دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با بیان اینکه عدالت جنسیتی بهطور کامل محقق نشده است، گفت: زنان محور و ستون خانواده هستند و بنابر ویژگیهای فیزیکی، وظیفه بارداری و شیردهی را برعهده دارند، بنابراین عدالت جنسیتی حکم میکند که در این زمینه قوانین خاص حمایتی وضع شود.
فاطمه راکعی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: باید به گونهای برنامهریزی شود که زنان مانند مردان بتوانند اشتغال داشته باشند و مانند آنان از آزادیهای انسانی در حدی که برای هر انسان عاقل و بالغی در قانون اساسی پیشبینی شده است، بهره ببرند. از جمله این آزادیها با اختیار رفت و آمد به خارج از کشور، حق تحصیل در رشتههای دلخواه و ازدواج با فرد مورد علاقه است.
این فعال حوزه زنان تصریح کرد: در موارد خاص جنسی لازم است عدالت جنسیتی محقق شود، اما متاسفانه به این هدف دست پیدا نکردهایم و در خانوادهها نیز عدالت جنسیتی دیده نمیشود. تاکید دین اسلام بر تشکیل خانواده است و افراد باید با شناخت درست، فردی را به عنوان زوج انتخاب کنند و زندگی خود را بر اساس مهر و مودت تشکیل دهند. در چنین خانوادهای آرامش حاکم است و منجر به تربیت فرزندان بهنجار و سالم میشود؛ البته زمانی به این هدف میتوان دست یافت که زوجین به وظایف خود نیز آشنا باشند.
راکعی تصریح کرد: در بیشتر موارد زن و مرد به عنوان دو بال پرواز عمل نمیکنند و زنان به تنهایی مسئولیتهای مربوط به کانون خانواده را به دوش میکشند که اداره امور منزل، تمام مسئولیتهای فرزندان و زندگی مشترک را شامل میشود؛ اما مردان مسئولیتی در این زمینه احساس نمیکنند.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با اشاره به رویکرد جامعه به عدالت جنسیتی، اظهارکرد: متاسفانه قوانینی وضع میشود که منجر به خانهنشین کردن زنان میشود.
راکعی در پایان در زمینه نقش معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برای تحقق عدالت جنسیتی در کشورمان، گفت: بسیار خوشحال هستم که شخص بسیار مناسبی به این سمت منصوب شده، چرا که خانم مولاوردی هم در حوزه زنان فعالیتهای زیادی کردهاند و هم یک محقق در زمینه حقوق هستند. بنابراین امیدواریم که تلاش کنند با کمک زنان فعال در حوزه زنان بتوانیم خواستههای به حق زنان را جامه عمل بپوشانیم.
انتهای پیام