وزیر بهداشت از برنامهریزی وزارت بهداشت برای خودکفایی در زمینه تولید داروهای مشتق از پلاسما تا چهار سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سید حسن قاضیزاده هاشمی در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه علم تا عمل که در حال حاضر در مصلی تهران پذیرای حضور بازدیدکنندگان است، به دستاوردهای کشور در زمینه تولید داروها اشاره کرد و گفت: چندی پیش یک دارو مربوط به ام اس رونمایی شد.
وی ادامه داد: اما میزان صادرات داروهای از این دست چندان بالا نیست و به عنوان مثال میزان صادرات این دارو 25 میلیون دلار در سال است. اگر بتوانیم در زمینه تولید و صادرات دارو حرفهای عمل کنیم، سهممان از بازار دنیا بیشتر میشود.
وزیر بهداشت درباره اقدامات این وزارتخانه به منظور گسترش فناوری در تولید داروها، اظهار کرد: هر دو هفته یک بار شورای فناوری را در وزارت بهداشت تشکیل میدهیم و از ایدههای نو حمایت میکنیم. امیدواریم معاونت علمی ریاست جمهوری نیز به ما بپیوندد و در این جلسات حضور پیدا کند. سعی میکنیم به سمت برون سپاری حرکت کنیم.
برنامهریزی برای خودکفایی در زمینه داروهای مشتق از پلاسما تا چهار سال آینده
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: به عنوان مثال در جلسه امروز صبح شورای فناوری مقرر شد تا در زمینه پالایش خون، تولید پلاسما و داروهای مشتق از پلاسما بتوانیم ظرف چهار سال آینده به خودکفایی رسیده و دیگر شاهد وارداتی در این زمینه نباشیم. اگر بتوانیم به بخش خصوصی تضمینهای لازم را بدهیم، قطعا آنها هم از این امر استقبال خواهند کرد.
وزیر بهداشت در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره بارانهای اسیدی که چند روز پیش در اهواز بارید و تعدادی از هموطنان را دچار مشکلات تنفسی کرد، گفت: هنوز علت قطعی این امر مشخص نیست. البته برخی آن را به جریانی که حدود 50 سال پیش در لندن اتفاق افتاد، مرتبط میدانند و تصور میکنند گازهایی وجود داشته که همراه با آب باران به باران اسیدی تبدیل شده است. با این حال گروهی دیروز از تهران اعزام شدهاند و گزارش علمی آن تا پایان هفته اعلام میشود.
انتهای پیام