رییس انجمن اقتصادی انرژی ایران با اعلام برگزاری یک کنفرانس بینالمللی با حضور سرشناسان بخش انرژی جهان در ایران برای بررسی شرایط ایران بعد از تحریمها گفت: انقلاب شیلاویل و شیلگس در امریکا رخ نداده است و تا 40 سال آینده قلب انرژی دنیا خاورمیانه خواهد بود.
به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد مزرعتی در مورد انقلاب شیلاویل و شیلگس در آمریکا توضیح داد: در حال حاضر یکی از چالشهای آمریکا برای تولید از این منابع تامین آب مورد نیاز و آلودگی محیط زیست است. در واقع به اشتباه اعلام شده است که انقلاب شیل اویل و شیل گس در آمریکا به وقوع پیوسته است؛ چراکه از سال 2020 شاهد روند نزولی تولید از این منابع خواهیم بود. بر همین اساس 30 تا 40 سال آینده قلب انرژی دنیا خاورمیانه خواهد بود.
مزرعتی با اشاره به روی کار آمدن دولت یازدهم و تغییر شرایط کشور گفت: هماکنون یک تیم تجاری از فرانسه وارد کشور شده است و در آینده نزدیک نیز قرار است یک تیم تجاری از کشور آلمان به ایران برای انجام مذاکرات و سرمایهگذاری اعزام شود. برهمین اساس انجمن اقتصاد انرژی ایران نیز قرار است با برگزاری یک کنفرانس بینالمللی و دعوت از چهرههای سرشناس دنیا در بخش انرژی به دولت در این زمینه کمک کند.
وی با اشاره به اینکه تحریمها رفتنی است و شاکله آن به هم ریخته است، گفت: باید از الان به فکر باشیم که بعد از برچیده شدن تحریمها چه کارهایی باید در زمینه انرژی انجام بدهیم.
وی ادامه داد: در "کنفرانس بینالمللی ایران پس از تحریمها، انرژی و محیط زیست" از دانشمندان داخلی و خارجی برای آشنایی با تغییرات حاصل شده در ایران دعوت خواهد شد و مسائل پیش روی ایران را بعد از تحریم بررسی میکنند.
به گفته مزرعتی، حضور دانشمندان خارجی و سرمایهگذاران آنها موجب میشود که در صورت برچیده نشدن تحریمها به صورت کامل، آنها این فشار را به دولتمردان خود برای حضور دوباره در ایران بیاورند.
وی با بیان اینکه برگزاری کنفرانس مورد نظر ایجاد بستری مناسب برای تصمیمگیری در مورد وضعیت ایران پس از تحریمها خواهد بود، گفت: رهایی از نفت به سادگی ممکن نیست و باید بخش خصوصی، بانکها، بازار پول کشور نیز تقویت شود.
مزرعتی یکی از سرفصلهای کنفرانس را سیاستزدایی از انرژی عنوان کرد و گفت: این اصل یکی از سیاستهای مهم اوپک نیز محسوب میشود. در این مبحث امنیت انرژی اهمیت بسزایی دارد که امنیت عرضه برای متقاضیان انرژی و امنیت تقاضا برای تولیدکنندگان آن مهم است.
امکان سرمایهگذاری 200 میلیارد دلاری در صنعت نفت کشور
عضو هیات علمی موسسه مطالعات بینالمللی انرژی یکی دیگر از سرفصلهای این کنفرانس را بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران عنوان کرد و گفت: در حال حاضر امکان سرمایهگذاری 200 میلیارد دلاری در صنعت نفت کشور وجود دارد که در صورت ایجاد چنین سرمایهگذاری علاوه بر ارزش افزوده میتوان اشتغال زیادی نیز ایجاد کرد.
وی تبادل فناوری را نیز یکی دیگر از سرفصلهای کنفرانس ایران پس از تحریمها، انرژی و محیط زیست عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه برخی از کشورهای تولیدکننده نفت از تکنولوژی روز استفاده میکنند سهم آنها از برداشت 100 بشکه نفت ذخیره به 40 بشکه رسیده است. این در حالی است که سهم ایران از برداشت 100 بشکه نفت ذخیره، 25 بشکه است.
