وزیر امور خارجه لهستان با بیان این که امیدواریم بتوانیم به خصومت در مورد برنامه هستهای ایران پایان دهیم گفت: ایران راهی پیدا خواهد کرد تا جامعه بینالمللی را قانع کند که برنامه هستهایاش فقط برای اهداف صلحآمیز است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رادوسلاو سیکوروسکی، وزیر امور خارجه لهستان که برای دیدار و گفتوگو با مقامات کشورمان در راس هیاتی به تهران سفر کرده است، ظهر شنبه پس از انجام مذاکراتش با همتای ایرانی خود در کنفرانسی مطبوعاتی مشترک با محمد جواد ظریف اظهار کرد: بسیار خوشحالم که پس از 10 سال یکدیگر را در تهران میبینیم. ایران برای ما کشور مهمی است و امیدواریم بتوانیم در موضوعات مختلف همکاریهایی داشته باشیم.
او با اشاره به سفر روز گذشتهاش و بازدید از اماکن تاریخی در اصفهان ادامه داد: ما به همکاریها و گفتوگوهایمان با یکدیگر ادامه میدهیم. امیدواریم بتوانیم به خصومت در مورد برنامه هستهای پایان دهیم و به توافق نهایی برسیم. ایران راهی پیدا خواهد کرد تا جامعه بینالمللی را قانع کند که برنامه هستهایاش فقط برای اهداف صلحآمیز است.
وزیر خارجه لهستان با بیان این که درباره فاجعه سوریه و همچنین تحولات در اکراین با وزیر خارجه ایران رایزنی داشته است، گفت: درباره سوریه قصد داریم اقداماتی انجام دهیم و من درباره وضعیت اکراین نیز توضیحاتی برای آقای وزیر دادم.
وی همچنین گفت که به دلیل تحولات در شبه جزیره کریمه باید زودتر به کشورش باز گردد و ابراز امیدواری کرد که بتواند در آیندهای نزدیک مذاکرات با وزیر خارجه ایران را در ورشو ادامه دهد.
وزیر امور خارجه لهستان در پاسخ به این پرسش که با توجه به این که ایران تعهدات خود را در مذاکرات با 1+5 عمل کرده است به عنوان یک عضو اتحادیه اروپا چه توصیهای به 1+5 دارید؟ گفت: لهستان تاکنون متوجه شده که آژانس در مرحله فعلی تایید کرده که ایران به وظایفش عمل میکند اما هنوز هم به تایید نهایی نیاز داریم.
او درباره همکاریهای اقتصادی بین ایران و لهستان نیز گفت: بین ایران و لهستان سطح همکاریهای اقتصادی بسیار پایین است. لهستان تحریم موجود را رعایت میکند اما اگر ایران شرایط خود را بهبود ببخشد زمینه همکاریهای وسیعتریآماده میشود. ما میتوانیم در زمینه پزشکی و مواد غذایی با ایران همکاری کنیم.
سیکوروسکی همچنین درباره تحولات در شبه جزیره کریمه گفت: ما تحولات در این شبه جزیره را دنبال میکنیم. نیروهای روس در این شبه جزیره حضور دارند، اوضاع رو به وخیم شدن است و لهستان میخواهد که موافقتنامههایی که در بوداپست امضاء شده رعایت شود. امیدواریم که از اکراین صرفنظر کنند.
وی همچنین درباره همکاریهای دانشگاهی بین دو کشور گفت: تبادل دانشجو بین دو کشور جریان دارد اما بسیار محدود است. امیدوارم پس از امضای تفاهمنامهها این موضوع توسعه بیشتری یابد.
وزیر امور خارجه لهستان در بخش دیگری از صحبتهایش گفت که لهستان درباره خلع سلاح شیمیایی در سوریه در سازمان ملل نقش فعالی ایفا کرده است و ما ناظران خود را در اختیار آنها قرار دادیم تا بتوانند در این روند نظارت داشته باشند.
او همچنین اضافه کرد که در اصفهان میخواستم به صفحه یکی از روزنامهها در لهستان وارد شوم اما موفق نشدم. متوجه شدم متاسفانه این سایت در ایران فیلتر شده است. برای ما به عنوان کشوری که به دلیل آزادی بیان مبارزه کرده است واقعا شوکآور بود. این موضوع را به آقای وزیر گفتم. ما به گفتوگو درباره حقوق بشر و همچنین مباحثی مانند اعدامها در ایران نیاز داریم.
انتهای پیام