وزیر کشور به خانه سینما رفت / عسگرپور و ایوبی چه گفتند؟

وزیر کشور به "خانه سینما" در خیابان سمنان رفت.

وزیر کشور به "خانه سینما" در خیابان سمنان رفت.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرضا رحمانی فضلی ( وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ) و هیأت همراه عصر 26 آذر ماه به خانه سینما رفتند و در ابتدای ورودشان با استقبال محمدمهدی عسگرپور و فرهاد توحیدی، دقایقی را در اتاق مدیرعامل خانه سینما نشستند.

پس از آن، رحمانی فضلی در تالار سیف‌الله داد این تشکل صنفی با سینماگران به گفت‌وگو نشست.

حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی و علیرضا رضاداد دبیر جشنواره‌ی فیلم فجر و مشاور عالی ریاست سازمان سینمایی هم در این دیدار حضور داشتند.

پیش از آغاز برنامه مستندی درباره‌ی مواد مخدر برای سینماگران پخش شد.

وزیر کشور در خانه سینما

عسگرپور: از فقدان استراتژی رنج می‌بریم

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست صمیمی، محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما ضمن خوشامدگویی به رحمانی‌فضلی (وزیر کشور)، گفت: این لطف دولت یازدهم بود که چنین وزیر کشوری که در حوزه فرهنگ فعال بوده و هست را در راس این وزارتخانه قرار داده است.

وی ادامه داد: چند روز قبل قرار شد در یک برنامه مشترک بین خانه سینما و معاونت کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، پیرامون کمک‌های متقابلی که این دو حوزه می‌توانند به یکدیگر داشته باشند، گفت‌وگو و تبادل نظر داشته باشیم و ما امروز این اقبال را داشته‌ایم که این برنامه در خانه سینما برگزار شود.

مدیرعامل خانه سینما سپس با اشاره به نقشی که حوزه فرهنگ می‌تواند در موضوع پیشگیری و درمان موادمخدر ایفا کند، اشاره کرد و ادامه داد: به صورت طبیعی وقتی درباره‌ی پدیده شوم اعتیاد بحث می‌شود، اذهان خانواده حوزه فرهنگ و هنر به این سمت می‌رود که حوزه فرهنگ می‌تواند قابلیت‌های زیادی برای پیشگیری و مدیریت کردن موضوع مواد مخدر و استفاده از آن در جامعه را داشته باشد اما متاسفانه ظاهرا همیشه یک حلقه مفقوده‌ای در این میان وجود دارد که همان استراتژی در حوزه هنر است.

وی توضیح داد: حداقل در حوزه سینما و تلویزیون می‌توانم بگویم، استراتژی مدون و مشخصی برای پرداختن به موضوعاتی مانند موادمخدر وجود ندارد، این در حالی است که هر زمان از فقدان استراتژی صحبت می‌کنیم،به بعضی از مدیران فرهنگی برمی‌خورد، چون آنها این سخن را به کم‌کاری تعبیر می‌کنند در حالی که مقصود این نیست.

عسگرپور سپس با تاکید بر اینکه ما فقط به نگاه علاقه‌مند نیاز نداریم، خاطرنشان کرد: ممکن است در ادوار مختلف مدیرانی با نگاه علاقه‌مند در پی استفاده از سینما و هنر بوده‌اند تا بتوانند این مشکلات را به نوعی کنترل کنند اما همانطور که گفتم، تاکید دارم که ما از فقدان استراتژی در این حوزه رنج می‌بریم.

مدیرعامل خانه سینما سپس با ذکر مثالی در این باره بیان کرد: چند سال قبل مدیران وزارت اطلاعات تعدادی از سینماگران و هنرمندان تلویزیون را به جلسه‌ای درباره گلدکوئیست دعوت و برای آنها نمایشگاهی ترتیب داده بودند و از آنها کمک خواستند. یادم می‌آید همان‌جا به آن دوستان گفتم که شما 5 سال کار پلیسی و اطلاعاتی کردید و زحمت کشیدید تا این نمایشگاه به بار بنشیند. حال اگر ما همین الان بخواهیم دست به کار بشویم و در حوزه سینما و تلویزیون کاری کنیم، دو سال دیگر به نتیجه می‌رسیم و شاید آن زمان چنین موضوعی دیگر نیاز جامعه ما نباشد.

