وزیر امور خارجه آمریکا درباره انتشار خبری مبنی بر فعالیت رابرت لوینسون در سیا و اظهارات خانواده وی مبنی بر نبود حمایت آمریکا برای یافتنش گفت: ایالات متحده این کارمند پیشین افی بی آی را رها نکرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز جان کری ادامه داد : هیچگونه نشانهای مبنی بر اینکه ما از وی حمایت نمیکنیم، وجود ندارد هرگونه اظهاراتی مبنی بر اینکه ما وی را ترک کرده و یا کسی از وی حمایت نمیکند درست نیست اگرچه این موضوع در سطح وزرا پیگیری نمیشود اما این مسئله را از طریق میانجیهای خود پیگیری میکنیم. برای پیگیری این مسئله کانالهای مختلفی به شدت فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: من فکر میکنم دولت ایران میتواند ما را برای پیدا کردن وی کمک کند.
به گزارش ایسنا، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه در واکنش به گزارشاتی مبنی بر اینکه لوینسون 65 ساله در ایران برای سیا کار میکرد و برخلاف ادعای مقامات آمریکایی درگیر کارهای شخصی نبود، در جمع خبرنگاران گفت که تحقیقات درباره ناپدید شدن لوینسون ادامه دارد، ولی اظهارنظری درباره اینکه "لوینسون در ایران مشغول چه کاری بود یا نبود نکرد".
کارنی گفت: من قصد ندارم حقیقت داشتن هرگونه ادعایی که در داستانی که شما به آن اشاره کردید را تایید کنم، داستانی که به عقیده ما انتشار آن بسیار غیرمسئولانه بود و ما به دلیل نگرانی برای امنیت لوینسون خواستار منتشر نشدن آن شده بودیم.
سخنگوی کاخ سفید افزود: اگر کسی در خارج از کشور زندانی شده باشد و این داستان، درست یا غلط، منتشر شود که وی برای سیا کار میکرد فکر میکنم منطق میگوید که چنین داستانی به احتمال زیاد آن شخص را در خطر بیشتری قرار میدهد چیزی که میتوانم به شما بگویم این است که او در زمان سفرش کارمند دولت آمریکا نبود.
دیوید مکدی، وکیل خانواده لوینسون در گفتوگو با سی.ان.ان گفت که شکی ندارد که لوینسون واقعا کارمند قراردادی سیا بود و هنگامی که ناپدید شد برای عملیاتی محرمانه به ایران رفته بود.
کارنی گفت که قصد ندارد چیزی بگوید که ممکن است به "تلاشها برای بازگرداندن لوینسون به خانه" آسیبی بزند و گفت که این کار همچنان اولویت دولت آمریکا است و دولت آمریکا به تلاشها برای دنبال کردن همه سرنخهای تحقیقاتی ادامه میدهد.
مقامات عالیرتبه آمریکا در گفتوگو با سی.ان.ان گفتند که واشنگتن نمیداند لوینسون کجاست و چه کسی او را دستگیر کرده است.
یک مقام آمریکایی گفت: صادقانه بگویم، ما نمیدانیم او کجاست.
خبرگزاری آسوشیتدپرس و روزنامه واشنگتن پست گزارش دادند که یک مأمور سابق اف.بی.آی که به ادعای واشنگتن در ایران گم شده است در آنجا برای آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) کار میکرد و برخلاف آنچه مقامات آمریکایی مدعی شده بودند به کار شخصی مشغول نبود.
وزارت امور خارجه آمریکا و خانواده رابرت لوینسون، مأمور سابق اف.بی.آی از مدتها پیش انکار کرده بودند که وی هنگامی که به ادعای واشنگتن در سفر به ایران در سال 2007 ناپدید شده، برای دولت آمریکا کار میکرد، اما خبرگزاری آسوشیتدپرس و روزنامه واشنگتن پست روز پنجشنبه گزارش دادند که لوینسون از طرف سیا مأموریت داشت که اطلاعات به دست آورد.
یک منبع آگاه در گفتوگو با سی.ان.ان گفت که مدارکی وجود دارد حاکی از اینکه لوینسون به طور مخفیانه برای سیا کار میکرد و در همان حال مسئول فعالیت به عنوان یک کارگاه خصوصی بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که این خبر حساس را پس از چند بار وقفه سرانجام منتشر کرده است.
