یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به این جمله مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دیپلماسی عرصه لبخند و مذاکره است، اظهار کرد: مواضع سخت و تقابلجویانه در حوزه سیاست خارجی در گذشته آسیب زیادی به کشور وارد کرده است.
محمدجواد حقشناس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه "تعبیر برد - برد از سوی رییسجمهور در حوزه سیاست خارجی، ترجمان دیگری از نرمش قهرمانانه است"، خاطرنشان کرد: رهبری از مثال مسابقه کُشتی برای تشریح دیپلماسی استفاده کردند. در این رقابت یک کشتیگیر میتواند یک امتیاز بدهد اما امتیاز بزرگتری دریافت کند و در پایان مسابقه، جمع امتیازات مهم است. اگر کشتیگیر بتواند در مقابل امتیازی که از دست داده، امتیازات بیشتری بدست آورد، موفق شده است.
این فعال سیاسی در ادامه گفت: برای رسیدن به برد نهایی میتوان به طرف مقابل امتیازی داد و این همان نرمش قهرمانانهای است که رهبری اشاره کردند.
وی همچنین با اشاره به اینکه "در عرصه سیاست خارجی نباید دوگانگی در سیاستگذاری و فرماندهی داشته باشیم"، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در گذشته موجب میشد مذاکرات هستهیی پیش نرود، این بود که این پرونده از مجاری صحیح خود دنبال نمیشد. انتقال پرونده هستهیی از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه میتواند این مشکل را حل کند.
حقشناس، دخالت نکردن نهادهای غیرمسئول در سیاست خارجی را یکی از راههای تحقق صحیح راهبرد نرمش قهرمانانه دانست و خاطرنشان کرد: در گذشته سرمقاله روزنامهای که به تندروی شهرت دارد، روابط ایران را با کشورهای حوزه خلیج فارس تحتالشعاع قرار میداد یا مثلا یک فرد نظامی سخنانی را بیان میکرد و آثار زیانباری متوجه کشور میشد.
به گفته وی، در عرصه سیاست خارجی باید کارشناسان و افراد و نهادهای مسئولی اظهار نظر کنند که منافع ملی را بر سایر حوزهها اولویت دهند و بر مسائل حقوقی و دیپلماتیک تسلط داشته باشد.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در ادامه با اشاره به سخنان رهبری درباره ضرورت دخالت نداشتن سپاه در مسائل سیاسی اظهار کرد: مساله دخالت سپاه در سالهای اخیر محل مناقشه و مسالهای بحثبرانگیز بوده است. دخالت نکردن در سپاه و نیروهای نظامی در سیاست هم مورد تاکید امام خمینی(ره) بود و هم در وصیتنامه ایشان مطرح شده بود اما گاه برخی از اینها با توجیه دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی در سیاست دخالت کرده بودند، در حالیکه فارغ از این بودند که این دخالت آثار زیانباری برای کشور دارد.
انتهای پیام