دانشمندان دانشگاه اوهایو به دنبال طراحی رباتهای مستحکم با الهام از گردن مورچه هستند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس تحقیقات جدید، مورچهها میتوانند وزنی به اندازه پنج هزار برابر وزن بدن خود را حمل کنند و در این میان، گردن آنها بخش اعظم بار را تحمل میکند. این موضوع پتانسیل لازم برای طراحی رباتهای بسیار قویتر را در اختیار میگذارد.
محققان ترکیب و قدرت مورچه تپهای Allegheny را که در شرق آمریکا یافت میشود، مطالعه کردند و با استفاده از سانتریفیوژ، آزمایشهایی را با هدف اندازهگیری میزان فشاری که گردن مورچه میتواند تحمل کند، انجام دادند. آنها دریافتند فقط با نیروی 3400 تا پنج هزار برابر وزن مورچه بود که بدن آن از سرش جدا شد.
دانشمندان همچنین از دستگاههای «میکرو سیتی» برای تولید اسکنهایی از این مورچه استفاده کردند که ساختار بافت نرم گردن و اسکلت خارجی سخت سر و بدن آن را برجسته میکند. این مطالعات امکان توسعه رباتهایی به اندازه میکرو را فراهم میکند که مانند بدن مورچه از اجزای سخت و نرم تشکیل شدهاند و از قدرت و دوامپذیری افزایشیافته برخوردار هستند.
تیم علمی همچنین از تصاویر میکروسکوپی الکترونی برای مشاهده مفصل و سطوح اتصالی سر، گردن و قفسه سینه مورچه مورد مطالعه استفاده کردند.
آنها به دنبال یافتن شیوههایی برای سازگارکردن ویژگیهای مورچه با هدف طراحی رباتهایی در مقیاس بزرگتر هستند. این هدف با پیچیدگیهایی همراه است، زیرا قدرت مورچه عمدتا با وزن بدن کوچکش مرتبط است.
گرچه کاربردهای رباتیک مبتنی بر این طرح به خشکی محدود میشود، دانشمندان مدعیاند یافتههای جدید مدلی کارآمد را برای طراحی رباتهای فضایی در اختیار میگذارند که جهت حمل محموله در ریزگرانش به کار میروند.
جزئیات این مطالعه در Journal of Biomechanics منتشر شد.
انتهای پیام