دستگاه دیالیز نوزادان ساخته شد

محققان ایتالیایی دستگاه دیالیز کوچکی مخصوص نوزادان مبتلا به نارسایی کلیه طراحی کرده‌اند که کیفیت درمان را بطور قابل ملاحظه‌ای بهبود می‌بخشد.

محققان ایتالیایی دستگاه دیالیز کوچکی مخصوص نوزادان مبتلا به نارسایی کلیه طراحی کرده‌اند که کیفیت درمان را بطور قابل ملاحظه‌ای بهبود می‌بخشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطالعه صورت گرفته توسط مجله معتبر پزشکی لانست نشان می‌دهد، دستگاه‌های دیالیز متداول که برای افراد بزرگسال مورد استفاده قرار می‌گیرند، در نوزادان و کودکان خردسال با عوارضی همراه هستند.

دستگاه دیالیز جدید که مخصوص نوزادان طراحی شده است، بر روی یک نوزاد دچار مبتلا به نارسایی اندام مختلف بدن مورد آزمایش قرار گرفته و عملکرد کلیه پس از 30 روز به حالت طبیعی بازگشت.

مقیاس مینیاتوری

مشکل عمده دستگاه‌های دیالیز مخصوص بزرگسالان، اشتباه در حجم تصفیه است؛ برداشت بیش از حد مایع از بدن کودک منجر به کم‌آبی و کاهش فشار خون و برداشت کم مایع منجر به فشار خون بالا و ورم می‌شود.

دستگاه دیالیز جدید Carpe Diem نام دارد که جایگزین عملکرد از دست رفته کلیه شده و مایع اضافی و ادرار را از طریق عروق خونی از بدن خارج می‌کند.

به گفته پروفسور «کلودیو رونکو» از محققان موسسه بین‌المللی تحقیقات کلیوی در بیمارستان سن‌بورتولو در ویچنزا، این دستگاه دیالیز بطور اختصاصی برای نوزادان و شیرخواران با وزن بین 2 تا 10 کیلوگرم طراحی شده است.

در این روش از یک کاتتر بسیار کوچک‌تر از اندازه طبیعی استفاده می‌شود که از آسیب دیدن عروق خونی نوزاد جلوگیری می‌کند.

در ماه اوت 2013 نوزاد نارسی به وزن 2.9 کیلوگرم بعنوان نخستین بیمار از این دستگاه استفاده کرد؛ پس از یک دوره درمانی 30 روزه با دستگاه دیالیز Carpe Diem، پزشکان موفق به قطع دیالیز در بیمار شدند و کلیه عملکردهای اندام به حالت طبیعی درآمده و نوزاد پس از 50 روز از بیمارستان مرخص شد؛ با این حال این نوزاد همچنان از نارسایی حاد کلیه رنج می‌برد.

محققان قصد دارند اثربخشی دستگاه دیالیز جدید را در بهبود وضعیت نوزادان مبتلا به نارسایی کلیه در طولانی مدت مورد بررسی قرار دهند.

نتایج این دستاورد در مجله لانست (Lancet) منتشر شده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93030200510
  • خبرنگار : 71452