مدیر امور استانهای جشنوارهی فیلم فجر با بیان اینکه امسال برای اولینبار جشنواره به صورت همزمان در تمام استانهای کشور برگزار میشود، گفت: قرار است در 30 استان کشور 20 عنوان فیلم از بخش مسابقه سینمای ایران اکران شود.
ناصر باکیده در گفتوگو با خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت نمایش فیلمهای جشنواره فجر در استانهای کشور توضیح داد: امسال اتفاق بسیار خوبی رخ داده و به جرأت میتوان گفت برای اولینبار جشنواره فیلم فجر به صورت همزمان در تمام استانهای کشور برگزار میشود.
او گفت: این امر با همت و همراهی نهادها و سازمانهای مختلف شکل گرفته و در پی تفاهمنامهای که بین سازمان سینمایی، وزارت کشور و نیز جشنواره فیلم فجر منعقد شد، این امکان بوجود آمد که در 30 استان کشور فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران نمایش داده شود.
وی خاطر نشان کرد:در این راستا مراکز استانهایی که فاقد تجهیزات دیجیتالی برای اکران هستند از طرف موسسه سینما شهر در حال تجهیز شدن هستند. اهمیت این اتفاق نه تنها در نمایش فیلمهای جشنواره برای مخاطبان شهرستانی است که البته اولین اکران این فیلمها هم است بلکه نکته مهم دیگر در بازسازی سالنهای نمایش به عنوان امر خیری است که در استانها اتفاق افتاده است.
باکیده ادامه داد: در تمام استانها، شوراهای اجرایی متشکل از استانداری، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما، حوزه هنری و نهادهای فرهنگی و اجرایی، کارگروه اجرایی را برگزار میکنند و طبق برنامهریزیهایی که انجام میشود، فیلمهای جشنواره را از 15 تا 25 بهمن نمایش میدهند.
او افزود: بر مبنای برنامهریزی هر استان هیأت داوران استانی نسبت به داوری آثاری که در آن استان نمایش داده شده، اقدام میکنند و در کنار آن فیلم منتخب تماشاچیان نیز معرفی خواهد شد. همچنین تعدادی کارگاه آموزشی سینمایی با حضور اساتید و هنرمندان مختلف کشور در این استانها برگزار میشود.
باکیده درباره توافقات مالی صورت گرفته با تهیهکنندگان برای نمایش هر فیلم در شهرستانها و نیز فروش بلیت گفت: هزینههای اکران فیلمها از طرف جشنواره بر مبنای توافقی که صورت گرفته به تهیهکنندگان پرداخت خواهد شد. همچنین مبلغ و نحوه فروش بلیتها در هر استان در کارگروه اجرایی استان، بررسی و تعیین خواهد شد.
وی افزود: البته ممکن است مبلغ بلیتها در هر استان نسبت به تهران یا استانهای دیگر متفاوت باشد.
مدیر امور استانهای جشنواره و مدیر بخش تجلی اراده ملی جشنواره فجر درباره انتقادهایی که نسبت به نمایش فیلمهای جشنواره فجر در 30 استان کشور مطرح میشود، بیان کرد: همانطور که دبیر جشنواره در نشست خبری خود اعلام کرد هر تهیهکنندهای که رضایت داشته باشد، فیلماش در شهرستانها اکران میشود.
او در پاسخ به اینکه عدهای معتقدند تعداد زیاد نمایش در استانها به نوعی مشابه اکران عمومی فیلمها است، گفت: شخصا اینگونه احساس نمیکنم و به نظرم این نوع برگزاری جشنواره باعث رکود در اکران نمیشود بلکه باعث رونق و تبلیغات بیشتر برای فیلمها میشود.
باکیده درباره اینکه جشنوارههای معتبر دنیا هیچکدام چنین وضعیتی ندارند که در تمام استانهای یک کشور فیلمهای جشنواره نمایش داده شود، اظهار کرد: نباید اینطور احساس کنیم که روشی که در جشنوارههای خارج از مرزها دنبال میشود، حتما درستترین شیوه است. اتفاقا شاید آنها وقتی متوجه شوند ما چنین پتانسیلی در کشور داریم و فیلمهای جشنواره در استانها با استقبال روبهرو میشود، آنها نیز تمایل داشته باشند که چنین شیوهای برای برگزاری جشنوارههای خود داشته باشند.
وی ادامه داد: سینمای ما دارای وجوهای است که در سراسر کشور علاقهمندان مخصوص به خود را دارد بنابراین معتقدم ایجاد فرصتهای برابر در اقصینقاط کشور میتواند به رونق سینما کمک کند و باعث آشتی و ایجاد فرهنگ فیلم دیدن شود.
باکیده در پایان با اشاره به ساده نبودن روند آمادهسازی نمایش دیجیتال فیلمها به ایسنا خاطرنشان کرد: اکران فیلمهای جشنواره فجر در استانها با حمیت ایجاد شده و همکاری حوزههای خارج از سینما مثل وزارت کشور اتفاق میفتد، مخصوصا اینکه اکران در استانها هزینهبر است. با این حال سینمای ایران با فراهم کردن این امکان دین خود را به مردم دیگر استانها در جشنهای پیروزی انقلاب ادا میکند و نمایش فیلمها هدیهای از طرف نهادها و سازمانها، سازمان سینمایی و جشنواره فجر به استانها است.
انتهای پیام