معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا از کاهش 6.7 درصدی وقوع قتل در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سرهنگ مصطفایی در تشریح جزئیات عملکرد 9 ماهه مامورانش با بیان این که در 9 ماهه امسال میزان وقوع قتل در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.7 درصد کاهش یافته است،گفت: این در حالیست که میزان کشفیات پروندههای قتل توسط کارآگاهان پلیس آگاهی در بالاترین نرخ ( 87.8 درصد) قرار دارد.
وی با بیان این که سلاح سرد همچنان در صدر ابزار مورد استفاده در قتلها است، گفت: 35.7 درصد از قتلها با سلاح سرد و 32.3 درصد از قتلها نیز با سلاح گرم رخ میدهد.
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا در مورد بیشترین انگیزههای وقوع قتل در کشور، گفت: نزاع و اختلافات قبلی با اختصاص 28 درصد از مجموع قتلها در رتبه نخست قرار دارند که از این میان 10.6 درصد قتلهای واقع شده براثر نزاعهای آنی رخ میدهد.
به گفته مصطفایی 25 درصد از مقتولین امسال را زنان (جنس مونث) به خود اختصاص داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در 31.2 درصد قتلهای رخ داده در 11 ماهه اخیر فیمابین قاتل و مقتول نسبت فامیلی وجود داشت، گفت: با این حال تعداد فراوانی این نوع قتلها نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 14 درصدی را نشان میدهد.
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا در تشریح علت وقوع قتل توسط بستگان، گفت:علت 43 درصد از قتلها، اختلافات خانوادگی، 26 درصد مسائل اخلاقی، 10 درصد نزاع و درگیری و علت شش درصد از قتلهای خانوادگی نیز اعتیاد عنوان شده است.
مصطفایی با بیان این که در 24 درصد از قتلهای خانوادگی قاتل، شوهر بوده است، گفت: در 6.5 درصد از قتلها، قاتل پرونده زنان بودهاند و در مابقی قتلها نیز والدین، فرزندان و سایر بستگان غیر از درجه یک قتل را رقم زدند.
وی با بیان این که نرخ قتل در ایران 2.8 درصد است، گفت: این در حالیست که نرخ قتل که در طول یک سال به ازای هر 100 هزار نفر تخمین زده می شود در اروپا 3.5، آسیا 3.1 ، اقیانوسیه 3.9، قاره آمریکا 15.4 و آفریقا 17 تخمین زده شده است.
به گفته مصطفایی بالاترین نرخ وقوع قتل در یکی از استانهای کشور که از آن نام نبرد، 6.9 و در یکی دیگر از استانها پایینترین نرخ قتل 1.2 درصد بوده است.
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا با رد افزایش قتلهای منکراتی در کشور، گفت: سال گذشته سهم وقوع این نوع قتلها 20 درصد بوده است اما در 11 ماهه امسال 18.1 درصد از قتلها مربوط به مسائل منکراتی بوده است.
انتهای پیام