رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اهمیت میراث فرهنگی ایران و نقش اقتصادی آن گفت: میراث فرهنگی ما، میتواند ایران بدون نفت را اداره کند.
به گزارش خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رضا صالحی امیری رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در مراسم معارفه خود که روز دوشنبه - پنجم اسفندماه - برگزار شد، گفت: تکریم این نهاد، تکریم ملت بزرگی است که دارای تاریخ و تمدن طولانی است. انشاءالله دولتمردان عزیز تلاش خواهند کرد مشکلات سازمان و شما را، که مشکلات کشور است، حل کنند.
او در ادامه خطاب به محمدباقر نوبخت که همزمان با آغاز سخنرانی صالحی وارد سالن شد، عنوان کرد: جناب آقای نوبخت وجود حضرتعالی و آقای نهاوندیان و عزیزان دیگر در این مراسم یک پیام روشن دارد و آن این است که دولت تدبیر و امید به این جایگاه توجه خاص دارد. ما در سرزمینی زندگی میکنیم که پر از رمز و رموز فرهنگی است.
صالحی افزود: در ایران نه به دلیل گرایش به فرهنگ بلکه به دلیل گرایش به نفت تلاش شده است که حفاریهایی صورت گیرد. در این حفاریها زمین با ما سخن میگوید و مجموعهای از میراث فرهنگی از دل زمین کشف میشود که هویت ایرانی را به نمایش میگذارد. در همه جای این سرزمین زمین فریاد میزند که من در دل خود گنجینههایی دارم. این سرزمین دارای رمز و رموز بزرگی است که اسنادی از آن در دل زمین است و بخشی از آن نیز اسنادی است که در اختیار این سازمان است.
او سپس عنوان کرد: متأسفانه میزان اسناد و کتب خطی فارسی در هند بیش از میزان این اسناد در کتابخانه ملی است. با ادله علمی قابل اثبات است که میراث فرهنگی در کشور ما حتی به لحاظ بار مادی جایگزینی ندارد. امروز ترکیه از کوزهای که از دل خاک بیرون آمده در موزه استانبول، به اندازه 100 هزار بشکه نفت درآمد دارد. میراث فرهنگی ما میتواند ایران بدون نفت را اداره کند. ما حتما بیش از اسپانیا و فرانسه دارای ظرفیت میراث فرهنگی هستیم اما این میراث یا در دل خاک مدفون است یا در خارج از کشور نگهداری میشود. فرهنگ ایرانی در بیرون از این سرزمین هم ریشه دارد.
صالحی ادامه داد: جای تأسف است که آمار کتابهای تاجیکستان بیش از کتابهای کتابخانه ملی است. این اختلاف یک رسالت را به ما دیکته میکند که اذعان کنیم دین خود را به این سرزمین و فرهنگ ادا نکردهایم. من خود را سربازی کوچک میدانم که تلاش میکند با استفاده از خرد جمعی فضای این مجموعه را باز کند و کلید آن را به شما بسپارد تا مجموعه به مرکز اندیشه و اتاق فکر تبدیل شود. همه اندیشمندان با هر گرایش فرهنگی باید این مرکز را خانه دوم خود بدانند. اینجا باید محل امن اندیشهها باشد. مراکز نقد و کرسیهای آزاداندیشی باید در این مرکز برپا شود.
او همچنین گفت: من به مجموعهای از انسانهای بزرگی که از به دلیل کدورت از ما انزوا گزیدهاند، پیام میدهم که درهای این مجموعه به روی همه باز است. دولت تدبیر و امید، ملی و فراجناحی است و رئیس آن یک شخصیت فرهنگی است.
انتهای پیام