رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به رسم نمک شناسی باید بگویم که در این مقطع اخیر تصمیمات رهبری کارگشا بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، آیت الله"اکبر هاشمی رفسنجانی" در دیدار با دانشگاهیان دانشگاه آزاد استان کرمان اظهار کرد: به علت فراوانی تعداد واحدها در کشور وقت نمیکنیم که به همه جا سر بزنیم، اما با عشق وارد این مکانها میشوم و میدانم که همه اعضای این دانشگاه مردمی صالح، سالم و آگاه هستند.
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: دانشجو و استاد باید منتقد باشند و منصفانه و واقع بینانه اشکالات را بگوید؛ شما در متن مسائل هستید و بهترین انسانها کسانی هستند که عیوب جامعه خود را مطرح کرده و آن را بگویند.
وی در ادامه گفت: ما خود را در مقامی نمیبینیم که از موجودی دانشگاه بیرویه هدیه دهیم و دانشگاه متعلق به همه است و کسانی که هستند، حق مدیریت دارند نه حق مالکیت.
هاشمی رفسنجانی گفت: در 4 سال اخیر دانشگاه آزاد را خیلی تضعیف کردند و ما در حال حاضر با 3 هزار و 700 میلیارد تومان بدهی مواجه هستیم که با این وجود پیش بردن کارها مشکل است و مدیریت دانشگاه باید برای حل این مشکل بدهی برنامهریزی و درآمد متناسب با حق نیروها را تهیه کند.
وی گفت: مسائلی که شما مطرح کردهاید و تقاضا ها جزو غیر ممکنها نیست و شما دانشجویان باید دانشگاه را از خودتان بدانید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دانشگاه آزاد مجموعهای است که بدون وابستگی به دولت و با خواست خود مردم به وجود آمده و دلمان میخواهد برای فارغالتحصیلان شغل ایجاد کنیم اما دولت نیستیم که اختیار داشته باشیم.
وی با اشاره به پیشنهاد طرح آبخوان داری در دولت خودش گفت: ما به فارغالتحصیلان دانشگاه پیشنهاد دادیم که پول را از دولت گرفته و این طرح را اجرا کنند که هزینهی زیادی ندارد، اما موجب ایجاد جنگل و ذخیره آب در قنات و چاهها میشود.
وی گفت: 5 میلیون فارغ التحصیلان جامعه باید وارد این چنین طرح هایی شوند و از اختراعات و تحقیقاتی که از نمایشگاهها بالاتر نمیروند، حمایت شده و وارد مهندسی تولید شوند.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: این طرحها سرمایهی بزرگی است که دانشگاه باید برای آنها شرکتهای کوچک راهاندازی و سرمایهگذار جذب کند که بعضی از این طرحها ارزش بالای صادرات دارند.
وی افزود: روسای دانشگاهها باید این طرحها را شناسایی و ما هم متعهد میشویم که سرمایهی کار را تامین کنیم.
هاشمی رفسنجانی گفت: دانشگاهها باید زمین و امکاناتی را که دارند، تبدیل به مکانهای فنآوری بزرگ کنند و باید توسعه ما بر مبنای دانش باشد و این در چشمانداز20 ساله دیده شده است.
وی تصریح کرد: سیاست ما در دورهی جدید این است که تکیه اصلی دانشگاه بر روی پژوهشها و کارهایی باشد که در اقتصاد، عظمت و اعتبار جهانی کشورمان اثر بگذارد و این مسائل را باید در تحصیلات تکمیلی بیابیم.
وی ادامه داد: ما باید با دنیا ارتباط داشته باشیم و از دانشگاههای بزرگ دنیا استفاده کرده و آخرین دانش دنیا را بگیریم.
هاشمی رفسنجانی گفت: مراکز تحقیقاتی در کشور کم داریم که هر دانشگاهی باید چند مرکز داشته باشد که این مراکز بسیار کارگشا هستند.
وی در ادامه بیان کرد: تاسیس دانشگاه آزاد از کارهای بزرگی که با اراده امام(ره) و همکاری 5 مسئول اساسی کشور با اجازه امام(ره) و هدیه یک میلیونی ایشان انجام شد که این کار با هدف ارتقاء علمی کشور و تامین نیاز تحصیلی جوانان شکل گرفت و برای تحقق این دو امر همکاری و هماهنگی با ارزش است و شرایط دارد درست میشود.
