بعدازظهر علمی در کنار خلیج‌فارس

همزمان با آغاز دهمین همایش ملی خلیج فارس در استان هرمزگان، مقاله‌های برگزیده در حوزه‌های باستان‌شناسی و تاریخ، گردشگری، فرهنگ و معماری، سیاسی و اجتماعی و محیط‌زیست و جغرافیا ارائه می‌شود.

همزمان با آغاز دهمین همایش ملی خلیج فارس در استان هرمزگان، مقاله‌های برگزیده در حوزه‌های باستان‌شناسی و تاریخ، گردشگری، فرهنگ و معماری، سیاسی و اجتماعی و محیط‌زیست و جغرافیا ارائه می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، 689 مقاله به این همایش رسیده است که امروز کتابی دوجلدی از مقالات برگزیده نیز رونمایی می‌شود.

بخش علمی همایش ملی خلیج‌فارس از بعدازظهر امروز، سه‌شنبه نهم اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود که مقالات برگزیده در پانل‌های باستان‌شناسی و تاریخ، گردشگری، فرهنگ و معماری، سیاسی و اجتماعی و محیط زیست و جغرافیا ارایه می‌شود.

مداخلات انگلیسی‌ها در بنادر و جزایر خلیج فارس در دوران پهلوی اول، گونه‌شناسی پل‌های صفوی استان‌های سواحل خلیج فارس، نمودهای فرهنگی ایران باستان در سواحل شمالی خلیج فارس، نقش مصنوعات معنادار فرهنگی در توسعه گردشگری شهری در شهرهای حوزه خلیج فارس با تأکید بر موسیقی، بررسی نقش تبلیغات دهان به دهان در توسعه مقاصد گردشگری، تحلیل مکان‌یابی انتخاب روستاهای هدف گردشگری با توجه به ظرفیت روستاهای خوابگاهی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS، بازتولید هویت ملی در تقابل با هویت‌های غیر، بررسی کارکردهای هنری مبلمان شهری با رویکرد مخاطب محوری، جایگاه لنج و لنج‌سازی در فرهنگ مردم حاشیه خلیج فارس، زن و آیین در کرانه‌های خلیج فارس، نام خلیج فارس در اسناد سازمان ملل متحد، نمونه‌خوانی رابطه هویت و توسعه در دولت‌های نمانامِ حوزه خلیج فارس از جمله موضوعات مقاله‌هایی است که در این همایش ارائه می‌شود.

نقش انگلیس در بحران‌سازی حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک، مواضع حزب پان ایرانیست در قبال جدایی بحرین از ایران، بررسی وضعیت حقوقی جزایر سه گانه ایرانی با توجه به مواضع دولت ایران و امارات متحده عربی، تحلیل فرصت‌ها و چالش‌های جغرافیای سیاسی ایران در خلیج فارس در قرن بیست و یکم، نقش کارکرد دفاعی امنیتی مرزهای خلیج فارس از منظر جغرافیای سیاسی، عوامل موثر در تشدید رخدادهای پدیدهای شکوفایی انواع گونه‌های عروس و مدوزآهای دریایی و مخاطرات ناشی از آن‌ها بر روی سلامت جوامع بشری و محیط‌های زیست پیرامون خصوصا در خلیج فارس و دریای عمان، اثر آلودگی‌های نفتی بر جانداران دریایی منطقه خلیج فارس و امکان‌سنجی جمع‌آوری نفت سنگین ته‌نشین شده ناشی از نشت‌های نفتی احتمالی در خلیج فارس نیز موضوعات دیگری است که امروز ارائه می‌شود.

مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در مراسم افتتاحیه‌ی این همایش اعلام کرد، اگر مقاله‌های ارائه شده در این همایش بتوانند در نشریات انگلیسی خارج از کشور منتشر شوند، از طرف جهاد دانشگاهی به فرد ارائه‌کننده یک سکه‌ بهار آزادی داده خواهد شد تا نام خلیج‌فارس در سطح بین‌المللی تثبیت شود.

دهمین دوره‌ی همایش ملی خلیج فارس فردا همزمان با روز «خلیج فارس» با سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس مجلس شورای اسلامی به پایان می‌رسد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93020906365
  • خبرنگار : 71021