محسن پرویز با اشاره به سخنان رییسجمهور درباره رفع ممنوعیت از نویسندگان ممنوعالقلم، گفت: تاکنون درباره نویسندگان ممنوعالقلم در وزارت ارشاد نشنیدهام.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت محمود احمدینژاد در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره گزارش 100 روزه حسن روحانی در حوزه فرهنگ گفت: در حوزه اقدامات دولت در حوزه فرهنگ به طور مشخص در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اساس انتخاب مدیران جدید در بیشتر حوزهها ساختاری درست داشته است. منظورم از ساختار درست این است که افرادی انتخاب شدهاند که خارج از این حوزه نیستند و در معاونتها افراد بیربط انتخاب نشدهاند. اما درخصوص حرفهایی که گاه مطرح میشود، باید گفت گاه مسائلی مطرح میشود که خوب است طرح نشود، چون حرفهایی نیستند که با ضوابط قانونی سازگار باشند و تلاش دولت باید اجرای ضوابط قانونی باشد.
او در ادامه اظهار کرد: نکتهای که هم در سخنان رییسجمهور و هم در گزارش ارائهشده وجود داشت، درباره نویسندگان ممنوعالقلم بود. در دورهای که من در وزارت ارشاد کار میکردم، چیزی به نام نویسنده ممنوعالقلم نداشتیم که لیستی در این زمینه باشد که وزیر یا معاون وزیر گفته باشند این افراد ممنوعالقلم هستند. اگر هم در دولت دهم این اتفاق افتاده باشد، باز هم از چشم ما دور مانده است و ما در این زمینه چیزی نشنیدهایم. اساس کار در حوزه فرهنگ معطوف به اثر بود نه پدیدآورنده و من نمیدانم آیا چنین اتفاقی افتاده است یا نه؟
پرویز همچنین تأکید کرد: نگاه کلان آقای رییسجمهور در دیدگاه اهالی فرهنگ هم وجود دارد؛ اما ممکن است در دورههایی بد اجرا شده باشد، وگرنه همه معتقدند کار فرهنگی باید برعهده اهالی فرهنگ باشد. اما گاه اتفاق نامبارکی میافتد و آن این است که برخی آن تعریفی که از حوزه بخش خصوصی و دولتی دارند، اشکال پیدا میکند. در همه حوزهها تأکید مقام معظم رهبری هم همین است که سعی کنیم از توان بخش خصوصی کمک بگیریم و بخش دولتی به عنوان رقیب بخش خصوصی محسوب نشود.
سخنگوی انجمن قلم در ادامه بیان کرد: به گمان من اینکه دولت مقید شده تا به مردم گزارش بدهد، حرکت مثبت و خوبی است، اما برخی از فعالیتها، فعالیتهایی نیست که در برهههای زمانی سهماهه اتفاق خاصی در آن رخ داده باشد که بتوان گزارش چشمگیری در آن داد. در مراحل بعدی اگر تقید به این باشد که گزارشهای سهماهه و مفصل ارائه شود، شاید بخشهای مختلف دچار مشکل شوند و نباید گزارشها را بزرگ کنیم و دقت داشته باشیم که در برخی حوزهها ممکن است نیاز به گزارشهای سهماهه نباشد و گزارش یکساله هم کافی باشد. اما در حوزههایی که بیشتر با زندگی مردم پیوند دارد، مانند مسائلی که به معیشت مردم بازمیگردد، شاید نیاز به گزارشهای بیشتری باشد تا افکار عمومی اقناع شوند.
پرویز همچنین با اشاره به بخشهای اقتصادی گزارش رییسجمهور گفت: موضوع برجستهای هم که در بخش اقتصاد وجود دارد، بحث ثبات ارز است. برخی اظهار میکنند چرا دولت جلو کاهش قیمت ارز را گرفت، اما ثبات قیمت ارز جزو اقدامات خوب است، چون اگر اجازه دهیم تأثیر مسائل اقتصادی بر قیمت ارز وجود داشته باشد، قیمت ارز متغیر خواهد ماند و با یک توافق بالا و با یک نبود توافق پایین میرود.
انتهای پیام