معاون هماهنگکننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی هوایی ارتش محور اصلی تمام عملیاتهای هشت سال جنگ تحمیلی بود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده طی سخنانی در جمع فرماندهان و مسئولان ارشد نیروی هوایی ارتش به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس که در صبحگاه روز شنبه در ستاد این نیرو انجام شد، با اشاره به تجاوزهای ارتش عراق و دیگر کشورهای منطقه پیش از آغاز رسمی جنگ در 31 شهریور سال 1359 اعلام کرد: در واقع، جنگ برای نیروی هوایی از سال 58 شروع شد.
وی با بیان اینکه "عراق تجاوز به حریم هوایی ما را از نیمه آبان 58 به طور مرتب آغاز کرد"، ادامه داد: به همین دلیل سطح آمادگی و هشدار در پایگاههای تبریز، همدان، دزفول و بوشهر افزایش یافت.
امیر نصیرزاده در ادامه با اشاره به درگیری نیروی هوایی ارتش در یک سال پیش از آغاز جنگ خاطرنشان کرد: در همین دوره بود که نهاجا دو خلبان خود را از دست داد: سرلشکر شهیدحسین لشکری که در 26 شهریور 59 در داخل خاک ایران به اسارت نیروهای رژیم بعثی عراق درآمد و همچنین یک خلبان دیگر نیز به شهادت رسید.
وی با عنوان اینکه "نیروی هوایی عراق با هدف کاهش تاثیرگذاری عملیاتهای هوایی ایران سعی در پراکنده کردن و تضعیف توان دفاعی این نیرو برآمد"، تصریح کرد: نیروی هوایی عراق در روزهای آغازین جنگ به هواپیماهای غیرنظامی و شناورهای ایرانی از جمله نفتکشها در خلیج فارس حمله میکرد تا نیروی هوایی ما را خسته کند.
معاون هماهنگکننده نهاجا همچنین افزود: به دلیل اینکه این حملات با هواپیما صورت میگرفت، بنابراین تنها راه پاسخ به آن نیز پرواز جنگندهها بود.
وی با تاکید بر مسئولیت سنگین نیروی هوایی در جلوگیری از پیشروی نیروهای عراقی و تضعیف شدید اقتصادی ماشین جنگی این کشور به بیان آمار و ارقام پرداخت و گفت: تنها در شش ماه آغاز جنگ تحمیلی نیروی هوایی ارتش با اصابت قرار دادن بیشتر پالایشگاه های نفتی عراق باعث شد تا تولید روزانه ی نفت خام این کشور از چهار میلیون بشکه به 250 هزار کاهش شدید پیدا کند.
نصیرزاده همچنین با اشاره به حملات پیدرپی نیروی هوایی ارتش به پایگاههای شرق عراق در آغاز دفاع مقدس یادآور شد: در آن زمان عراق دیگر احساس امنیت نمیکرد و هواپیماهای خود را به دورترین نقطه (در نزدیکی مرز اردن) انتقال داد تا از گزند حملات پرندههای شکاری ایرانی در امان بماند. اما این اقدامات نیز نیروی هوایی عراق را مصون نگه نداشت، چراکه در عملیات بسیار پیچیده و حساس حمله به پایگاههای الولید معروف به اچ 3 عراق بیش از 60 فروند هواپیمای این کشور منهدم شد.
معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: تنها در هیمن شش ماه نخست جنگ، 13 میلیون تن بمب بر سر دشمن بعثی ریخته شد که این بیانگر تعداد و شدت حملات نیروی هوایی ارتش است.
وی همچنین با اشاره به عملیاتهای بزرگی چون بیتالمقدس و مروارید نیز که نیروی هوایی در آن نقش بسیار مهم و حیاتی را ایفا میکرد، اظهار کرد: در این عملیات با رشادت خلبانهایی هم چون سرلشکر شهید عباس دوران و شهید حسین خلعتبری هفت فروند شناور و پنج فروند هواپیمای جنگی عراق نابود شدند.
نصیرزاده در پایان تاکید کرد: نیروی هوایی ارتش در عین حال با تامین حفاظت هوایی پالایشگاهها و اسکورت کشتیهای نفتکش ایرانی نقش اساسی و بسیار موثری را در باز نگه داشتن شرین حیاتی اقتصادی کشور ایفا میکرد.
انتهای پیام