همایش نظریه‌های روابط بین‌الملل و سیاست‌خارجی در خاورمیانه

محمودی: دخالت‌های واشنگتن موجب افزایش نفرت از آمریکا در منطقه شده است

یک پژوهشگر روابط بین‌الملل گفت: از نظر بسیاری از مردم خاورمیانه، فرهنگ غرب و سیاست‌های آمریکا نسخه خوبی برای حل مسائل و بحران‌های این منطقه نبوده و با توجه به این امر آن‌ها دیگر تحمل حضور و دخالت‌های آمریکا را ندارند.

یک پژوهشگر روابط بین‌الملل گفت: از نظر بسیاری از مردم خاورمیانه، فرهنگ غرب و سیاست‌های آمریکا نسخه خوبی برای حل مسائل و بحران‌های این منطقه نبوده و با توجه به این امر آن‌ها دیگر تحمل حضور و دخالت‌های آمریکا را ندارند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بهرام محمودی که در همایش ملی "نظریه‌های روابط بین‌الملل و سیاست خارجی کشورهای خاورمیانه" که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد حضور داشت به بررسی دلایل تشکیل هسته‌های مقاومت علیه آمریکا در منطقه خاورمیانه پس از جنگ سرد پرداخت.

او افزود: منطقه خاورمیانه از دیرباز چه از جهت ژئوپلوتیک و چه از نظر وجود منابع بسیار نفت وگاز برای قدرت‌های جهانی بسیار پر اهمیت بوده است.

این پژوهشگر روابط بین‌الملل با بیان این که پس از پایان جنگ جهانی دوم و جنگ سرد یکه تازی آمریکا با عنوان قدرت هژمونیک در سراسر جهان خاورمیانه پدید آمد گفت: دخالت‌های سیاسی – نظامی، فرهنگی، رسانه‌یی و ... آمریکا با عناوین حفظ منافع ملی و حفاظت شاه‌راه انرژی جهان در منطقه خاورمیانه عاملی بود تا با گذر زمان هسته‌های مقاومت در سطوح متفاوتی علیه حضور غیرقانونی آمریکا در منطقه ایجاد شود که هویت خود را در قالب مبارزه با استکبار قوام می‌دادند.

او ادامه داد: پدیده‌هایی که در رسانه‌های غربی از آن با عنوان بنیادگرایی اسلامی هم یاد می‌شد و طیف گسترده‌ای از جنبش‌های سلفی‌گرای وهابی تا حرکت‌های روشن‌فکران متفکران اسلامی را در بر می‌گیرد.

محمودی خاطرنشان کرد: مسلم است که امروزه وجود این هسته‌های مقاومت باعث شکل‌گیری سازمان‌ها و جنبش‌ها در خاورمیانه شده است که تحولات سیاسی این منطقه مهم و استرتژیک را به شدت متاثر ساخته است به گونه‌ای که هرگونه سیاست گذاری چه داخلی و چه خارجی در خاورمیانه بدون لحاظ کردن این هسته‌های مقاومت تقریبا غیرممکن است.

وی در پایان با تاکید بر این که حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه برخلاف تاثیر اقتصادی و فرهنگی آن‌ها که همواره به صورت غیرمستقیم بود، کاملا مستقیم و مشهود بود و این امر باعث افزایش نارضایتی‌ها در خاورمیانه نسبت به آمریکا می‌شود. هم‌چنین حمایت آن‌ها از رژیم صهیونیستی و ناتوانی راه‌حل‌های غربی برای حل مسائل کشورهای اسلامی و خاورمیانه نیز از دیگر دلایل نفرت بخش وسیعی از مردم خاورمیانه از آمریکا محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ آذر ۱۳۹۲ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92091812941
  • خبرنگار : 71405