هشدار کاکایی درباره سهم‌خواهی از شعر فجر

عبدالجبار کاکایی با انتقاد از سهم‌خواهی از جشنواره شعر فجر گفت: بخش بزرگی از جریان‌های شعری با جشنواره شعر فجر همراهی می‌کنند، اما افراطیونی از هر دو طرف جشنواره را به دولتی بودن منتسب می‌کنند یا نگران کم‌رنگ شدن شعر انقلاب در جشنواره هستند.

عبدالجبار کاکایی با انتقاد از سهم‌خواهی از جشنواره شعر فجر گفت: بخش بزرگی از جریان‌های شعری با جشنواره شعر فجر همراهی می‌کنند، اما افراطیونی از هر دو طرف جشنواره را به دولتی بودن منتسب می‌کنند یا نگران کم‌رنگ شدن شعر انقلاب در جشنواره هستند.

دبیر علمی هشتمین جشنواره شعر فجر در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره روند گفت‌وگو با شاعران جریان‌های شعری مختلف برای شرکت در جشنواره شعر فجر گفت: به طور طبیعی بخشی از گفت‌وگوها و نظرات شاعران مختلف از طریق خبرگزاری‌ها منتشر می‌شود و من رویکرد شاعران را به جشنواره به طور کلی مثبت می‌بینم. اما قرائنی هست که نشان می‌دهد برخی شاعران همچنان دوست دارند تابلوهای سیاسی‌شان علم باشد و درخواست نوعی رانت‌خواری و ویژه‌خواری از جشنواره را دارند. اما ما می‌خواهیم جشنواره براساس معیارهای عقلی و علمی پی گرفته شود و از گروه‌های ادبی هم که رگه‌های پررنگ سیاسی دارند، خواستیم شعارهای سیاسی‌شان را کنار بگذارند و در جشنواره حضور داشته باشند تا استعدادها شناسایی شوند و رویکرد مخاطبان به جریان‌های مختلف شعری را ببینیم.

کاکایی در ادامه تأکید کرد: من 80 درصد جامعه ادبی را مستعد چنین جریانی می‌دانم، اما از سوی افراطی‌های دو طرف اظهارنظرهای تندی می‌شود که می‌گویند جشنواره شعر فجر دولتی است و برخی هم فکر می‌کنند شاید در این جشنواره گفتمان انقلاب کنار گذاشته شود و یا کم‌رنگ‌تر شود. اما بهتر است این حرف‌ها را کنار بگذاریم و با همه ظرفیت خود در جشنواره حضور داشته باشیم.

او همچنین درباره مکان برگزاری جشنواره شعر فجر گفت: پیشنهادهایی از سوی شهرهای مختلف چون شیراز برای برگزاری جشنواره هست، اما هنوز هیچ جا قطعی نشده است.

دبیر علمی هشتمین جشنواره شعر فجر درباره برگزاری جشنواره شعر فجر در شهرهای مختلف هم گفت: ارشاد استان‌ها جشنواره‌های شعر انقلاب را به صورت استانی برگزار می‌کنند و من از این اتفاق خوشحال هستم، چون وزنه از روی جشنواره شعر فجر برداشته می‌شود و ما به جای برگزاری جشنواره‌های استانی، کارگاه‌های ادبی را با حضور خواص شعر که اهلیت ادبی دارند، برگزار می‌کنیم. هدف این جشنواره‌ها استعدادیابی است. مهمان‌های این کارگاه‌ها شاعران و منتقدان شعر هستند. در نتیجه جشنواره از حیث نمایشی بودن و سفارشی بودن خارج می‌شود و باید همه کمک کنند که جشنواره شعر فجر به ریل اصلی‌اش برگردد. تزریق یأس و سهم‌خواهی از جشنواره درست نیست.

او در ادامه گفت: جشنواره دهه سوم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود و من می‌خواهم اختتامیه جشنواره شعرخوانی باشد. شعرخوانی هم از سوی کسانی است که صاحبان جریان‌های ادبی روزگار خود هستند که آثار پرفروشی داشته‌اند و بر شعر معاصر تأثیرگذار بوده‌اند. این سه روز اختتاحیه نمایش آثار بزرگان خواهد بود که امیدوارم گسترده و پرهیجان برگزار شود و بخش رقابتی هم که بیش‌تر مخصوص جوانان است‌، در کنار جشنواره دنبال می‌شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۰:۲۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92111812561
  • خبرنگار :