محمدمهدی عسگرپور در پایان سخنانش تاکید کرد: مقصود اینکه ما نیاز به داشتن یک نگاه استراتژی داریم که مدیرانمان باید دو سال آینده کشور را پیش‌بینی کرده و برای موضوعات و حوزه‌های مختلفی که نیاز دارد، برنامه‌هایی را برنامه‌ریزی کنند.

حجت‌الله ایوبی در خانه سینما

حجت‌الله ایوبی خطاب به وزیر کشور: متشکرم از اینکه به خانه‌ی پرماجرای سینمای ایران تشریف آورید

در ادامه‌ی این برنامه، رییس سازمان سینمایی کشور نیز در سخنانی ضمن خوشامدگویی به عبدالرضا رحمانی‌فضلی (وزیر کشور) گفت: به خودمان و اهالی فرهنگ و هنر تبریک می‌گوییم که وزارت کشور چهره‌ی فرهنگی را در راس خودش‌ می‌بیند.

حجت‌الله ایوبی تصریح کرد: معتقدم اگر بخواهیم چهره ایران فرهنگی شود، باید این کار را از وزارت کشور آغاز کنیم چراکه این وزارتخانه قدرتی دارد که می‌تواند چهره‌ی کشور را تغییر بدهد.

وی ادامه داد: قدرت این وزارتخانه در اعماق کشور و در روستاها و شهرها قابل مشاهده است و ما امیدواریم با حضور آقای رحمانی‌فضلی، انقلاب فرهنگی که نیاز داریم صورت بگیرد.

این مدیر سینمایی همچنین یادآور شد: من دو سال در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کشور خدمت آقای‌رحمانی‌فضلی بودم و ما در آن زمان کارهای فرهنگی زیادی می‌کردیم و حتی جالب است بدانید که در آن دوره برای اولین‌بار ما رایت فیلم می‌خریدیم.

رییس سازمان سینمایی کشور اظهار امیدواری کرد: با نگاه فرهنگی که آقای رحمانی‌فضلی دارند، آن اداره کل فرهنگی که به نوعی نماینده همه دستگاه‌های فرهنگی کشور در وزارتخانه است را دوباره راه بیندازیم تا بتوانیم چهره ایران را فرهنگی کرده و فرهنگ و هنر به یک اولویت برای استانداران و فرمانداران تبدیل شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس خطاب به وزیر کشور گفت: سینما علی‌رغم تمام موقعیت‌ها، افتخارات و خدماتش برای نظام و انقلاب هنوز در اولویت اصلی کشور نیست.

وی در ادامه‌ی سخنانش توضیح داد: هنوز در شهرستان‌ها و بعضی از شهرها که برخوردار از ثروت و سرمایه هستند یا سالن سینمایی وجود ندارد و یا این سالن 40 سال قبل ساخته شده است که امروز دیگر قدیمی و غیرقابل استفاده خواهد بود، در صورتی که اگر نگاه و رویکرد به سینما عوض شود و بپذیریم که سینما مدرسه است، همان نهضتی که برای مدرسه‌سازی به وجود آمد، در سینماسازی نیز به وجود خواهد آمد.

ما با مشکل قاچاق محصولات فرهنگی و فیلم روبه‌رو هستیم

ایوبی سپس در ادامه سخنانش از قاچاق محصولات فرهنگی و فیلم‌ها به عنوان یک معضل یادکرد و گفت: سینمای ایران از قاچاق محصولات فرهنگی رنج می‌برد بنابراین از برنامه‌های اصلی من بود و هست که خدمت وزیر کشور برسم تا با کمک ایشان و همکارانشان از شر این مشکل خلاص شویم، البته فکر می‌کنم الان بوی این خلاصی می‌آید.

رییس سازمان سینمایی همچنین گفت: ان‌شاءالله آقای رحمانی فضلی اگر ما را دعوت کنند، در جلسه استانداران هم می‌توانیم شرکت کرده و اهمیت سینما و آسیب‌های این حوزه را به مسوولان یادآوری کنیم.

