دومین روز نمایشگاه کتاب در حالی سپری شد که تعداد بازدیدکنندگان از این نمایشگاه قابل توجه نبود اما تعدادی از غرفههای ناشران خاص و معروف اقبال بهتری نسبت به دیگر غرفهها داشتند.
به گزارش خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دومین روز برپایی بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران روز خلوتی به خود دید. ساعت کاری این نمایشگاه مطابق روال همیشه از 10 صبح شروع شد و علاقهمندان به بازدید و احیانا خرید کتاب از ورودیهای پرسروصدا به خاطر نصب بلندگوهای تبلیغاتی شرکتها و موسسات آرامآرام خود را به فضای نمایشگاه رساندند.
اگر بپذیریم که آمار بالای بازدیدکنندگان از نمایشگاه برای برگزارکنندگان آن یک موفقیت به شمار میآید باید گفت که روز پنجشنبه به هیچ وجه آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه قابل توجه نبود که البته با توجه به زمان آغاز به کار این نمایشگاه خیلی تعجببرانگیز نیست. با این حال خلوتی روز دوم نمایشگاه برای آن دسته از افرادی که به نمایشگاه آمده بودند فرصت مناسبی بوجود آورده بود تا راحتتر به غرفههای مختلف نمایشگاه سر بزنند.
با توجه به خلوتی نمایشگاه که به راحتی از راهروهای خالی بین سالنها در شبستان مشهود بود و باعث شده بود در بیشتر ساعات اکثر غرفهداران این بخش بازدیدکنندهای نداشته باشند اما تعدادی از غرفهها از جمله غرفههای نشر نگاه، مروارید، مرکز، نی، قطره، سخن، نصیرا، نیماژ، آموت، ققنوس، هرمس، سوره مهر و ثالث مخاطبان بیشتری داشتند و فروشندگان کتاب این غرفهها از میزان استقبال مخاطبانشان راضی بودند که به نظر میرسد بالا بودن بازدیدکنندگان و خریداران از این ناشران به خاطر شناختی است که آنها از این ناشران پیدا کردهاند به همین خاطر در هر صورتی این ناشران مخاطبان خود را دارند.
نصب تعداد زیادی بنر قرمزرنگ متعلق به انتشارات سوره مهر در سراسر راهروی اصلی شبستان، ایجاد محلهایی برای فروش آب معدنی و بستههای میوه، اختصاص مکانهایی در شبستان به بانک صادرات، ممنوع کردن ورود علاقهمندان نمایشگاه برای استفاده از صحن مصلا و اجرای حرکات نمایشی گروهی توسط مردان رنگ شده از نکات جالب توجه در روز دوم نمایشگاه بود.
بسیاری از غرفههای بخش کودک و نوجوان با توجه به نوع مخاطبانشان که معمولا کودکان هم بخشی از آنها را تشکیل میدهند از فضاسازی مناسبی برخوردار نیستند. هوای این غرفهها در چادرهای مستقر در ضلع شمالی نمایشگاه نامطلوب و گرم بود.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به نمایشگاه آمد و در خصوص لزوم ترجمه آثار فارسیزبان به دیگر زبانها سخن گفت و از ترجمه به عنوان فعالیتی که میتوان از آن در راستای صدور انقلاب استفاده کرد، نام برد.
وزیر ارشاد همچنین سالن خانه فرهنگ ایثار و مقاومت را افتتاح و ابراز امیدواری کرد: این خانه با همکاری وزارت ارشاد، بنیاد شهید و خود ایثارگران آغاز به کار کند.
جنتی همچنین در خصوص مشکلات نمایشگاه کتاب گفت: مصلا جای برگزاری نمایشگاه کتاب نیست و به همین منظور ارشاد به طور جدی به دنبال یک مکان دائمی برای نمایشگاه کتاب است.
همایون امیرزاده رئیس هیأت تخلفات و رسیدگی به شکایات ناشران نیز از لزوم بازنگری در قوانین و مقررات و ضوابط حضور ناشران و همچنین افزایش تعداد بازرسان هیأت رسیدگی به تخلفات در نمایشگاه کتاب خبر داد.
او همچنین 23 عملی که انجام هر یک از آنها از سوی ناشران تخلف محسوب میشود را تشریح کرد.
همچنین علی اوجبی مدیر کمیته نظارت و ارزشیابی محتوایی بیستوهفتمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: در دو روز ابتدایی برپایی نمایشگاه پنج عنوان کتاب بدون مجوز و 10 عنوان کتاب اعلام وصول نشده از سوی اداره کتاب وزارت ارشاد در برخی از غرفههای عرضه شده است که به آنها تذکر داده شده و جلوی عرضه این کتابها گرفته شده است.
انتهای پیام