معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به رشد منفی و نگرانکنندهی بهرهوری و سرمایهگذاری در سال 91 و سال جاری تاکید کرد: افزایش رشد بهرهوری در راستای دستیابی به اهداف سند چشمانداز کشور یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر نوبخت در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان بهرهوری اظهار کرد: در فراترین سند نظام بعد از قانون اساسی سند چشمانداز 20 ساله قرار دارد که در آن در قرارگرفتن جایگاه ایران در رتبهی نخست اقتصادی، علمی و فناوری تاکید شده که از الزامات دستیافتن به توسعهیافتگی برخورداری از رشد هشت درصدی اقتصادی طی برنامهریزی میانمدت خواهد بود.
او افزود: زمانی که برخی پیشبینی افق 1404 را یک آرمان میدانستند، همان موقع که در مجلس در کمیسیون برنامهی چهارم حضور داشتم بارها تاکید کردم که این هدف یک انتخاب نیست بلکه به دلیل شایستگیهای ملت و امکانات و ظرفیتی که در کشور وجود دارد الزامی، مهم و دستیافتنی خواهد بود.
وی افزود: دستیابی به رشد هشت درصدی اقتصادی به گونهای در سند چشمانداز تعیین شده که 5.5 درصد از آن سهم سرمایهگذاری و 2.5 درصد دیگر از افزایش بهرهوری است اما در حالی که 12ماه تا پایان برنامههای مدنظر باقی نمانده این مهم محقق نشده است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به برنامه چهارم در سالهای 84 تا 88 به عنوان نخستین برنامهی میانمدت پنج ساله تاکید کرد: طی این سالها رشد اقتصادی هشت درصدی به طور متوسط سالانه در حد 4.5 درصد متوقف شد، در حالی که در همین مدت منابع کافی و بیش از حد نفتی حاصل شده بود.
نوبخت ادامه داد: در برنامهی چهارم رشد سرمایهگذاری که باید بهطور متوسط سالانه 12.2 درصد میبود، در حد 5.5 درصد متوقف و از سویی دیگر رشد بهرهوری که باید به 2.5 درصد میرسید به منهای 0.1 کاهش یافته بود. بنابراین در برنامهی چهارم هیچ یک از اهداف در سرمایهگذاری و بهرهوری محقق نشد.
وی با اشاره به اینکه برنامهی پنجم توسعه نیز در رشد مدنظر سرمایهگذاری و بهرهوری در تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی موفق نبوده است، بیان کرد: این در حالی است که به استناد مرکز آمار رشد سالانه سرمایهگذاری و بهرهوری در سال 91 و همچنین در سال جاری به ارقام منفی و نگرانکنندهای رسیده است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با تاکید بر اینکه بهرهوری باید نقش مهمتری را نسبت به سرمایهگذاری برای دستیافتن به رشد اقتصادی مدنظر ایفا کند، گفت: حتی با وجود مذاکرات امیدوارکنندهی ژنو و منابعی که اکنون وجود دارند، نمیتوان به رشد سرمایهگذاری پیشبینی شده رسید. از اینرو باید بهرهوری سهم بیشتری را ایفا کند.
نوبخت افزود: بخش مهمی از سرمایهگذاری به محیط بیرونی وابسته است، اما برای رشد بهرهوری اتکاء به محیط خارجی کمتر بوده و وابستگی بیشتری به محیط داخلی دارد. این درحالی است که سختافزارها و نرمافزارهای مناسبی در اختیار ماست و باید اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه افزایش رشد بهرهوری برای دستیابی به اهداف سند چشمانداز یک انتخاب برای کشور نبوده، بلکه یک الزام است، گفت: از اینرو معاونت برنامهریزی به عنوان مغز متفکر کشور باید بسته رشد سرمایهگذاری و بهرهوری را تهیه و در راستای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی گام بردارد.
انتهای پیام