یک حقوقدان گفت: منشور حقوق شهروندی ابزار و راهی برای اجرای مواد مندرج در قانون اساسی و یک مطالبه عمومی است.
قدرتالله نوروزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با بیان اینکه تهیه منشور حقوق شهروندی توسط دولت اگر به سرانجام مطلوب و شایستهای برسد گام بسیار مثبتی است، اظهار کرد: در قانون اساسی کشور قوانین بنیادی وجود دارد که برای اجرا نیاز به تفسیر دارند و باید نحوه استفاده آنها مانند قوانین عادی بیان شود. منشور حقوق شهروندی نیز به اجرای قوانین بنیادین قانون اساسی در این زمینه کمک میکند.
وی گفت: این منشور به عنوان گام اولیه، بسیار مطلوب بهنظر میرسد، اما نیاز به اصلاح دارد و باید در کمسیونهای تخصصی مورد بحث قرار گیرد.
این حقوقدان گفت: تدوین چنین قوانینی آثار مثبتی بهدنبال دارد، البته باید توجه داشت که حقوق شهروندی و حقوق بشر تنها در آزادیهای سیاسی نقاط مشترک دارند و حقوق شهروندی متعلق به آحاد یک ملت و شامل مواردی مانند محیط زیست، بهداشت، آموزش و ... به طور کلی رفاه، فقر زدایی، اقتصاد بهتر و ارتقای مسائل اجتماعی یک جامعه است.
وی با بیان اینکه لازمالاجرا شدن این منشور به عنوان یک قانون و تبدیل آن به یک قاعده حقوقی نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی دارد، خاطرنشان کرد: البته منشور حقوق شهروندی میتواند در دولت تصویب و اجرایی شود، اما باید در نظر داشت دولت برای اجرای آن با برخی موانع فرهنگی سیاسی، اجتماعی رو به روست.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: اجرایی کردن منشور حقوق شهروندی در کشور نیاز به یک کار فرهنگی و اجتماعی دارد؛ زیرا جامعه ما با بخشی از حقوق خود آشنا نیست و اگرچه مردم از حقوق فردی خود مطلع هستند، اما در خصوص حقوق اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی نیاز به آموزش وجود دارد که متاسفانه تاکنون به آن پرداخته نشده است.
نوروزی با بیان اینکه جامعه در زمینه حقوقی نیاز به آموزش دارد اما مطرح کردن چنین قوانینی اگر حمایت و جدی گرفته شود به بهبود شرایط کمک میکند، خاطرنشان کرد: راهکار بسیاری از مسائل آشنایی مردم با حقوقشان است؛ زیرا مردمی که با حقوق خود به طور کامل آشنا باشند مطالبهگر میشوند و قطعا به اهداف خود خواهند رسید.
انتهای پیام