وی سپس با تاکید بر اینکه سینما و سینماگران می‌توانند در مقابله با آسیب‌های اجتماعی به مسوولان کمک کنند، اظهار کرد: ما معتقد به هنر برای هنر و سینما برای سینما نیستیم. سینماگران پرافتخار کشور می‌توانند در کنار شما بایستند و یاری‌تان کنند.

رییس سازمان سینمایی کشور خطاب به رحمانی‌فضلی یادآور شد: سینمای ما تا امروز بدون درخواستی، در دیپلماسی عمومی و بین‌المللی اثرگذار بوده است و سینماگران ما نیز تاکنون بدون ادعا سفیر صلح این کشور بوده‌اند.

حجت‌الله ایوبی در پایان سخنانش ضمن تشکر از سینماگران که برای دیدار با وزیر کشور به خانه سینما آمده بودند، خطاب به رحمانی فضلی گفت: حضور گسترده سینماگران در خانه سینما برای دیدار با شما معنا دارد. من از اینکه به خانه پرماجرای سینمای ایران تشریف آوردید، تشکر می‌کنم. دوستانی که اینجا هستند، روزهای سختی را سپری کردند و امیدوارم حضور شما پایانی بر این تلخی‌ها و آغازی بر رهایی از حاشیه‌ها و ایجاد همبستگی باشد.

وزیر کشور در خانه سینما

وزیر کشور: سینماگران بازدید ما را پس بدهند

به گزارش ایسنا، رحمانی‌فضلی (وزیر کشور) و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن تشکر از دعوت خانه سینما و ترتیب دادن این جلسه، تاکید کرد که سینماگران باید بازدید او را در وزارت کشور پس بدهند.

وی سپس با تاکید بر اینکه دست استمداد به سوی هنرمندان برای حل مشکل مواد مخدر دراز کرده است، گفت: رویکرد من در برنامه‌هایم همیشه رویکردی توسعه‌محور بوده است. دوستانی که با من آشنایی دارند می‌دانند که معلم دانشگاه هستم و سوابقی هم در صداوسیما، دیوان محاسبات، مجلس و... داشته‌ام و در همه این مسوولیت‌ها، این نگاه توسعه‌محور را در نظر گرفته‌ام.

وزیر کشور افزود: برمبنای این رویکرد، ما فعالیت‌هایمان را در وزارت کشور و ستاد مبارزه با موادمخدر بر بحث اجتماعی‌شدن قرار داده‌ایم. یعنی اگر می‌خواهیم به توسعه برسیم، باید موضوع اجتماع را توسعه قرار داده و از تمام ظرفیت‌های اجتماعی دیگر استفاده کنیم.

هنوز از قاچاقچی‌ها و معتادان عقب هستیم

رحمانی‌فضلی با اشاره به هزینه‌های بسیار زیاد مقابله با این پدیده شوم اظهار کرد: علی‌رغم شهدا و هزینه‌های فرهنگی، اجتماعی زیادی که تاکنون برای کنترل گسترش موادمخدر داده‌ایم، اما اعتراف می‌کنم که ما هنوز از قاچاقچی‌ها و معتادان عقب هستیم. فکر می‌کنم اگر بخواهیم در قالب همان ساختار سنتی بحث پیشگیری و درمان را با پیچیدگی‌ها و در عین حال ظرافت‌هایی که دارد پیش ببریم، رسیدن به این قاچاقچی‌ها و معتادان بسیار مشکل خواهد بود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره این سخنانش توضیح داد: موادمخدر بیش از یک‌هزار میلیارد دلار در دنیا گردش مالی دارد که از این میزان، سه میلیارد دلار آن در ایران اتفاق می‌افتد. از سوی دیگر ما در شرایطی هستیم که در مرحله تبلیغات و برای هر مشکلی مانند استرس، وزن زیاد، ناتوانی جنسی و... پیشنهاد می‌شود که از موادمخدر گوناگون استفاده کنند.

