ع) و حضرت زین العابدین (ع) و شهدای 15 خرداد رفتند، دنبال کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این‌که «مقابله با ناهنجاری‌های دینی در سطح جامعه به معنای هدایت اجباری نیست»، افزود: مقابله با ناهنجاری‌های دینی، مقابله با تضعیف ارزش‌های دینی است.

وی در بخشی از سخنان خود ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت مهدی(عج)، عنوان کرد: شعائر نیمه شعبان احساسات دینی شما مردم را به غلیان در می‌آورد و برای اثبات هر چه بیشتر حاکمیت ارزش‌های دینی باید این مراسم با همکاری مردم و با شکوه هر چه بیشتر صورت پذیرد.

علم الهدی با انتقاد از ادعای برخی از مسئولین مبنی بر این‌که «امام جمعه مشهد با چراغانی و آذین‌بندی نیمه شعبان مخالف است»، خاطرنشان کرد: بنده با چراغانی نیمه شعبان مخالف نیستم بلکه این امر را وظیفه شهرداری نمی‌دانم، اما متاسفانه برخی از متحجرین رذل، سخنان مرا طور دیگری جلوه می‌دهند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که «در بسیاری از شهرها آذین‌بندی نیمه شعبان توسط مردم صورت می‌گیرد» ، افزود: من بر این باورم که آذین‌بندی و چراغانی خیابان‌ها و میادین، وظیفه شهرداری نیست، اما شهرداری می‌تواند 150 تومان افزوده شده بر نرخ کرایه اتوبوس‌ها را به عشق امام زمان (عج) کاهش دهد و کرایه اتوبوس را به روال قبل برگرداند.

علم الهدی با اشاره به این‌که «گاهی اوقات دیده می‌شود که از طریق پیام‌های کوتاه به مردم اخبار غلطی منتقل می‌شود که خلاف واقع و موازین شرعی است»، ادامه داد: از مردم خواستارم تا بر موج سواری‌های جناح‌های سیاسی ضدانقلاب حرکت نکنند تا اعتقادات‌شان دچار استحاله نشود.

وی افزود: از نمازگران تقاضا دارم قبل از شرکت در نماز جمعه هفته آینده که مقارن با نیمه شعبان است، در اجتماع عظیم منتظران بقیه الله(عج) واقع در میدان شهدا شرکت کرده و سپس برای اقامه نماز به طرف حرم رضوی حرکت کنند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۶:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 93031607770
  • خبرنگار :