مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تشریح برنامههای این صندوق، از امکان جدید این صندوق برای عضویت فرهنگیان بازنشسته خبر داد و گفت: بر اساس اصلاحیه جدید اساسنامه صندوق، فرهنگیان عضو صندوق در زمان بازنشستگی، به اجبار از صندوق خارج نمیشوند و عضویت آنها میتواند مستمر باشد.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهابالدین غندالی در نشست خبری خود با اشاره به تشکیل این صندوق در خرداد ماه 74 و در برنامه توسعه دوم، گفت: مقرر شد با ایجاد این صندوق، زمینههایی برای فرهنگیان ایجاد شود، چرا که وزیر آموزش و پرورش وقت، آقای نجفی معتقد بودند اگر میخواهیم معلم در کلاس بدون دغدغه، فعالیت داشته و منشا آثار خوب در تعلیم و تربیت باشد، باید دغدغه معیشتی معلمان را از بین ببریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر صندوق ذخیره فرهنگیان 22 شرکت زیر مجموعه دارد، گفت: امروز تنها 1.21 درصد از حقوق معلمان در این صندوق ذخیره میشود و با توجه به اینکه در اساسنامه آن باید این مبلغ تا پنج درصد باشد، معتقدیم که با رقم واقعی فاصله داریم و باید در صدد افزایش آن باشیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح کرد: با احتساب این درصد، 15 هزار تومان از حقوق معلمان کسر و در صندوق ذخیره میشود و دولت نیز موظف است به میزان این مبلغ، به حساب صندوق پول واریز کند. بر این اساس در اصلاحیه جدید مقرر شده این کسر از حقوق معلمان یا به صورت درصدی از حق شغل باشد یا حق شاغل که با احتساب حق شغل، این میزان به 29 هزار تومان و با احتساب حق شاغل به 44 هزار تومان افزایش مییابد؛ بر همین اساس تعهدات دولت نیز که باید به میزان حق هر معلم به صندوق واریز شود، انجام خواهد شد.
غندالی با اشاره به اصلاحات جدیدی که در اساسنامه صندوق صورت گرفته، گفت: پیش از این فرهنگیان عضو صندوق از سود پول خود (از مبلغی که دولت واریز میکرد)، استفاده میکردند اما با توجه به اینکه صندوق دارای املاک متعدد است و این املاک دارای ارزش افزوده است، مقرر شده سود ارزش افزوده املاک نیز به افراد تعلق بگیرد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید کرد: بر این اساس از این پس اعضای صندوق سهم مالکانه دریافت میکنند که سالانه در کنار سایر سود صندوق ذخیره، سهم مالکانه نیز برای افراد در نظر گرفته میشود. همچنین پیگیر هستیم تا برای افرادی که از صندوق خارج شدهاند و تاکنون سود ارزش افزوده را دریافت نکردهاند نیز این سهم مالکانه را در نظر بگیریم.
فرهنگیان بازنشسته عضو صندوق ذخیره میشوند
به گزارش ایسنا، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان عنوان کرد: اقدام دیگری که در صندوق در حال اجراست عضویت فرهنگیان بازنشسته در صندوق ذخیره است. و با توجه به اینکه در حال حاضر حدود 700 هزار فرهنگی بازنشسته داریم میتوان با عضویت این بازنشستگان نیز برنامههای صندوق را از لحاظ تعداد ارتقا داد.
غندالی گفت: در اساسنامه صندوق نیز اصلاحیه جدید صورت گرفته و مقرر شده فرهنگیانی که عضو صندوق هستند به اجبار در زمان بازنشستگی از صندوق خارج نشوند و میتوانند به صورت مستمر عضو صندوق ذخیر فرهنگیان باشند با این تفاوت که سهم دولت برای بازنشستگان پرداخت نخواهد شد.
وی گفت: همچنین صندوق در حال بررسی نحوه پرداخت سود به اعضای صندوق است به این معنا که برای ارائه خدمات بهتر در صدد هستیم تا با ارائه راهکارهایی بخشی از سود را قابل برداشت و بخشی را غیرقابل برداشت تعریف کنیم که این طرح در دست بررسی است و هنوز نهایی نشده است.