وزیر کشور سپس با اشاره به لزوم تغییر نگاه در پیشگیری و کنترل استفاده از مواد مخدر، تصریح کرد: با توجه به آنچه که گفته‌ام، ما در ستاد مبارزه با موادمخدر سعی کردیم ارتباطت‌مان را با بخش‌های مختلف جامعه افزایش دهیم و در این راستا با NGOها، نویسندگان، ورزشکاران، هنرمندان و... جلسه گذاشته یا خواهیم گذاشت تا از آنها در حوزه فرهنگسازی کمک بگیریم.

وی سپس آمار دیگری از استفاده موادمخدر در کشورمان ارائه داد و گفت: در کشور ما حدود یک میلیون و 350 هزار نفر معتاد داریم که اگر آن را ضرب‌در بعد خانواده کنیم، می‌توان گفت ما حدود 5/5 میلیون نفر فرد درگیر با مساله اعتیاد داریم.

دسترسی به موادمخدر خیلی راحت است

به گزارش ایسنا، رحمانی‌فضلی سپس حوزه‌های پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت در بحث موادمخدر را محدوده عمل ستاد مبارزه با مواد مخدر دانست و درباره هر یک از آنها توضیح داد.

وی درباره حوزه پیشگیری با تاکید بر اینکه هنرمندان می‌توانند در این بخش بسیار موثر باشند، اظهار کرد: در این حوزه ما باید تمام تلاشمان را انجام دهیم که مردم به سمت موادمخدر نروند، چراکه در این صورت مواد به راحتی در دسترس است. به عنوان مثال می‌توانم بگویم که ما در دو، سه ماه اخیر حدود 200 لابراتوار تولید موادمخدر در کشور کشف کرده‌ایم اما متاسفانه باید گفت که در حال حاضر موادمخدر خیلی در دسترس خواهان آن است. این در شرایطی است که 80 درصد از کسانی که معتادند، خودشان توزیع‌کننده هم هستند و طبیعتا چنین ابتلایی جلو رونده خواهد بود. پس در این حوزه باید یک مصونیت ذهنی برای فرد ایجاد کرد که هنرمندان قطعا می‌توانند کمک زیادی به ما کنند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر سپس درباره حوزه درمان مبتلایان به موادمخدر نیز اظهار کرد: ما در دو، سه ماه اخیر 16 هزار معتاد را از خیابان‌ها جمع کردیم و از بخش‌های مختلف کمک گرفته و آنها را اردوگاه‌ها و کلینیک‌ها اسکان داده‌ایم.

وزیر کشور افزود: در حال حاضر 80 درصد از کسانی که کمپ‌ها، اردوگاه‌ها و کلینیک‌های مربوط به معتادان را در اختیار دارند، از بخش خصوصی و NGOها هستند. اما هنوز هم باید بگویم که ما خیلی راه داریم که بتوانیم تمام معتادانمان را به این مراکز بفرستیم.

رحمانی‌فضلی همچنین درباره بحث مقابله با موادمخدر نیز خاطرنشان کرد: طبیعتا این حوزه، حوزه‌ای انتظامی، نظامی و اطلاعاتی است و تنها برای اطلاع‌تان می‌گویم که ما سیاست‌هایمان در دو سه‌ماه اخیر عوض کرده‌ایم. در این زمینه من مسوولان امر را موظف کرده‌ام که بنا را بر شناسایی سرشبکه‌های اصلی بگذارند و خدا را شکر در این بخش توفیقاتی داشته‌ایم و میزان کشف موادمخدرمان 15 درصد افزایش و در مقابل هزینه‌های انسانی‌مان نیز در این حوزه بسیار کاهش یافته است.

وزیر کشور سپس به حوزه صیانت مردم از موادمخدر اشاره و درباره نقش سینماگران در این حوزه خاطرنشان کرد: وقتی هرکدام از ما کلمه معتاد را اعتیاد را می‌شنویم، همه‌مان یک پیش‌فرض ذهنی را داریم که اولین گام باید برخورد سلبی با این افراد باشد و به همین دلیل هم بلافاصله از آنها کناره‌گیری می‌کنیم، در حالی که این، کاری اشتباه است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر سپس در توضیح سخنانش، فیلم سینمایی «دهلیز» را مثال زد و درباره آن گفت: من توفیق داشتم که این فیلم را مشاهده کنم و از آن خیلی لذت بردم، چون موضوع فیلم در ذات خیلی خشن بود، اما به نرمی ابریشم و لطافت نسیم آن را مطرح کرده بود. در واقع می‌خواهم بگویم که شما سینماگران و هنرمندان می‌توانید موضوع را آنطور که باید مطرح کنید و ابزار کار را در اختیار دارید.

