«توزیع نامتوازن بودجه هنری»

«مشکلات بودجه هنرهای تجسمی ناشی از ناآگاهی مسؤولان است»

بیتا وکیلی مشکلات به وجود آمده درباره بودجه‌ی هنرهای تجسمی را مربوط به نبود آگاهی لازم در این زمینه دانست.

بیتا وکیلی مشکلات به وجود آمده درباره بودجه‌ی هنرهای تجسمی را مربوط به نبود آگاهی لازم در این زمینه دانست.

این هنرمند در گفت‌وگو با خبرنگار بخش تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: مشکلات بودجه‌ی هنرهای تجسمی، بیشتر مربوط به عدم آگاهی در این زمینه است. اگر مسؤولان به این نکته توجه داشته باشند که اختصاص بودجه‌ی مناسب به هنر، بازدهی اقتصادی قابل توجهی خواهد داشت، قطعا در اختصاص بودجه به این بخش تجدیدنظر خواهند کرد. با کمی تامل در برنامه‌ریزی کشورهایی که به بودجه‌ی هنرهای تجسمی توجه ویژه‌ای دارند، می‌توان دریافت که علاوه‌بر بازدهی در بخش اقتصادی، تاثیر بسزایی در رشد و شکوفایی فرهنگ خواهد داشت.

او افزود: البته اختصاص سرمایه و بودجه، به تنهایی برای رفع مشکلات هنرهای تجسمی کافی‌ نیست و اگر سرمایه با زیربنای درست و تقسیم‌بندی مناسب به رشته‌های مختلف تعلق نگیرد و فقط به صورت مقطعی مورد توجه مسؤولان باشد، نمی‌تواند تأثیر قابل قبولی داشته باشد.

وکیلی همچنین به جایگاه هنر ایران در دنیا اشاره کرد و گفت: تولید آثار هنری در ایران نه تنها از نظر کمیت، بلکه به لحاظ کیفیت هم در جایگاه بالایی قرار دارد. تجربه‌ی شخصی‌ام در سفر به کشورهای آمریکایی و اروپایی به من ثابت کرده که کارهای فوق‌العاده‌ای که توسط قشر بااستعداد و فعال رشته‌های هنری انجام می‌شود، بسیار ارزشمند است، اما هنوز بستری برای معرفی و ارائه پیدا نکرده است.

او درباره‌ی لزوم حمایت دولت از هنرمندان و آثار هنری آن‌ها اظهار کرد: سال‌هاست که هنرهای تجسمی کمکی از طرف دولت دریافت نمی‌کند و بضاعت خود را از بخش خصوصی به دست آورده است. کمک‌های دولت در کنار حمایت‌های بخش خصوصی می‌تواند این حرکت‌ها را قوی‌تر کند. مبلغی که دولت می‌تواند با آن آثار هنری را خریداری کند، قابل قیاس با بخش خصوصی نیست.

این هنرمند ادامه داد: با توجه به اینکه بازدهی اقتصادی در بخش حمایت و خرید هنرهای تجسمی در کوتاه‌ مدت ممکن نیست، دولت باید صبور باشد و بازگشت سرمایه را به زمان بسپارد. در بسیاری از موارد این عامل زمان است که باعث می‌شود دولت و بخش‌های غیرخصوصی حمایت خود را از هنرمندان و آثار آنان دریغ کند.

وکیلی افزود: آنچه که بخش هنرهای تجسمی بیش از هر چیز به آن نیاز دارد تعامل بین دولت و بخش‌های خصوصی در جهت رشد و ارتقاء این بخش است. به خصوص در این دوره که رقابت در حوزه‌ی هنرهای تجسمی در منطقه خاورمیانه گسترش پیدا کرده، برگزاری نشست‌های تخصصی با وجود کارشناسان می‌تواند راهی در جهت از بین بردن مشکلات باشد.

او به فعالیت هنرمندان در طول سال‌های مختلف اشاره و عنوان کرد: هنرمندان ما تا همین امروز هم با وجود حمایت‌های کم، فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه‌های مختلف از جمله چاپ کتاب، گردآوری آثار و برگزاری مسابقات هنری داشته‌اند. آن‌ها آماده‌اند که دستی را که به طرفشان دراز شده، بگیرند و این فعالیت‌ها را با جدیت ادامه بدهند.

وکیلی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواری ما هنرمندان همیشه با رویکردی محتاطانه همراه بوده است. هم‌اکنون هم با رویکرد جدیدی که در بخش هنری وجود دارد امیدوار هستیم حرکت‌های حمایتی از هنر و هنرمندان به خصوص از طرف دولت آغاز شود و در جهت رشد آن ادامه پیدا کند.

بیتا وکیلی متولد 1352 در تهران و دارای مدرک کارشناسی‌ارشد نقاشی از دانشگاه هنر و عضو انجمن نقاشان است. آثار او در بیش از 40 نمایشگاه گروهی در ایران، دوبی، کانادا، ارمنستان و فرانسه به نمایش درآمده‌اند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳ آبان ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 92080300998
  • خبرنگار :