16آذر روز دانشجوست، روز قشر فرهیخته جامعه، امروز روز دانایی و شعور است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، عموما در جامعه از دانشجو به عنوان قشر فرهیخته یاد میکنند، به گونه ای که این قشر قابل اعتماد و مرجع قلمداد میشود، حال این پرسش مطرح میشود که قشر دانشجو دارای چه ویژگیهایی است که چنین در جامعه به آن توجه میشود یا به بیان دیگر جامعه وی را با چه ویژگیهایی میشناسد که چنین در معرض هم نظری خویش قرارش میدهد و به طور مشخص از دانشجو تاثیر میگیرد؟ دانشجوی واقعی کیست؟
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان در این باره به ایسنا میگوید: هرکس که در راه کسب علم و دانش و معرفت با اخلاص قدم بر میدارد، دانشجوست.
دکتر "نصرالله گرامی" به حدیثی درباره علم اشاره و میافزاید: همانا علم نوری است که خداوند در دل هر کس بخواهد قرار میدهد و این هر کس میتواند یک دانشجو در زمینه علوم تجربی، فنی، دانشگاهی باشد، علم واقعی علمی است که خداوند به انسان عطا میکند و قلب و جان را نورانی میکند و منشاء خیر و برکت برای شخص و جامعه میشود که امید است خداوند چنین علمی به جویندگان آن ارزانی فرماید.
وی ادامه میدهد: آنچه که در نگاه اول از عنوان دانشجویی حاصل میشود، مسئله علم است، کسانی که به دنبال آموختن و نشر علم هستند که همین مقوله کفایت تمام ضروریات جوان دانشجو است، زیرا با علم و استدلال است که میشود تمام ضروریات را از اعتقاد دینی گرفته تا کوچک ترین مسائل دیگر اثبات کرد و همین نکته است که دانشجو را در جامعه معتمد و مرجع ساخته است.
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه میدهد: دانشجوی واقعی لحظه لحظه زندگیاش، یک اندوخته علمی را درپی دارد و همیشه به دنبال کسب معرفت است، اگر شخصی در این مسیر گام بر دارد و چنین زندگیای داشته باشد، یک دانشجو است و به هر میزان که در پی اندوختن معرفت و تحصیل دانش باشد و وقت و همت خود را در این راه صرف کند، به همان میزان از ویژگی دانشجو بودن برخوردار است.
وی میافزاید: دانشجو باید بکوشد در برنامه ریزی و تنظیم کارهای روزانه، بیشتر وقت و تلاش خود را صرف تحصیل علم و دانش کند.
گرامی میگوید: همچنین یکی از ویژگیهای بارز دانشجویان، ارتقای سطح معنویت فردی و به دنبال آن ارتقای کیفی امور معنوی دانشگاه و جامعه است، دانشجو باید در برنامه زندگی معنوی خود نیز باعث پیشرفت شود و همچون یک الگو عمل کند، لذا برخوردار بودن ازصفات عالی اسلامی و انسانی مانند ادب، تقوا، عبادت و بنده خدا بودن، صداقت، پاکی، صفای دل، خیرخواهی، دوراندیشی، حسن تدبیر و در یک کلام نیکی سیرت و... دعوت دیگران به این سمت (با عمل و حرف) باید از برنامههای دانشجو باشد.
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان میگوید: هوشیاری و تیزبینی و داشتن قدرت تحلیل سیاسی و قبل از آن آگاهی صحیح و دقیق از پدیدههای اجتماعی و اتخاذ موضع آگاهانه و صحیح و بجا و مناسب و برخاسته از مبانی اسلامی، از دیگر ویژگیهای دانشجو و از ضروریات زندگی دانشجویی است.
دکتر امیری خراسانی، استاد دانشگاه و رییس سابق دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز اصلیترین وظیفه دانشجو را مطالعه میداند و به ایسنا میگوید: دوران دانشجویی بهترین فرصت برای مطالعه است، هیچ لذتی با لذت مطالعه برابری نمیکند، هر کتاب یک دانشگاه است و با به پایان رساندن آن شما فارغالتحصیل آن دانشگاه خواهید شد، مگر غیر از این است که نویسندهی کتاب خواسته هرچه را که میداند در کتابش قرار دهد، پس اکنون شما به اندازهی پژوهش نویسنده در این موضوع میدانید.
وی با بیان اینکه دانشجو صاحب اندیشه و هدف است، میگوید: هدف برای دانشجو، همچون فانوس دریایی برای کشتی است که مانع غرق شدنش در دریای زندگی میشود، انتخاب هدف در زندگی دانشجو، موجب تمرکز قوای فکری او میشود، به او قاطعیت و جدیت میبخشد، تردیدها و دو راهیها را برای او حل میکند، مدیریت زمان را به او اهدا میکند، زیرا کسی که میداند هدف اعلای زندگی چیست، فرصتها را میسازد و منتظر رسیدن فرصتها نمیماند، دانشجو با هدف بر اطرافیان خود تأثیر میگذارد و هدفداری به دانشجویان سرعت عمل، انتخاب مؤثر و قابلیت دفاع و صراحت خاصی میبخشد.
امیری خراسانی میگوید: دانشجو میداند که هدفهای یک انسان بیانگر شخصیت او هستند، دانشجو میداند چنانچه به هدف خود رسید، بلافاصله هدف دیگری را جایگزین هدف پیشین کند و به هیچ وجه، اسیر ابتذال و روزمرگی نمیشود و چنانچه بر سر دوراهی ماند از هماندیشی مشاوران استفاده میکند تا احتمال موفقیت خود را افزایش دهد، دانشجو میداند که هر انتخابی باید دلایل کافی داشته باشد، پس انتخاب هدف باید مستدل و قابل دفاع باشد.
وی میگوید: پژوهشگری انتظاری است که از دانشجو میرود، هرچند پژوهشگری تنها مختص دانشجویان نیست، اما دوران دانشجویی بهترین فرصت برای پژوهشگری است.
به گزارش ایسنا، خصوصیات دانشجوی واقعی و مطلوب را میتوان از دیدگاه مقام معظم رهبری چنین بیان کرد: جوانان انقلابی دانشگاه سعی کنند خوب درس بخوانند، خوب فکر و معرفتشان را بالا ببرند. سعی کنند در محیط خودشان اثر بگذارند، فعال باشند نه منفعل.
روی محیط خودشان اثر فکری و روانی بگذارند، این شدنی است. یک جوان گاهی اوقات میتواند مجموعه پیرامون خودش را کلاس، استاد و دانشگاه را زیر تأثیر شخصیت معنوی خودش قرار بدهد. البته این کار با سیاسی کاری به دست نمیآید، با معنویت به دست میآید، با صفا به دست میآید، با استحکام رابطه با خدا به دست میآید، عزیزان من! رابطه با خدا را جدی بگیرید، شماها جوانید، به آن اهمیت بدهید، با خدا حرف بزنید، از خدا بخواهید، مناجات، نماز، برای شما خیلی لازم است، مبادا اینها را به حاشیه برانید.
گزارش از: فرزانه لشکری، خبرنگار ایسنا، منطقه کویر
انتهای پیام