وی افزود: کشور داشت در سایهی کارهای نسنجیده دولت قبل به بن میرسید که در صورت ادامه یا باید به زودی تسلیم میشدیم یا جنگ را تحمل میکردیم؛ ما جنگ را چشیدهایم و هیچ وقت نمیخواهیم وارد جنگ شویم و شما مردم راه را باز کردید و در مهمترین انتخابات کسانی که امیدوار بودند شرکت کردند و جامعه با سواد و روشنفکر و آگاه که حتی در عمق روستاهایمان نیز وجود دارد تصمیم گرفتند سرنوشت کشور را عوض کنند و جامعه راهی برای انتخاب داشته باشد و با این انتخاب وضع به کلی عوض شد.
وی ادامه داد: دنیا فهمید که تفکر ملت ایر ان تفکری شده که قابل همکاری است؛ ملت ایران آنقدر شخصیت و زیرکی و سابقه تمدن دارد که دنیا فهمید زیر بار زور و کار نادرست نمیرود و راه عقلانی را انتخاب میکنند که با این زمینه حاضر به ورود به مذاکره شد.
وی همچنین ادامه داد: مذاکرات جدی و نفس گیر بود که موجب امضای قرارداد موقتی شش ماهه شد که البته خیلیها تلاش میکردند این قرار داد امضاء نشود و یا به هم بریزد؛ الان نیز تلاش میکنند که بیش از همه لابی اسراییل ، جمهوریخواهان آمریکا و صهیونیستهای مسیحی آمریکا هستند که کارشکنی میکنند و در داخل کشور هم یک عده جاهل که شاید با حسن نیت این کار را انجام میدهند.
وی گفت: تیم ما در مذاکرات هیچ امتیازی نداده اما باز کردن این حرف زود است؛ طرف مقابل نیز امتیاز زیادی به ما نداده اما آنچه که جدی شد این است که آنها پذیرفتند مساله باید از راه گفت و گو حل شود.
هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: اوباما هم تحت فشار مخالفین بعد از امضای قرار داد چند شرکت خارجی و ایرانی را تحریم کرد برای این که جواب مخالفان را بدهد که همه در مقابل او موضع گرفتند و در دیدار اخیری که من با چند مسئول اروپایی داشتم آنها همه گفتند که اوباما اشتباه کرده و باید از راه دیگری مخالفان را قانع میکرد.
وی ادامه داد: من در دیداری که داشتم اروپایی ها گفتند که به زودی بعضی از تحریمها را بر میداریم و در حال حاضر شرایط بعد از مذاکره خیلی به نفع کشور ماست. مطمئنا دنیا فهمیده که ایران به دنبال بمب اتمی نیست و دنبال فن آوری هستهای است که حق اوست.
وی در ادامه گفت: به رسم نمک شناسی باید بگویم که در این مقطع اخیر تصمیمات رهبری کارگشا بود؛ اینکه ایشان در انتخابات فرمودند "رای مردم حق الناس است"، این اصلی است که همه به آن اعتقاد دارند و حق مردم است. و رهبری این حق را با این حرف تثبیت کردند.
هاشمی رفسنجانی بیان کرد: این باید به خواسته غیر قابل گذشت مردم تبدیل شود و خداوند نیز تعهد کرده کسانی که نمیتوانند حقشان را بگیرند خداوند ظالم را نمیبخشد و حق مظلوم را میگیرد.
وی افزود: مسالهی دیگر موضع مقام معظم رهبری در شروع مذاکرات بود که در مقابل موجی که در رسانههای بد به وجود آمد ایشان فرمودند " تیم مذاکره کننده فرزندان انقلاب و ماموران نظام هستند و باید از آنها حمایت کرد" که با حرف ایشان موج آزارها خوابید.
وی ادامه داد: بعد از امضای توافق ژنو نیز هیاهویی در کشور بلند شد که همه میدانیم که مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه رئیس جمهور چه گفتند.
وی گفت: مقام معظم رهبری نیز توجه کردند، نقش اصلی را نیز شما مردم ایفا کردید و به راه افتادید و کمک شد که ما وارد شدیم و با آغاز شکستن تحریمها، گرفتن حقمان برایمان آرزوی دور و دراز نیست و اگر طرف مقابل حسن نیت داشته باشد در 6 ماه آینده میتوانیم ثابت کنیم که میشود به ما اعتماد کرد؛ الان آمریکا زیر سوال است و میگوییم که شما باید اعتماد سازی کنید.
وی خاطرنشان کرد: راهمان باز شده و اگر به نتیجه کامل برسند همه ی درها به روی نیروهای مخلص تحصیلکرده باز شده و میدان فعالیت پیدا میکنند و ما هم در دانشگاه آزاد دستمان بازتر میشود و شما آینده بهتری خواهید داشت.
انتهای پیام