پس از نتایج امیدوار کننده آزمایش بالینی واکسن سرطان مغز در آمریکا، نخستین مرحله آزمایش بالینی این واکسن در اروپا در بیمارستانی در لندن به سرپرستی دکتر «کیومرث اشکان» آغاز شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نتایج آزمایشات بالینی واکسن اختصاصیساز برای درمان سرطان مغز در آمریکا با موفقیت قابل توجهی در افزایش طول عمر بیماران همراه بوده است.
در نخستین آزمایش بالینی این روش درمانی در اروپا، «رابرت دمگر» بیمار 62 ساله انگلیسی مبتلا به گلیوبلاستوما مولتی فرم (GBM) – شایعترین و کشندهترین نوع تومور مغزی – تحت درمان قرار گرفت.
تیم پزشکی بیمارستان کینگز کالج لندن به سرپرستی دکتر «کیومرث اشکان» نخستین مرحله آزمایش بالینی واکسن اختصاصیساز سرطان مغز را انجام دادند.
در مرحله نخست درمان، بخش اعظم تومور با جراحی خارج شد و سپس بیمار بمدت شش هفته تحت رادیوتراپی و شیمی درمانی قرار گرفت.
در روش ایمنی درمانی (immune therapy)، سلولهای تومور بیمار در کنار سلولهای دندریتیک – سلولهای ایمنی تخصصی گرفته شده از خون – در محیط آزمایشگاه کشت داده و برای تشخیص و مقابله با سلولهای سرطانی مجددا آموزش داده شدند.
واکسن اختصاصی تهیه شده به بازوی بیمار تزریق شد، با این هدف که سلولهای دندریتک قادر به آموزش سایر سلولها در سیستم ایمنی برای نابود کردن سلولهای سرطانی شوند؛ زمانی که واکسن به بیمار تزریق میشود، از رشد تومور جلوگیری شده و طول عمر بیمار افزایش پیدا میکند.
طول عمر بیماران مبتلا به سرطان مغز با روشهای درمانی متداول 12 تا 18 ماه است، اما در روش درمانی DCVax طول عمر بیماران تا سه سال افزایش پیدا میکند.
این بیمار نخستین دوز از واکسن اختصاصیساز سرطان مغز را در سپتامبر 2013 (شهریور ماه) دریافت کرد و 10 دوز دیگر را طی دو سال آینده دریافت میکند.
دکتر «کیومرث اشکان» سرپرست بخش نورو- اونکولوژی و جراح مغز بیمارستان کینز کالج تأکید میکند: سرطان مغز یکی از کشندهترین انواع سرطان محسوب میشود که نیازمند توسعه روشهای درمانی جدید و موثرتر است؛ باتوجه به نتایج امیدوار کننده آزمایشات بالینی روش ایمنی درمانی در آمریکا، امیدواریم که در انگلیس نیز شاهد نتایج مثبت مشابهی باشیم.
انتهای پیام