باستانشناسان پس از چند دهه کاوش در بیابانهای مغولستان به کشف مقبره افسانهای «چنگیزخان» امیدوار شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، باستانشناسان آلمانی و مغول که از دههها قبل در بیابانهای مغولستان به دنبال کشف مقبره افسانهای «چنگیزخان»، خان مغول و گنج ارزشمند آن هستند، در هفتههای اخیر به امیدهای تازه برای تحقق آرزویشان دست یافتهاند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، آنها هفته گذشته موفق به کشف آثاری شدند که راه را برای کشف مقبره یکی از پسران چنگیزخان که قبل از مرگ وی فوت کرد، هموار میکند.
بر اساس رسوم مغولها، در مقبره پسران نشانههایی از مقبره پدر وی و یا حتا نقشه محل دقیق مقبره قرار داده میشود، به همین دلیل کشف مقبره پسر چنگیزخان میتواند کمک بزرگی در کشف مقبره خان بزرگ مغول باشد.
طبق بررسی محققان، مقبره چنگیزخان باید در منطقهای در نزدیکی مرز مغولستان با روسیه قرار داشته باشد و در سالهای اخیر نیز تمامی تلاشهای محققان در کشف مقبره در این منطقه متمرکز بوده است، هرچند احتمال دارد این مقبره در مکانی دیگر در خاک مغولستان باشد، اما به احتمال فراوان در خاک مغولستان و در دامنه کوههای «آلتای» است.
اکنون باستانشناسان علاوهبر آنکه به دنبال کشف مقبره چنگیزخان با استفاده از کشف مقبره پسرش هستند، قصد دارند با از تصاویر ماهوارهای و فناوری لیزر نیز برای کشف این مقبره استفاده کنند.
در آوریل 2009 نیز باستانشناسانی که از سالها پیش بهدنبال کشف بقایای پایتخت چنگیزخان در منطقهی آسیای مرکزی بودند، موفق به کشف بقایای پایتخت چنگیزخان، شهر «خارا خروم» به همراه قصر او در محوطهای تاریخی در نزدیکی رود «ارخون» در شرق مغولستان شدند.
باستانشناسان آلمانی و مغول حاضر در پروژه کشف مقبره چنگیزخان بر این باورند که در صورت کشف مقبره خان مغول، این رویداد مهم تاریخی همرده با دیگر اکتشافات بزرگ تاریخ باستانشناسی از جمله کشف مقبره «توتنخامون»، مشهورترین فرعون تمدن مصر باستان در مصر قرار خواهد گرفت.
چنگیزخان مغول در سال 1206 میلادی با متحد کردن قبایل مغول، امپراطوری بزرگی را با تصرف بخشهایی از آسیا شامل چین، روسیه و ایران بنیان نهاد. چنگیزخان را یکی از وحشیترین انسانها دانستهاند و دلیل اصلی این امر، جنایتهای او در زمان حمله به کشورهای مختلف از جمله ایران است که در جریان آنها، انسانهای زیادی کشته شدند و سپاهیان او حتا به حیوانها هم رحم نکردند.
انتهای پیام