رییس کنفرانس ایران پس از تحریمها، انرژی و محیط زیست در پاسخ به این سوال که در صورت باقی ماندن تحریمها اجرای چنین کنفرانس چگونه معنی میشود، گفت: نگاه سفرای خارجی به ایران عوض شده است و آنها در حال اعزام سرمایهگذاران و تیمهای تجاری خود به ایران هستند. البته شاید تحریمها 2 تا 5 سال طول بکشد اما در واقع هدف این کنفرانس این است که فضای ایجاد شده را به کشورهای خارجی معرفی کند و امکان ایجاد فضایی برای مطرح شدن مباحث علمی را فراهم کند.
مزرعتی با تاکید بر اینکه همیشه حمایت از بخش داخل در صنعت نفت مطرح بوده است، گفت: دلیل این امر نیز وجود قراردادهایی با شرکتهای خارجی است که درآنها بر تامین 50 تا 60 درصد کالا از داخل تاکید شده است.
وی در پاسخ به این سوال که در سرفصلهای این کنفرانس تنها نفت و گاز دیده شده و به سایر انرژیها مانند آب، برق و انرژیهای تجدیدپذیر توجهی نشده است، گفت: از وزیر نیرو برای شرکت در این کنفرانس دعوت شد اما به دلیل اینکه احتمال حضور او در این کنفرانس کمتر از 50 درصد بود، نام وی در کاتالوگ منتشر شده درج نشد، اما مذاکراتی با آقای چیتچیان صورت گرفته که در صورت امکان در این کنفرانس حضور داشته باشد.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات بینالمللی انرژی ادامه داد: همچنین از آقای صالحی رییس سازمان انرژی اتمی نیز برای حضور در کنفرانس موردنظر دعوت شد. همچنین در صورت تمایل سایر افراد نیز میتوان آنها را به این کنفرانس دعوت کرد.
به گزارش ایسنا تاکنون حضور این افراد از ایران برای حضور در کنفرانس ایران پس از تحریمها انرژی و محیط زیست نهایی شده است:
- معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست
- الهام امینزاده، معاون حقوقی رییس جمهور
- حسامالدین آشنا، رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری
- منصور معظمی معاون وزیر نفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری
- علی ماجدی، معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی
- سید عماد حسینی، معاون وزیر نفت در امور مهندسی
- حمیدرضا عراقی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران
- سیدعباس عراقچی، معاون امرو حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه
- عباس ملکی، معاون پژوهشهای روابط بینالملل مرکز تحقیقات استراتژیک
- سید امیر طالبیان، مشاور ارشد وزیر نفت
- محمدعلی عمادی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران
- علیرضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران
همچین سخرانان دعوت شده از خارج از کشور نیز به این ترتیب است:
- عبداله البدری، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC)
- سید محمد حسین عادلی، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)
- شمیل السکروف، دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی (ECO)
- دکتر حجتاله غنیمیفرد، رییس اداره مطالعات نفت دبیرخانه اوپک
- پروفسور پل استیونس، استاد بازنشسته دانشگاه داندی و محقق Chatham House، لندن
- پروفسور نجمالدین مشکاتی، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC)، ایالات متحده آمریکا
- کوئیچیرو تاناکا، رییس JIME و رییس موسسه اقتصاد انرژی ژاپن
- Khawar Qureshi QC، رییس Chambers و استاد مدعو دانشگاه لندن
- کریس کوک، پژوهشگر در University College of London
- فرانز ارهارد، رییس سابق Conoco EurAsia و رییس شرکت مشاوره CASCA، ایالت متحده آمریکا
- آئورا سابادوس، دبیر نشریه Turkish Energy Hub Daily، ICIS لندن
- جان آلترمن، مدبیر برنامه خاورمیانه CSIS ایالات متحده آمریکا
- سوزان ملونی موسسه brookings ایالات متحده آمریکا
- باربارا اسلاوین Atnantic Council ایالات متحده آمریکا
- آلبرت مارسلا، استاد دانشگاه وبستر ایالات متحده آمریکا
- بیل فارن پرایس، مدیرعامل Petrolem Policy Intelligence انگلیس
به گزارش ایسنا، کنفرانس ایران پس از تحریمها انرژی و محیط زیست 17 و 18 اسفندماه برگزار میشود.
انتهای پیام