سخنرانی منصور واعظی در مراسم تودیعش

بودجه 120 میلیارد تومانی و تشکر از احمدی‌نژاد

منصور واعظی در مراسم تودیع خود، وضعیت مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی را عالی توصیف کرد و از محمود احمدی‌نژاد تشکر کرد.

منصور واعظی در مراسم تودیع خود، وضعیت مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی را عالی توصیف کرد و از محمود احمدی‌نژاد تشکر کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منصور واعظی - دبیرکل پیشین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و دبیر سابق شورای فرهنگ عمومی - در آیین تودیع خود که روز شنبه (26 بهمن‌ماه) در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد، با اشاره به حضور عباس شیبانی در مراسم گفت: اولین روزهای انقلاب در حزب جمهوری اسلامی، اولین مسؤولیت من انتشار هفته‌نامه‌ای به صاحب‌امتیازی دکتر عباس شیبانی بود.

او در ادامه اظهار: هشت سال گذشت و من از این دوره راضی هستم. البته تجارب جدیدی برای من حاصل شد و اگر یک عمر مجدد داشتم شاید بهتر مدیریت می‌کردم. اما در مجموع توانستیم در این هشت سال گام‌هایی در شورای فرهنگ عمومی و نهاد کتابخانه‌های عمومی برداریم. شورای فرهنگ عمومی پیش از من عمری 20 ساله داشت اما در این 20 سال فقط متأثر از نظام آکادمیک کشور در علوم انسانی برای تدوین طرح‌ها بهره‌گیری می‌کرد. در شورا هیچ بحثی درباره تولید علم بومی و از این قبیل مسائل مطرح نشده بود. در دوره جدید کار با یک مبنای تئوریک جدید شروع شد و تلاش کردیم گفتمان جدیدی در حوزه علوم اجتماعی عرضه کنیم. در دوره هشت‌ساله اخیر توانستیم در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی مدیریت فرهنگی جدیدی تدوین کنیم. یکی از محصولات این کار طراحی شاخص‌های فرهنگ عمومی بود و این‌که این شاخص‌ها در موج‌های مختلف به نتیجه رسیدند.

واعظی ادامه داد: در این مدت در پنج موج، وضعیت فرهنگ عمومی را سنجش کردیم. در 15 موج وضعیت حجاب و عفاف بررسی شد و در دو موج وضعیت گذران وقت سنجیده شد. این کار نمونه ایرانی و خارجی نداشت و حاصل این مجموعه در 197 جلد کتاب منتشر شد.

او همچنین عنوان کرد: در کتابخانه‌ها بحث ارتقای مطالعه مفید، رشد مطالعه و مدیریت مطالعه مطرح است. در این‌جا ما فقط به یک شاخص می‌پردازیم و آن این است که چگونه امکانات کتاب‌خوانی و علاقه به آن را توسعه دهیم و جامعه را به خواندن کتاب‌های مفید هدایت کنیم. آن‌چه برای من ارزشمند بود این تجربه مهم بود که هیچ امری به پیچیدگی مدیریت فرهنگ عمومی نیست. ما توانستیم مباحث نظری فرهنگ را به عمل درآوریم و به نتیجه رسیدیم. من از سال 86 یعنی دو سال بعد از آغاز دولت نهم مسؤولیت نهاد را بر عهده گرفتم. در طول این بیش از شش سال به جایی رسیده‌ایم که امروز نهاد یک سازمان بابرنامه است و تا سال 1404 به روشنی مشخص است که چه می‌خواهد بکند و برنامه‌های آن به تصویب هیأت امنای نهاد رسیده است. اصول این برنامه نیز تحت عنوان «نهضت مطالعه مفید» به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. بنابراین نهاد یک ساختار بابرنامه است.

واعظی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که نهاد یک ساختار با نیروی انسانی متخصص است، گفت: میانگین تحصیل در نهاد 15.9 سال است، یعنی یک دهم مانده که به میانگین لیسانس برسد. زمانی که من مسؤولیت را تحویل گرفتم این شاخص 12.5 سال بود. نهاد از نظر سطح دانش در حال حاضر در صف اول همه دستگاه‌ها قرار دارد.

او همچنین عنوان کرد: امروز وضعیت مالی در نهاد عالی است و این ناشی از حمایت و توجه مسؤولان بوده است. آقای احمدی‌نژاد همیشه از بودجه ما حمایت خاصی می‌کرد و مجلسی‌ها هم به آن اضافه می‌کردند، غیر از امسال که دولت چیزی به بودجه نهاد اضافه نکرد، اما مجلس 20 میلیارد تومان به آن افزود و امروز بودجه نهاد به بیش از 120 میلیارد تومان رسیده است. نهاد تنها دستگاهی بود که در این شش - هفت سال مورد حمایت جدی دولت و مجلس بود.

واعظی ادامه داد: سال گذشته ما جشن دوبرابر شدن شاخص‌های کتاب‌خوانی را برگزار کردیم. اما تجارب این سال‌های بیانگر این واقعیت است که کتاب‌داران، کارشناسان و مدیران نهاد تجلی عینی فرهنگ «ما می‌توانیم» هستند که دست‌یابی به آن‌چه را پیش از ما در یک قرن حاصل شده بود، در شش سال ممکن کردند.

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: آقای احمدی‌نژاد وعده داده بودند که 100هزار تومان به حقوق کتاب‌داران اضافه شود که این پرداخت دو سال انجام شد، اما بعد رها شد. از آقای جنتی می‌خواهم از آقای روحانی وعده بگیرند که ایشان هم 100 هزار تومان به حقوق کتاب‌داران اضافه کنند.

واعظی در پایان متنی خواند و در بخش‌هایی از آن از کارکنان نهاد، محمود احمدی‌نژاد (رییس دولت‌های نهم و دهم)، علی لاریجانی (رییس مجلس) و وزیران ارشاد دولت‌های احمدی‌نژاد سپاسگزاری کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92112617849
  • خبرنگار :