در مراسم بزرگداشت احد دهبزرگی که در تهران برگزار شد، از این شاعر بهعنوان شاعری آیینی یاد شد که سفارشگیر نهادهای دولتی نبوده است.
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مراسم بزرگداشت احد دهبزرگی، شاعر ساکن شیراز، که عصر روز سهشنبه، هشتم بهمنماه، در مؤسسه اوج برگزار شد، خسرو آقایاری - پژوهشگر - تصریح کرد: تلاش 30 ساله احد دهبزرگی در زمینه آثاری با مضمون دینی و مذهبی بوده و در این 30 سال ادبیات دینی را در پیوند با اهل بیت (ع) رقم زده است.
همچنین هاشم کرونی - شاعر شیرازی - از او به عنوان پدر استاد یاد کرد و متذکر شد: سالها از حضور ایشان بهره بردهام و موضوعات بسیاری را یاد گرفتهام. ایشان در حوزههای مختلف شعر، اعم از نوحهسرایی، غزلهای عاشقانه، شعر کلاسیک و همچنین شعر آزاد طبعآزمایی کرده و از آن دسته از شاعرانی است که براساس سفارش اجتماعی و احساس نیاز جامعه و مردم بهعنوان یک تکلیف به ادبیات انقلابی و دینی نگاه کرده و سفارشگیر نهادهای دولتی نبوده است.
حجتالاسلام محمدرضا زائری و افشین علاء نیز خاطراتی را از این شاعر اهل بیت (ع) و برگزارکننده شبهای شعر عاشورا بازگو کردند.
در این مراسم همچنین غلامرضا کافی - دیگر شاعر شیرازی - با بیان اینکه در کتابهای «دستی بر آتش» و «ترکش کلمهها» به بررسی شعرهای احد دهبزرگی پرداخته است متذکر شد: ایشان شخصی با ایمان راسخ و اخلاص کامل است و از او به عنوان مردمیترین چهره شعر آیینی میتوان یاد کرد. همچنین شخصیتی باثبات و بابصیرت دارد و از برترین چهرههای شعر انقلاب در استان فارس است. از طرفی به مسائل دینی و فقهی و همچنین تاریخ اسلام وقوف بسیار خوبی دارد.
امیر مرزبان و سیدامیر جعفری، از شاگردان احد دهبزرگی، هم سرودههایی را تقدیم به او خواندند. همچنین شعرخوانی این شاعر در حضور رهبر انقلاب نمایش داده شد.
علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، نیز در سخنانی شعر آیینی و شعر دفاع مقدس را به عنوان دو شاخه و جریان مهم شعر انقلاب توصیف کرد و گفت: احد دهبزرگی از آن دسته چهرههایی است که در تثبیت شعر انقلاب نقش مهمی داشته است.
او در بخش دیگری از سخنانش به اظهاراتی درباره جشنواره شعر فجر پرداخت و از این جشنواره به عنوان ویترین شعر انقلاب یاد کرد و متذکر شد: جشنواره شعر فجر جای شعرهای ضدارزشی نیست.
در پایان این مراسم، احد دهبزرگی از برگزارکنندگان این مراسم تشکر کرد و گفت: این تجلیل نه از من، بلکه تجلیل از فرهنگ امام حسین (ع) و همچنین تجلیل از فرهنگ انقلاب است و من خودم را لایق این موضوع نمیدانم. من هرچه دارم از امام حسین (ع) است. در خردسالی مادرم کامم را با تربت سیدالشهدا (ع) برداشت و پدرم نامم را از قرآن برداشت. من همواره دوست داشتم تکثیر شوم و آنچه را از ارادت به اهل بیت (ع) آموختم، به دیگر شاعران هم بیاموزم.
گزارش مشروح این مراسم متعاقبا ارسال خواهد شد.
انتهای پیام