وی تاکید کرد: باید در این حوزه تصویرسازی ذهنی برای مردم انجام شود چراکه الان خانواده‌هایی که یک معتاد در درون آنهاست با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند. ما باید در حوزه صیانت کاری کنیم که این خانواده‌ها مورد پوشش قرار بگیرند این در حالی است که لایه‌های اجتماعی ما تا متوجه می‌شوند خانواده‌ای یک فرد معتاد دارد، آنها را ترد می‌کنند در حالی که چنین خانواده‌هایی نیاز به کمک ما دارند.

رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: ما صدها خیریه ایتام و مدرسه‌سازی در کشور داریم که تاکنون کارهای اثرگذاری انجام داده‌اند اما شما یک خیریه کمک به معتادین نمی‌بینید. در هر صورت ما در این حوزه به دنبال ایجاد اشتغال و سرپرستی خانوار هستیم که در این زمینه برای اشتغال با وزارت راه و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری مذاکره کردیم و در حوزه سرپرستی خانوار نیز صحبت‌هایی انجام شده است تا کارهایی را شکل دهیم چراکه لازم است حتی بعضی از خانم‌ها اصلا از شوهران معتاداشان که مشکلات عدیده‌ای را ایجاد کرده‌اند طلاق بگیرند و به نوعی نجات پیدا کنند.

وزیر کشور در پایان بخش اول سخنان خود با تاکید بر اینکه از سینماگران برای فرهنگسازی در حوزه موادمخدر استمداد می‌طلبد، گفت: با یک جمله در یک فیلم می‌توان تاثیرگذاری بسیار زیادی را در اجتماع شاهد بود. به همین دلیل امیدوارم خداوند این جلسه را منبع یک عمل صالح قرار دهد چراکه همه شما که در این جلسه جمع شده‌اید، دلتان برای کشور، مردم و انقلاب می‌سوزد.

به گزارش ایسنا، سینماگران حاضر در این جمع عبارتند از: رضا کیانیان، یدالله صمدی، کمال تبریزی،امین تارخ، منوچهر محمدی، فریبرز عرب‌نیا،سروش صحت،ستاره اسکندری، منوچهر شاهسواری، بهروز شعیبی، امیرحسین شریفی، علیرضا داوودنژاد، محمد بزرگ‌نیا، کامبوزیا پرتوی، کیومرث پوراحمد، سیامک شایقی، ابوالحسن داوودی، آناهید آباد، ابراهیم حقیقی، مجید قاری‌زاده، امیر اثباتی، فرهاد توحیدی، مجتبی راعی، طهماسب صلح‌جو، غلامرضا موسوی، کامران ملکی، تهمینه میلانی، خسرو امیرصادقی، جعفر صانعی مقدم، هارون یشایایی، علی رویین‌تن، سیدمحمود رضوی، ابراهیم مختاری، پروین صفری، ابراهیم اصغری، علی دهکردی، مجتبی فراورده، محمدمهدی عسگرپور، عزیزالله حمیدنژاد، فرشته طائرپور، بیژن میرباقری، محمود رضوی،مسعود رایگان، محمد علی طالبی،مجید جوزانی، همایون اسعدیان، علیرضا خمسه،حسن پور شیرازی، نورالدین زرین‌کلک، محمد علی نجفی،ناصر ممدوح، علیرضا شجاع‌نوری،افسانه بایگان، محمد علی حسین‌نژاد و....

دیدار سینماگران با وزیر کشور در خانه سینما

دیدار سینماگران با وزیر کشور در خانه سینما

دیدار سینماگران با وزیر کشور در خانه سینما

وزیر کشور در خانه سینما

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۲ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92092618437
  • خبرنگار : 71408