تجمیع بیمههای مختلف آموزش و پرورش
غندالی در ادامه تصریح کرد: صندوق ذخیره فرهنگیان امسال 950 میلیارد تومان سود کسب کرد که آن را میان اعضا توزیع کرد و سهم هر یک از اعضا به طور میانگین معادل 1 میلیون و 200 هزار تومان شد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: در بحث بیمه سلامت خدمت دیگری را برای فرهنگیان مدنظر داریم معتقدیم که بیمه سلامت معلمان باید بدون سقف ارائه شود و هزینه درمان برای آنها کاهش یابد. بنابراین در تلاش هستیم تا بیمههای مختلف را در آموزش و پرورش به یک بیمه واگذار کنیم که این موضوع منجر میشود خدمات هزینه درمان معلمان بدون سقف ارائه شود. البته همین ظرفیت را در صندوق ذخیره فرهنگیان در بخش صنایع آموزشی داریم یعنی اگر میخواهیم تجهیزاتی را برای مدارس خریداری کنیم بهتر است این تجهیزات از شرکت صنایع آموزشی باشد که وابسته به آموزش و پرورش است.
بدهی 300 میلیارد تومانی دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان
وی در ادامه با اشاره به بدهی 300 میلیارد تومانی دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: این مبلغ را در بودجه سال 93 پیشبینی کردهایم اما همیشه روال به این گونه بوده است که دولت سهم خود را دیرتر به صندوق پرداخت میکرد.
طراحی ارائه خدمات گردشگری و برگزاری تورهای گردشگری برای فرهنگیان
غندالی تصریح کرد: معتقدیم هر خدمتی که میخواهیم ارائه کنیم باید به 760 هزار عضو صندوق ذخیره فرهنگیان باشد و هماکنون در حال طراحی ارائه خدمات گردشگری و برگزاری تورهای گردشگری برای فرهنگیان هستیم.
وی همچنین عنوان کرد: صندوق ذخیره در صدد است تا بتواند بیمههای تکمیلی آموزش و پرورش را به بیمه معلم واگذار کند و متناسب با توان و توسعه این بیمه خدمات ارائه دهد که ممکن است اجرای این طرح ابتدا از استانها آغاز شود.
خرید 37 درصد سهام بانک سرمایه توسط شهرداری
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه پرداخت وام به اعضا صرفاً از طریق بانک سرمایه انجام میشود، گفت: هماکنون بانک سرمایه دچار مشکلات متعددی شده است.
غندالی ادامه داد: در سال 84 بانک سرمایه را تاسیس کردیم و باورمان بر این بود که این بانک سودآور است و 73 درصد سهام بانک توسط فرهنگیان خریداری شد و این بانک با سرمایه 350 میلیارد تومانی ثبت شد. در مقطعی شهرداری تهران به دنبال بانک بود بنابراین سهام بانک سرمایه را در بازار آزاد از معلمان زیر قیمت خریداری کرد. بنابراین 37.5 درصد سهام بانک سرمایه توسط شهرداری خریداری شد اما این سهام بنا به دلایلی و مشکلاتی که وجود داشت توسط بانک مرکزی ثبت نشد.
وی افزود: پس از آن بود که شهرداری بانک شهر را تاسیس کرد و از ورود به بانک سرمایه منصرف شد بنابراین سهام بانک را فروخت و شخصی که این سهام را خرید نیز به همان دلایل بانک مرکزی از ثبت آن خودداری کرد و هم اکنون 37 درصد سهام بانک سرمایه دارای مشکل است که از طریق دادگاه در حال پیگیری آن هستیم تا آن را برگردانیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم این بخش از سهام بانک سرمایه را برگردانیم به عنوان سهامدار عمده این بانک میتوانیم از آن انتظاراتی داشته باشیم.
جزییات طرح فرهنگ
وی درباره طرح فرهنگ نیز گفت: این طرح یکی از برنامههای اقتصادی و معیشتی وزیر آموزش و پرروش برای فرهنگیان است؛ ارائه آن بسیار آسان شده به این صورت که تمام فرهنگیان دارنده کارت بانک سرمایه میتوانند با ارائه شماره کارت خود عضو این طرح شوند و یا هر کارت دیگری که حقوق آموزش و پرورش برای آنها واریز میشود و یا کارتی که با آن خرید میکنند میتوانند شماره کارت را اعلام کرده و بدون هیچ هزینهای در این طرح عضو شوند.
به گفته غندالی این طرح در مرحله اول برای 16 قلم کالای اساسی در نظر گرفته شد و در آینده در مراحل بعدی سایر اقلام اساسی منزل و همچنین طرحهای لیزینگ در قالب این طرح ارائه خواهد شد.
انتهای پیام