عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: 25 درصد از زنان تحصیلکرده جذب بازار کار میشوند، یعنی 75 درصد از زنان با تحصیلات دانشگاهی فاقد شغل و خانه دار هستند و از 17 درصد زنان تحصیلکرده کشور تنها 35 درصد در بازار کار ماندهاند.
به گزارش خبرنگار سرویس زنان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محسن رنانی در چهارمین همایش ملی بانوان با موضوع آموزه هایی از مسئولیت اجتماعی و ابعاد اقتصادی آن در زندگی حضرت خدیجه کبری (س) در اتاق بازرگانی با اشاره به نقش زنان در آینده توسعه ایران به تعریف توسعه پرداخت و اظهار کرد: منظور از توسعه تنها رفاه نیست، بلکه تحول ذهنی است.
وی توسعه را شکوفایی ظرفیت های انسانی و ایجاد بسترهای لازم و کافی برای آن دانست و گفت: برای توسعه دو شرط لازم است، برداشتن موانع بیرونی یعنی فراهم آوری فرصتهای کافی و حذف موانع دورنی یعنی ایجاد قابلیت های لازم.
این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان ایجاد فرصت و قابلیت را نوعی آزادی معرفی کرد و افزود: البته در کشور ما برداشت های مناسبی از کلمه آزادی نمی شود، در حقیقت ایجاد فرصت یعنی آزادی سلبی و ایجاد قابلیت یعنی آزادی ایجابی.
وی با اشاره به فعالیت های مردم و دولت در گسترش نقش زنان در جامعه گفت: تورم نیز در گسترش نقش زنان بی تاثیر نبوده است به گونه ای که نسبت رشد قیمت ها به نسبت تعداد دانشجویان دختر به پسر هر دو در این سه دهه افزایش یافته است.
این استاد دانشگاه به تفاوت توسعه و رفاه اشاره کرد و افزود: ما می توانیم نفت بفروشیم و نیروگاه اتمی بسازیم اما این به معنای توسعه نخواهد بود بلکه وقتی توسعه واقعی رخ خواهد داد که توسعه یافتگی در ذهن ما شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: توسعه دو رویه دارد؛ رویه مادی و بیرونی همچون درآمد و رفاه و رویه رفتاری که نقطه آغازین آن مادر است چرا که هسته های اصلی آن در خانه شکل می گیرد.
وی در ادامه به بررسی برخی آمارهای موجود پرداخت و گفت: نسبت اشتغال زنان ایران به جمعیت بالای 15 سال زنان 30 درصد است در حالی که در چین این رقم 65 درصد است.
این استاد دانشگاه با بسیار پایین خواندن نسبت نیروی زنان به کل نیروی کار افزود: نسبت نرخ مشارکت نیروی زنان به مردان 25 درصد است و در حالی که در ایران تلاش بسیاری کردیم تا بانوان تحصیلات دانشگاهی داشته باشند اما نرخ مشارکت اقتصادی زنان شاغل 13.7 درصد است. این در حالی است که در سال 55 این نرخ 12.9 درصد بوده است و در این 35 سال این نرخ 1.8 درصد رشد کرده است واین یعنی موانع سلبی را برداشته ایم اما قابلیت ایجاد نکرده ایم.
رنانی به سهم زنان در پارلمان و نقش آنان در تصمیم گیری در ایران اشاره کرد و گفت: این سهم در کشور ما 3 درصد است و فقط 10 کشور در دنیا هستند که کمتر از ما سهم دارند که معمولا نیز پادشاه نشین هستند همچون قطر.
وی ادامه داد: 25 درصد از زنان تحصیلکرده جذب بازار کار می شوند، یعنی 75 درصد از زنان با تحصیلات دانشگاهی فاقد شغل و خانه دار هستند و از 17 درصد زنان تحصیل کرده کشور تنها 35 درصد در بازار کار مانده اند.
انتهای پیام