عقیده بر این است که همسایگان عرب همچنان چیزی بیش از این نمیخواهد که مستقلا به عنوان اعراب عمل کنند...
مجموعه کتابهای «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاعمقدس است که پیشینه جمعآوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمیگردد.
سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهرهگیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.
زندگی با یک بن بست؟!
زبان اصلی:انگلیسی. شماره:000465
منبع:اکونومیست/واشنگتن
1359/7/12-1980-10-4
مترجم: رسول منصوری
منبع خبر
مقامات وزارت خارجه آمریکا انتظار دارند عراق به اشغال خاک ایران شاید تمامی استان نفتخیز خوزستان ادامه دهد، ایران از مذاکره امتناع ورزد و تشنج در سراسر منطقه خلیج فارس باقی بماند. آمریکا آماده است با چنین بنبستی کنار بیاید به شرطی که نفت خلیج فارس همچنان جریان داشته باشد و روسها دور بمانند.
زمانی که شدت جنگ کاهش یابد، زوال قطعات و سوخت ایران باعث آن خواهد شد، هدف کوتاه مدت آمریکا توجیه وضع موجود و تامین پذیرش بینالمللی آن خواهد بود.
آمریکاییها میگویند که این کار به معنی پذیرفتن اصل تصرف خاک کشورها به وسیله جنگ نیست، بلکه پاسخی عمل گرایانه به این امکان است که ایران الهام گرفته از شور مذهبی، هرگونه راه حلی را به جز خروج بیقید و شرط عراق رد خواهد کرد و عراق نیز آن را مورد توجه قرار نخواهد داد.
آمریکا تشخیص میدهد که جنگ هر چقدر هم کشورهای دیگر خلیج فارس را متحیر و نگران کرده باشد، این کشورها از آن نترسیدهاند که از غرب بخواهند با حمایت های سیاسی و نظامی وارد منطقه شود.
عقیده بر این است که همسایگان عرب همچنان چیزی بیش از این نمیخواهد که مستقلا به عنوان اعراب عمل کنند، به این معنی که تولید نفت را ادامه دهند، پول بسازند و روسها را دور نگهدارند. اعراب خلیج فارس نیز مانند آمریکا در مورد محافظت از حرکت نفتکشها از طریق تنگه هرمز دچار نگرانی عمیقی هستند. اما برای واشنگتن روشن نیست که این کشورها کدام گزینه را بدتر میدانند:" بستن تنگه هرمز به وسیله یک خودی یا بازنگه داشتن آن به وسیله یک خارجی."
انتهای پیام