«توزیع نامتوازن بودجه هنری»

«جذب بودجه در حوزه تجسمی نیاز به شورای تخصصی دارد»

یک هنرمند مجسمه‌ساز گفت: تشکیل یک شورای تخصصی برای انسجام حمایت از حوزه‌ی هنرهای تجسمی در جذب بودجه و رفع مشکلات مالی لازم است.

یک هنرمند مجسمه‌ساز گفت: تشکیل یک شورای تخصصی برای انسجام حمایت از حوزه‌ی هنرهای تجسمی در جذب بودجه و رفع مشکلات مالی لازم است.

محمدحسین عماد در گفت‌وگو با خبرنگار بخش تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی خرید آثار از هنرمندان تجسمی گفت: فکر می‌کنم در چند سال اخیر از هنرمندان معاصر خریدی به آن صورت انجام نشده است و آن تعداد اثر خریداری شده هم در حد محدود و داخلی بوده است. معتقدم باید موضوع خرید اثار زیر نظر یک شورای تخصصی صورت بگیرد و آثار خریداری شده به نمایش گذاشته شود تا مشخص شود چه میزان از بودجه‌ی هنرهای تجسمی صرف این کار می‌شود.

او افزود:با وجو تعدد رشته‌های تجسمی، حمایت مالی و بودجه‌ای که به این حوزه اختصاص داده می‌شود، خیلی کمتر از سینماست. البته در اینکه سینما هنر عامه‌تر و مردمی‌تری نسبت به تجسمی است، شکی نیست، اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که فعالیت نهادها و انجمن‌هایی مانند خانه سینما نقش مهمی در توجه مسؤولان به این هنر داشته است.

این هنرمند ادامه داد: متاسفانه در بخش هنرهای تجسمی شاهد پراکندگی هستیم و انسجام لازم در حمایت از آن وجود ندارد. مسؤولان در انجمن‌های مرتبط با این حوزه خیلی پراکنده و جدا از هم عمل می‌کنند. اگر شرایطی پیش می‌آمد که انجمن‌ها سر و شکل متحدی پیدا می‌کردند، قدرت بیشتری برای جذب بودجه‌ی بیشتر داشتند.

عماد همچنین به لزوم تشکیل یک شورای تخصصی اشاره و اظهار کرد: هنرمندان خودشان نمی‌توانند تک تک دنبال این باشند که از حق خود در این زمینه دفاع کنند، چون در این صورت دیگر کار هنری معنا پیدا نمی‌کند. بنابراین به اعتقاد من باید یک شورای تخصصی از کسانی که ذی‌نفع نباشند تشکیل شود تا تشخیص بدهند که واقعا چگونه می‌توان از هنرهای تجسمی حمایت کرد. این موضوع کاری به قانون ندارد، قوانین تصویب می‌شوند، اما آنچه که اهمیت دارد اجرای آن‌هاست.

این مجسمه‌ساز افزود: آثاری از هنرمندان که قبل از انقلاب خریداری شده، هر سال در موزه‌ی هنرهای معاصر به نمایش گذاشته می‌شوند، اما باید پرسش کرد که چرا آثار خریده شده پس از انقلاب به نمایش درنمی‌آیند تا مردم آن‌ها را ببینند؟

عماد درباره‌ی حمایت بخش خصوصی هم گفت: سرمایه‌داران بخش خصوصی براساس سلیقه‌ی شخصی و کاملا فردی در این حوزه فعالیت می‌کنند و حمایت آن‌ها جنبه‌ی عمومی ندارد. اما حمایت دولت در سطح کلی و عمومی صورت می‌گیرد و مسلما تفاوت زیادی با حمایت بخش خصوصی خواهد داشت.

محمدحسین عماد، مجسمه‌ساز و عضو هیأت مدیره‌ی انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز در سال 1336 در اراک متولد شد. او هنر را به صورت تجربی و با نقاشی آغاز کرده است. برگزاری چندین نمایشگاه و شرکت در اولین سمپوزیوم ملی کرمان، اولین جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران و اولین اکسپوی مجسمه‌سازی در خانه هنرمندان از جمله فعالیت‌های این هنرمند هستند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ آبان ۱۳۹۲ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 92080804600
  • خبرنگار :