این خبرگزاری در گزارشش نوشت: آسوشیتدپرس اولین بار ارتباط لوینسون با سیا را در سال 2010 تایید کرد و به ارائه گزارش برای فاش کردن جزئیات بیشتر ادامه داد. این خبرگزاری سه بار موافقت کرد که انتشار این خبر را به تأخیر بیندازد، زیرا دولت آمریکا اعلام کرد که در حال دنبال کردن سرنخهای دلگرم کنندهای برای بازگرداندن او به کشور بود.
در بخش دیگری از گزارش آسوشیتدپرس آمده است: دلیل اینکه آسوشیتدپرس این خبر را اکنون گزارش میدهد این است که تقریبا هفت سال پس از ناپدید شدنش این تلاشها ناموفق بوده است. دولت آمریکا حدود سه سال است که هیچ نشانهای حاکی از زنده بودن او دریافت نکرده است. در این بین مقامات عالیرتبه آمریکایی میگویند که کسانی که او را دستگیر کردهاند بدون شک از ارتباط او با سیا اطلاع داشتند.
منبع سی.ان.ان که به دلیل ماهیت حساس تحقیقات خواست نامش فاش نشود گفت که پس از شش سال و نیم احتمال اینکه کسانی که لوینسون را زندانی کردهاند از مأموریت محرمانه او آگاه باشند بسیار زیاد است.
سی.ان.ان گزارش داد که مقامات آمریکایی که این شبکه خبری روز پنجشنبه با آنها تماس گرفت از اظهارنظر درباره ارتباط احتمالی بین لوینسون و دولت آمریکا خودداری کردند.
کریس وایت، سخنگوی سیا گفت: ما هیچ اظهارنظری درباره ارتباط احتمالی بین لوینسون و دولت آمریکا نداریم. دولت آمریکا همچنان به بازگرداندن او به خانوادهاش در صحت و سلامت کامل متعهد است.
کیتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا از خبرگزاری آسوشیتدپرس به خاطر انتشار این خبر انتقاد کرد و گفت که چنین خبری "هیچ کمکی به هدف بازگرداندن او به خانه نمیکند."
وی گفت: کاخ سفید و سایر مقامات دولت آمریکا به دلیل نگرانی درباره زندگی لوینسون قویا از آسوشیتدپرس خواستند که عجلهای برای انتشار این گزارش نکند. ما ابراز تأسف میکنیم که آسوشیتدپرس خبری را که هیچ کمکی به هدف بازگرداندن او به خانه نمیکند، منتشر کرده است. تحقیقات در مورد ناپدید شدن لوینسون همچنان ادامه دارد و ما همگی به یافتن او و بازگردانش به خانوادهاش متعهد هستیم.
پس از ناپدید شدن لوینسون سیا و وزارت خارجه آمریکا وجود هرگونه ارتباطی بین دولت آمریکا و سفر لوینسون به جزیره کیش را انکار کردند، ولی خبر واشنگتن پست و آسوشیتدپرس با اظهارات علنی دولت آمریکا تفاوت زیادی دارد.
واشنگتن پست و آسوشیتدپرس گزارش دادند که پس از ناپدید شدن لوینسون، مقامات سیا ابتدا هرگونه ارتباطی بین سیا و لوینسون را انکار کردند و گفتند که وی از طرف این سازمان به ایران نرفته است.
واشنگتن پست نوشت: ولی چند ماه پس از ناپدید شدن لوینسون ایمیلها و اسناد دیگری به دست آمد که نشان میداد او به دستور برخی تحلیلگران سیا که اختیاری برای انجام عملیات در خارج از کشور نداشتند به ایران رفته بود. این افشاگری موجب شد تحقیقات داخلی گستردهای آغاز شود که نتایج گستردهای در لنگلی (مقر سیا) داشت.
آسوشیتدپرس این وضعیت را "یکی از بزرگترین آبروریزیها در تاریخ اخیر سیا" توصیف کرده است.
یک منبع آگاه گفت که سیا ابتدا هرگونه ارتباطی با لوینسون را رد کرد، ولی پس از انجام تحقیقات و تأیید وجود چنین ارتباطی نمایندهاش را نزد خانواده لوینسون در فلوریدا فرستاد و این نماینده "شخصا از طرف سیا از آنها عذرخواهی کرد."
مکان لوینسون هنوز معلوم نیست.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در گفتوگوی اختصاصیاش با سی.ان.ان در ماه سپتامبر تاکید کرد که ایران از جای لوینسون اطلاعی ندارد و افزود: وی یک آمریکایی است که ناپدید شده و ما خبری از او نداریم.
انتهای پیام