دولت هند در راستای حفاظت از معروفترین شکارچیان اقیانوسها یعنی کوسهها از ممنوعیت قطع باله این آبزیان ارزشمند برای مصارف خوراکی و پزشکی خبر داد و این اقدام، تحسین جوامع جهانی حفاظت از حیاتوحش را به دنبال داشته است.
به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تقاضای روزافزون مردم آسیای شرقی برای خوردن «سوپ باله کوسه» منجر به رشد تجارت وحشیانه و غیرقانونی باله کوسهها شده است.
در این تجارت بیرحمانه، باله کوسهها زنده زنده بریده شده و کوسههای بیچاره در همین حال به داخل آب انداخته میشوند که این اقدام سبب مرگ تدریجی و دردناک آنها میشود. این تجارت کثیف و غیرانسانی سبب کاهش چشمگیر جمعیت کوسهها شده است.
بنا بر گزارش آژانس نظارت بر تجارت حیات وحش «TRAFFIC»، هندوستان پس از اندونزی بزرگترین کشور صیدکننده کوسه است. در حالی که بسیاری از کوسهها در هند برای مصرف گوشتشان به دام صیادان میافتند اما برخی از آنها نیز تنها برای استفاده از بالههایشان کشته میشوند.
سال گذشته صیادان هندی 4.8 میلیون دلار فقط از صادرات باله کوسهها به چین، پول به جیب زدند. ضمن اینکه صیادان کشتیهای خارجی در داخل و خارج آبهای هند به صید کوسه و قطع باله آنها مشغول هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی «کرتو»، طی هفته جاری وزارت محیط زیست و جنگلداری هند، اقدامات حفاظتی شدیدی را برای مقابله با این رفتارهای وحشیانه و غیرقانونی به کار بسته که به اعتقاد بسیاری، موثرترین و بهترین شیوه اتخاذ شده برای منع قطع باله کوسهها است.
مطابق با این قانون، صیادانی که از آنها باله کوسه کشف شود با مجازات بیش از هفت سال حبس روبرو خواهند شد.
«گاجندر شرما»، عضو جامعه جهانی حفاظت از حیوانات درباره این قانون گفت: این گام مثبت دولت هند برای حفاظت از کوسهها قابل تحسین است و اکنون آنچه که اهمیت دارد این است که این سیاستها برای حفظ سلامت کوسهها اجرایی شود و به رفتار غیرانسانی قطع باله کوسهها در هندوستان پایان دهد.
این اقدام علاوه بر نجات جان کوسهها و حفظ بقای آنها به برقراری تعادل در اکوسیستمهای اقیانوسی نیز کمک میکند.
انتهای پیام