عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در واکنش به خبر پذیرش خارج از روال 3000 دانشجوی بورسیه در دولت گذشته، گفت: جامعه دانشگاهی انتظار دارد قوه قضاییه به این مسئله ورود پیدا کند و کسانی که غیرقانونی و با رانت تسهیلاتی دریافت کردهاند، جلوی آنها گرفته و امتیازات از آنها سلب شود.
سعید معیدفر در گفتوگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: اکنون 3000 نفر وارد تحصیلات تکمیلی دکترا شدهاند که تعداد زیادی هستند و از آنجایی که اینها با عناوین پرطمطراق و عقبه وارد این مرحله شدهاند، برخورد با آنها ممکن است حتی دردسرهایی ایجاد کند. جامعه دانشگاهی در ابتدا توقع دارد که قوه قضاییه به این مسئله ورود پیدا کرده و سپس تسهیلاتی را که برخی غیرقانونی دریافت کردهاند را پس بگیرد.
وی با اشاره به فرموده حضرت علی (ع) مبنی بر اینکه اگر یک مال غیر و نادرستی وارد انبارتان شود من آنرا هرطور که شده خارج میکنم، گفت: اگر میتوانیم فرمایش حضرت علی (ع) را باید محقق کنیم. این توصیه اول ما به دولت است، اما اگر توانایی آن وجود ندارد، باید کسانی که شایستگی ندارند حداقل در گرفتن نمرهها دیگر از رانت استفاده نکنند و اگر توانایی کافی نداشتند مردود شوند.
معیدفر با تاکید بر اینکه سطح کلاسها نباید پایین بیاید اظهار کرد: زمانی که چهار نفر از طریق رانت و بدون صلاحیت علمی در کلاس حضور داشته باشند و یک نفر با صلاحیت علمی در کشور باشد، طبیعی است سطح علمی کلاسها پایین میآید و استاد نمیتواند معیارهای اصلی را مدنظر قرار دهد.
وی ادامه داد: مدیریت دانشگاهها باید با حمایت از اساتید، معیارهای علمی را برای این افراد در نظر بگیرند و کسی که توانایی ندارد را کنار گذاشته و به آنها نمره ندهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بدیهی است باید برخورد شدیدی صورت بگیرد تا دوباره شاهد این اتفاقات نباشیم اظهار کرد: این تخلفی که صورت گرفته پیامدهای ناگواری در مدیریت و سیاستگذاری و برنامهریزی کشور ایجاد خواهد کرد. ورود افرادی که حائز شرایط لازم نبودهاند دو تاثیر اساسی در جامعه خواهد گذاشت.
وی با تاکید بر اینکه تاثیر اول ایجاد یاس و ناامیدی و حاشیه نشین شدن نخبگان کشور است، گفت: اولین تاثیر ایجاد حس تبعیض و بیعدالتی در جامعه است. به هر حال کسانی که شایستگیهایی را به لحاظ علمی داشتهاند و جزو شاگردان ممتاز و با صلاحیت بودهاند کنار گذاشته شدهاند و افراد فاقد صلاحیت لازم جای آنها را گرفتهاند، با چنین رفتاری حس ناامیدی و بی انگیزگی و تبعیض در جامعه ایجاد میشود و نخبگانی که عامل پیشرفت جامعهاند حاشیه نشین میشوند.
معیدفر با اشاره به اینکه با چنین تخلفی در سیستم علمی و اجرایی کشور در آینده اختلال به وجود خواهد آمد، افزود: افرادی که به دلیل نداشتن معیارهای لازم نتوانستهاند از طریق یک رقابت سالم وارد دوره تحصیلات تکمیلی شوند بعدها معیارهای علمی و درسی را هم به هم میریزند. اکنون برخی اساتید عنوان میکنند که سطح کلاسها پایین آمده است و زمانی که تعداد این افراد زیاد شود هنجارهای آنها که کم توجهی به پیشرفت آموزشی و پایین آوردن ارزیابیهاست بر آموزش عالی تحمیل میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه با چنین وضعی شاهد افت علمی و عقب ماندگی تحصیلی خواهیم بود، اظهار کرد: این افراد نهایتا همانگونه که در بدو ورود از رانت استفاده کردهاند، از رانتهای خود برای گرفتن کرسیهای مدیریت و اجرایی کشور نیز استفاده خواهند کرد و طبیعی است که فساد به وجود خواهد آمد و این اجحاف در حق ملت، علم و دانشگاه است.
انتهای پیام