نخستین فضاپیمای باری خصوصی «سیگنوس» پس از اقامت سه هفته یی در فضا از ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) جدا شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فضاپیمای بدون سرنشین سیگنوس (Cygnus) به عنوان دومین فضاپیمای باری خصوصی پس از کپسول دراگون، روز 18 سپتامبر (27 شهریور) در یک پرواز آزمایشی به فضا پرتاب شد، اما به دلیل بروز خطای ناوبری و با یک هفته تأخیر در 29 سپتامبر (هفتم مهر) به ایستگاه فضایی ملحق شد.
نخستین کپسول باری سیگنوس پس از اتمام مأموریت آزمایشی روز سه شنبه 22 اکتبر (30 مهر) با کمک بازوهای رباتیک از ایستگاه فضایی جدا شد و پیش بینی می شود که تا پایان روز چهارشنبه با ورود به جو زمین، نابود شود.
فضاپیمای باری سیگنوس، کپسولی به طول پنج متر است که توسط شرکت Thales Alenia Space در ایتالیا ساخته شده و دارای دو بال خورشیدی برای تأمین انرژی است.
هر کپسول باری قادر به حمل دو هزار کیلوگرم تجهیزات است، اما سیگنوس در نخستین مأموریت آزمایشی تنها 700 کیلوگرم تجهیزات را به ایستگاه فضایی منتقل کرد.
همزمان با بازنشستگی برنامه شاتل فضایی در سال 2011 میلادی، ناسا برای انتقال فضانوردان و تجهیزات به فضا دچار مشکل شد. در حال حاضر فضاپیمای سرنشین دار سایوز تنها وسیله انتقال فضانوردان به ISS محسوب می شود و ناسا با انعقاد قرارداد با شرکت های خصوصی بدنبال توسعه فضاپیماهای سرنشین دار و باری جدید است.
پیش از این شرکت خصوصی اسپیس ایکس در قالب قراردادی به ارزش 1.6 میلیارد دلار با ناسا و طی 12 مأموریت، وظیفه انتقال تجهیزات مورد نیاز برای خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) را به وسیله کپسول باری دراگون برعهده گرفته است.
شرکت خصوصی اوربیتال ساینس نیز با انجام موفق این مأموریت آزمایشی میتواند قرارداد 1.9 میلیارد دلاری با ناسا برای انتقال تجهیزات به ISS را به وسیله کپسول باری سیگنوس ادامه دهد. مأموریت بعدی این کپسول برای ماه ژانویه 2014 برنامه ریزی شده است.
انتهای پیام