یک متخصص مدیریت ورزشی گفت: نقش بانوان در جامعه به اندازهای اهمیت دارد که سلامتی زنان سلامتی جامعه و خانواده را به همراه دارد.
دکتر حسین عیدی در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) درباره ورزش همگانی بانوان اظهار کرد: ورزش موضوع و پدیدهای است که هرچند نباید از جنبه سلامتی آن غافل شد اما جنبههای اجتماعی آن را باید بیشتر مدنظر قرار داد زیرا ورزش همه ابعاد زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد چه از لحاظ فردی و چه از لحاظ اجتماعی. با توجه به اینکه نیمی از جامعه ما را بانوان تشکیل میدهند آنها نسبت به آقایان میتوانند نقشهای بیشتری را در جامعه ایفا کنند.
او ادامه داد: زمانی که سلامتی خانمها از طریق ورزش همگانی به دست بیاید سلامت اعضای جامعه هم به دنبال آن به دست میآید. یعنی یک زن سالم مزایای بیشتری را برای خانواده خود به ارمغان میآورد. به وسیله ورزش همگانی علاوه بر سلامتی، مشارکت زنان در جامعه هم بیشتر میشود و روابط اجتماعی آنها با دیگر افراد در خانواده و جامعه را هم تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین باید بسترهایی را برای ورزش بانوان فراهم کنیم که آنها به عنوان عضوی از جامعه بتوانند در آن به راحتی فعالیت کنند.
این متخصص مدیریت ورزشی درباره متولی اصلی برنامهریزی برای ورزش همگانی بانوان گفت: همه اعتقاد دارند که وزارت ورزش وظیفه اصلی را برعهده دارد اما نهادهای سیاست گذار وظیفه شان کاملا مشخص است. فدراسیون همگانی متولی اصلی این موضوع است و در کنار آنها نهادهای دیگر نقش مکمل را دارند و وزارت وزش میتواند نقش سیاست گذار را داشته باشد.
او ادامه داد: اما مهمترین نقش متوجه شهرداریهاست. در همه جای دنیا توسعه ورزش همگانی برعهده شهرداریهاست. این نهاد میتواند بسترهای لازم برای فعالیت ورزشهای همگانی را به وسیله احداث فضاها و امکانات ورزشی ایجاد کند و به این وسیله ورزش همگانی بانوان را سامان دهی کند. شهرداری در کنار فدراسیونها، هیئتهای استانی و حتی وزارتخانهها میتواند کار هماهنگی در این موضوع را انجام دهد.
عیدی درباره ایجاد انگیزه در بین بانوان برای پرداختن به ورزش همگانی تصریح کرد: باید توجه کنیم که نیازها و تقاضاهای زنان در بعد ورزش چیست و به چه ورزشی علاقمند هستند. این نظر سنجی باید علمی صورت بگیرد و امکانات رشتههای مورد علاقه زنان فراهم شود.
دکتر حسین عیدی درباره فرهنگسازی بین خانوادهها برای انجام ورزش بانوان تصریح کرد: اگر قرار باشد ریشهای عمل کنیم باید از سطوح پایینتر به خصوص مدارس شروع کنیم به این ترتیب که مزایای ورزش همگانی در مدارس گفته شود و تاکیدات لازم برای ورزش بانوان صورت گیرد.
او در ادامه افزود: در این راه رسانهها هم میتوانند کمک زیادی کنند. متاسفانه یکی از بخشهایی که در این موضوع ضعیف کار میکند رسانه است. باید تبلیغات آموزشی و یا مصاحبههایی با موضوع مزایای ورزش از طریق رسانهها پخش شود زیرا رسانهها به خصوص رسانههای تصویری؛ تاثیر زیادی در درونی کردن موضوعات برای افراد جامعه دارند.
کارشناس مدیریت ورزشی درباره کم کاری بانوان در انجام ورزش اظهار کرد: در این جا بازهم صحبت از انگیزه به میان میآید. ما باید کاری کنیم تا افراد مشارکت داشته باشند زیرا حتی اگر همه امکانات فراهم باشد ولی رغبت و میل بانوان نباشد هیچ ارزشی ندارد. ورزش پدیدهای بینابینی است و رابطه تنگانگی با دیگر زمینههای زندگی دارد به طوری که در بسیاری از مکانها امکانات وجود دارد اما مردم هزینه ورزش کردن را ندارند. هزینههای مجموعههای ورزشی آن قدر زیاد است که افراد علی رغم میلشان نمیتوانند ورزش کنند. برای راحتتر ورزش کردن باید یارانههای را به بانوان اختصاص دهیم.
دکتر حسین عیدی در پایان گفت: اگر انگیزه افراد شناسایی شود میتوان روی آنها کار کرد تا آنها را به سمت ورزش همگانی هدایت کرد به ویژه برای بانوان که در جامعه ما محروم هستند. باید نیازسنجی و امکان سنجی صورت بگیرد و توزیع عادلانه امکانات برای افراد از طرف همه نهادها انجام شود.
انتهایی پیام