" ایستگاه امام خمینی (ره)؛ مسافرین محترمی که قصد ادامه مسیر به سمت ایستگاه صادقیه و یا فرهنگسرا و یا تجریش و کهریزک را دارند میتوانند در این ایستگاه از قطار پیاده شده و با توجه به تابلوهای راهنما وارد خط 2 و 1 شوند." بسیاری از شهروندان وقتی آن خانم داخل قطار این جمله را اعلام میکند به خاطر حواسپرتی یا ازدحام ، بدون برداشتن وسیلهشان قطار را ترک میکنند و وسایل جا میماند.
حواسپرتی و فراموشکاری تقریبا جزیی از زندگی روزمره همه ما شده است و خستگی، خوابآلودگی، ترافیک و هزاران دلیل همواره عامل گم شدن وسایل افراد است. مترو تهران هم با بیش از دو میلیون مسافر در روز محلی است که اشیاء بسیاری در آن گم می شود و اگر اشیاء پیدا شده به دست افراد نااهل نیافتد به ستاد اشیاء پیدا شده مترو تهران که در محوطه بالایی ایستگاه امام خمینی (ره) است منتقل میشود.
محمود ساوالان پور - معاون اداری مالی حراست مترو که مسئول ستاد اشیاء پیدا شده مترو نیز هست در گفتوگو با خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص نحوه کار این ستاد در مترو گفت: از همان ابتدای آغاز به کار مترو تهران ستاد اشیاء گم شده نیز شروع به کار کرد و برای سامان دادن به این ستاد از چند ارگان دیگر مانند راهآهن و تاکسیرانی که تجربه این کار را داشتند الگوبرداری کرده و سعی شد مدلی کاملتر به وجود بیاوریم که در نهایت به این نقطه رسیدیم.
وی با بیان این که به این ستاد اشیاء بسیاری ارجاع داده میشود، افزود: از عصای یک پیرمرد یا پیرزن که به کمک آن راه میفته تا پول و مدارک شناسایی درمترو جا میماند و به ستاد میرسد.
ساوالان پور در خصوص روند پیگیری کار برای رساندن اشیاء به صاحبان واقعی خود، گفت: در حال حاضر 79 ایستگاه فعال در پنج خط مترو تهران داریم که در هر خط یک نماینده ستاد اشیاء پیدا شده مستقر است و هر آنچه که در این خطوط پیدا شود اول در انتظامات و حراست نگهداری می شود، چرا که ممکن است فرد در همان لحظه و یا چند ساعت بعد به آن ایستگاه مراجعه کند و مشخصات گمشده خود را بدهد و پس از مطابقت، شیء گمشده به او تحویل داده شود و به همین دلیل وسایل گمشده تا یک هفته در همان خط نگهداری می شوند.
مسئول ستاد اشیاء پیدا شده در مترو تهران با اشاره به وجود ایستگاههای مادر و اصلی در هر خط مترو تهران، گفت: مثلا در خط یک و دو - ایستگاه امام خمینی(ره)، در خط پنج - ایستگاه گلشهر و صادقیه که جمعیت بیشتری هم در آن رفت و آمد میکند به عنوان ایستگاههای مادر شناخته میشوند و شهروندان با مراجعه به این ایستگاهها و یا هر یک از ایستگاههای خط مورد نظر با توجه به مکانیزه شدن سیستم میتواند از محل نگهداری وسیله گمشده خود مطلع شود.
وی افزود: به محض اینکه شیء پیدا می شود، در سیستم کامپیوتری وارد می شود و این قابلیت وجود دارد که از تمام ایستگاههای یک خط و بر اساس کدی که به وسیله گمشده داده میشود میتوانند وضعیت شی را ردیابی کنند. اگر این اتفاق ظرف مدت یک هفته بیفتد و صاحب شی پیدا شود مسئله منتفی میشود اما اگر چنین نشود تمام اشیایی که در خطوط مانده است و تحویل صاحبان آن نشده است به ستاد تحویل داده می شود و در آنجا نگهداری می شود.
ساوالان پور ادامه داد: لیست تفکیک شده اشیای فرستاده شده به ستاد در روزنامههای کثیرالانتشار و وب سایت مترو به صورت دورههای یک ماهه اعلام میشود تا افراد با مراجعه به ستاد وسایل خود را تحویل بگیرند. در ستاد اشیاء پیدا شده مترو نیز این اشیا تا یک ماه نگهداری میشود. پس از آن اشیا لیست برداری می شود و پول نقد و طلا و جواهر جدا میشود و اقلام دیگر به ستاد اموال بلاصاحب وابسته به دادگستری تحویل داده می شود که البته این کار به دستور قاضی صورت میگیرد.
بیشترین چیزی که در مترو پیدا میشود کارتهای شناسایی است
وی افزود: طلای پیدا شده ، قبل از تحویل به ستاد اموال بلاصاحب شود محک زده می شوند و اصل از بدل جدا و ارزشگذاری میشود و تحویل ستاد خواهد شد. پولهای نقد نیز به حساب ستاد بلاصاحب واریز میشود و رسید دریافت میکنیم.
وی همچنین در خصوص آمار اشیا پیدا شده با اعلام اینکه در هر فصل آمار متفاوتی وجود دارد، تصریح کرد: به عنوان مثال در انتهای سال با توجه به افزایش خرید و در مهر به دلیل خرید بازگشایی مدارس افزایش قابل توجهی دراشیاء پیدا شده داریم و به صورت میانگین بیشترین چیزی که در مترو پیدا می شود کارتهای شناسایی است.
به گزارش ایسنا، افرادی که وسیلهای در مترو گم کردهاند میتوانند از ساعت 7:30 لغایت 16:30 روزهای شنبه تا پنجشنبه با تلفنهای 33900172 و 33900171 و یا مراجعه به آدرس اینترنتی شرکت بهرهبرداری مترو تهران و یا آدرس خیابان خیام شمالی نرسیده به تقاطع خیابان امام (ره) روبروی ساختمان قدیم روزنامه اطلاعات - بالای محوطه ایستگاه امام (ره) واحد حراست (ستاد اشیا پیدا شده مترو تهران) مراجعه نمایند.
اما بهتر است که با شنیدن صدای اپراتور در قطار اول از همه یادمان بیاید که وسایلمان را به همراه داریم یا نه !
انتهای پیام