نشست وزیر ورزش و جوانان با نواب رییس بانوان فدراسیونهای ورزشی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چهارمین نشست دکتر محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان با نواب رییس بانوان برای بررسی جهت ارائه راهکارهای لازم برای تدوین پیشنویس ارتقاء جایگاه ورزش زنان و توسعه ورزش همگانی در فدراسیونها، عصر دوشنبه در محل وزارتخانه برگزار شد.
در این مراسم دکتر گودرزی گفت: وضعیت بانوان از نظر حمایتهای اداری و مدیریتی خوب است. شهریان در وزارت و کمیته ملی المپیک حضور دارد. IOC بخشی از مشکلات شما را در بعد ساختاری حل کرده است. من پیشنهاد میکنم کارگروهی برای نوشتن آییننامه ارتقاء جایگاه ورزش بانوان تشکیل شود و پیشنهادات به طور دقیق به من اعلام شوند تا آن را در نشست شورای عالی ورزش که به زودی با حضور رییس جمهور و وزرای مربوطه برگزار میشود، بررسی میکنیم. میتوان به فدراسیونها هم این پیشنویس را ابلاغ کرد تا ساختار را ببینند و از مراجع جهانی بخواهند که به آن رسمیت دهند.
گودرزی در واکنش به خبرنگاری که درخواست کرد با حضور خبرنگاران زن در اعزامهای بانوان موافقت شود، گفت: نظر من در این رابطه مثبت است. بانوان حتما باید با تیمها اعزام شوند مشروط بر اینکه نروند گاف بگیرند (باخنده) تلاش میکنیم حتما بانوان خبرنگار را اعزام کنیم.
وزیر ورزش و جوانان در پایان با اشاره به کاهش بودجه در سال 93 یادآور شد: به تاسی از سایر موسسات و وزارتخانه، بودجه ورزش هم کاهش پیدا کرده و پایینتر آمده است. البته در برخی از بخشها افزایش داشتیم. برخی از نمایندگان هم در رابطه با ردیفهایی بویژه در بحث عمرانی، پیشنهاداتی داشتند چرا که در دولت قبل کلنگزنیهای زیادی صورت گرفته اما منابع مالی آن پیشبینی نشده است. نمایندگان قولهایی دادند که تا حدودی کمبود بودجه ورزش را جبران کنند.
دکتر گودرزی با بیان اینکه در حوزه بانوان دو مشکل فرهنگی داریم، یادآور شد: عدم وجود یا کمبود فرهنگ پرداختن زنان به ورزش و همچنین وجود معضلات فرهنگی در میان ورزشکاران که مختص زنان نیست از مشکلات فرهنگی است که در حوزه بانوان با آن مواجهیم. باید با برگزاری جلسات منظم و پیاده کردن راهکارهای عملیاتی، برای حل این معضلات و ارتقای فرهنگ پرداختن به ورزش تلاش کنیم.
رباب شهریان نیز در این نشست اظهار کرد: روسای فدراسیونها اعتقاد و باور دارند که باید به ورزش بانوان کمک و از آن حمایت کنند. آنها موضوعات مربوط به ورزش زنان و مردان را از هم جدا نمیکنند. شاید نقص قوانینی وجود دارد اما اساسنامه بانوان 8 تا 10 سال است که به این شیوه اجرا میشود. مطمئن هستم با ارائه راهکارهای بهتر مشکل حل خواهد شد.
معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در رابطه با این پیشنهاد که بودجه ورزش زنان به طور کلی از ورزش مردان منفک شده و دیگر در اختیار روسای فدراسیونها قرار نگیرد تا سهم بانوان کمتر دیده نشود، اظهار کرد: تجربه چندین سالهام در ورزش نشان میدهد اگر سهم مستقلی برای ورزش بانوان داشته باشیم دچار مشکل میشویم. نمیتوان از کل امتیازات به نفع بانوان استفاده کرد. اکنون فدراسیونهایی هستند که هزینه و سرمایهگذاری بیشتری روی ورزش بانوان میکنند. ما خود را محدود نکنیم چرا که ضرر میکنیم. ورزش بانوان 21 سال از مردان جدا بود. آن زمان سازمان بازرسی گزارشی داد که طبق آن از صددرصد بودجه ورزش کمتر از 9 درصد به بانوان اختصاص پیدا میکرد.
شهریان در رابطه با گرفتن تاییدیه پوشش بانوان در رشتههای کاراته و بسکتبال ادامه داد: همیشه پروسهای برای طراحی پوشش بانوان وجود داشته تا در مسابقهها شرکت کنند. تنها رشتههای کاراته و بسکتبال مشکل دارند. در کاراته فرآیند اعزام با مشکلاتی روبهرو بوده و نیاز به تاییدیه فدراسیون جهانی بوده است. تاکنون دو جلسه با سمندر و شاهمحمدی داشتهام. قرار است برای مسابقههای امارات و ترکیه عکسهایی از پوشش بانوان به مراجع مربوطه ارسال شود تا در صورتی که مشکلی وجود نداشت تیمهای ملی به مسابقهها بروند. در رشته بسکتبال هم با مشحون و کمیته المپیک رایزنی کردیم و امیدوارم بتوانیم بانوان را اعزام کنیم.
نایب رییس اول کمیته ملی المپیک در رابطه با احتمال برگزاری رقابتهای بینالمللی برای بانوان در ایران یادآور شد: من از طرف کمیته المپیک قول میدهم در رشتههایی که نمیتوانیم اعزام داشته باشیم در ایران میزبان سایر تیمها باشیم. سال آینده هم یک هفته میزبان رقابتهای غرب آسیا در کیش خواهیم بود که فرصت خوبی است.
ماندانا رسولی نیز در این نشست با اشاره به لزوم همگانی شدن ورزش در بخش بانوان گفت: در ورزش بانوان ورزش همگانی نسبت به قهرمانی حرف اول را میزند. ورزش همگانی جزو اولویتهایی است که رهبر انقلاب به آن تاکید دارند. نتیجه بررسیها نشان میدهد فدراسیونهایی که در بعد همگانی کار نکردند سهم زیادی در ورزش قهرمانی دارند و یا از تجهیزات خاصی استفاده میکنند. مانند فدراسیونهای اتومبیلرانی و قایقرانی. برخی فدراسیونها هم قشری هستند مانند نابینایان. فدراسیونهایی مانند تکواندو و کاراته هم متقاضیان زیادی دارند اما برایشان برنامهای ندارند. میتوانیم تا تقویم فدراسیونها بسته نشده، از آنها بخواهیم به بعد همگانی دقت بیشتری کنند.
انتهای پیام