پس از گذشت 13 روز از تجمع گروهی از معترضان به دفن «فرای» در اصفهان و تخدیش مقبرهی دو ایرانشناس آمریکایی دیگر (آرتور پوپ و فیلیس آکرمن) شعارهای نوشتهشده روی مقبرهی آنها با رنگ پوشانده شد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از درگذشت «ریچارد نلسون فرای» ایرانشناس 94 سالهی آمریکایی در هفتم فروردینماه امسال (27 مارس 2014) و به میان آمدن بحث وصیتش و قولی که از دو رییسجمهور پیشین ایران برای دفن پیکرش در کنار زایندهرود گرفته بود، هر روز بحثهای مختلفی در این زمینه مطرح شد؛ فرای را جاسوس نامیدند و بهدنبال آن، مقبرهی استادش را در کنار زایندهرود با شعارنویسی تخدیش کردند و از سوی دیگر، مسوولان دولتی و نمایندگان مجلس دربارهی انتقال پیکر فرای از سردخانهای در بوستون (آمریکا) به ایران اظهاراتی را مطرح کردند.
در اینباره، دبیر موقت شورای هماهنگی تشکلهای میراث فرهنگی و گردشگری کشور به خبرنگار ایسنا گفت: متأسفانه پس از اتفاقی که در اصفهان رخ داد و برخی افراد روی مقبرهی «آرتور پوپ» شعارنویسی کردند، هیچ اقدامی از سوی مدیریت میراث فرهنگی اصفهان، برای پاک کردن سریع آن شعارها یا پوشاندن مقبره با هدف مشخص نبودن شعارها انجام نشد. در این میان، به این موضوع توجه نشد که اصفهان یک شهر گردشگرپذیر است و وجود چنین صحنههایی جلوی چشم گردشگران داخلی و خارجی مناسب نیست.
علیرضا روحانی ادامه داد: با اردوکشیهای خیابانی و حرکتهایی که در سطح شهر توسط برخی افراد و حتا چهرههای مشهور در اصفهان رخ داد و حضور مشاور استاندار در دولت قبل یا افراد منصوب به جبهههای خاص سیاسی و تعدادی از اعضای شورای شهر در این تجمعها و سخنان نمایندگانی اصفهان در مجلس شورای اسلامی که 10 درصد آرای مردم را دارند، چهرهی شهر اصفهان در سطح کشور و بدتر از آن، در سطح بینالمللی مخدوش شد.
او اظهار کرد: مگر کسانی که اکنون داعیهدار شدند و برای اعتراض به خیابانها آمدند، افرادی نبودند که در دولت قبل، اهدای یک خانه به فرای توسط رییسجمهور را خوب میدانستند؟ آیا دو «ریچارد فرای» وجود دارد که میبینیم همان کسانی که آن زمان از این اقدام تجلیل کردند، در دولت جدید، آن کار را نامناسب میبینند، فرای را جاسوس میدانند و او را از خود میرانند؟! آنها براساس چه سندی فرای را جاسوس میدانند؟
وی آفت امروز جامعه را جریانگرایی دانست و ادامه داد: امروز جریان مخالف با دولت جدید برای زمینگیر کردن دولت و ایجاد حاشیه برای آن، منافع ملی را در خطر انداخته و متأسفانه صدای دلسوزان برای تاریخ و فرهنگ در این میان به مرور در حال کمرنگ شدن است. از سوی دیگر، نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی به جای اینکه در جایگاه خود از حق مردم برای داشتن آب دفاع کنند و بهدنبال زنده کردن زایندهرود باشند تا روستاییان شرق اصفهان زمینهای کشاورزیشان را از دست ندهند، دغدغهی اصلیشان جلوگیری از دفن یکی از ایرانشناسان دنیا در کشوری است که سالها روی آن تحقیق کرده است.
او اظهار کرد: ریچار فرای عملا شیعه را به غرب معرفی کرد، اما او را جاسوس نامیدند و اینگونه، آبروی کشور را بردند. در صورتی که قبل از هر نوع داوری باید کارنامهی اعمالش را بررسی میکردند، شاید او در دوران جوانی، مانند همهی جوانان اشتباههایی کرده، اما چرا به کارنامهی اصلی او نگاه نشد. نباید فراموش کرد که پیامبر (ص) به احترام عبور جنازه یک یهودی، از زمین بلند شدند.
دبیر کانون مهر اصفهان افزود: اکنون برخی مدیران دورهی ریاست آقای رحیممشایی در سازمان میراث فرهنگی که خانهای تاریخی را به فرای اهدا کردند، همچنان در رأس کار هستند، اما متأسفانه با گذشت 13 روز از اتفاقی که بر سر مزار پوپ رخ داد، هیچ اقدامی انجام ندادند.
به گزارش ایسنا، مدیر روابط عمومی و مرکز اطلاعرسانی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان نیز در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: هرچند شهرداری اصفهان شعارهای نوشتهشده روی مقبرهی آرتور پوپ را با رنگ پاک کرده، اما این اداره کل هفتهی آینده، بهصورت علمی و فنی مقبرهی ارزشمند آرتور پوپ را مرمت و شعارها را پاک میکند.
انتهای پیام