از 349 مورد مرگ ناشی از مسمومیت با عوامل شیمیایی ، 2.6 درصد از آنها ناشی از مسمومیت با قرص برنج بوده است.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر صفورا محبی مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا درباره خطرات مسمومیت با قرص برنج گفت: فسفید آلومینیوم یا قرص برنج ترکیب خطرناکی است که جهت جلوگیری از آفت زدگی برنج انبار شده مصرف میشود. به دنبال تماس این ماده با رطوبت یا اسید معده، گاز خطرناک فسفین آزاد میشود که علت اصلی اثرات سمی این ماده است.
وی افزود: به علت عدم وجود پادزهر اختصاصی، درمان های انجام شده کمتر موثر واقع میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، دکتر محبی با اشاره به اینکه امروزه گزارشهای متعددی در ارتباط با مرگ و میر انسانها در اثر مصرف تصادفی یا عمدی با آن ذکر می شود، اظهار داشت: از 349 مورد مرگ ناشی از مسمومیت با عوامل شیمیایی، 2.6 درصد از آنها ناشی از مسمومیت با قرص برنج بوده است.
مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: مسمومیت ناشی از خوردن این ماده با میزان مرگ و میر 50 تا 90 درصد همراه است که بسیار بالاست. طبق مطالعات انجام شده در 92 مورد مصرف کننده قرص برنج، 66 مورد مرگ یعنی 72 درصد مشاهده شد که 60 نفر در ساعات اولیه بعد از مصرف این ماده فوت شدهاند.
دکتر محبی در خصوص علائم مسمومیت با قرص برنج اظهار داشت: از لحاظ بالینی بلع قرص برنج توسط انسان باعث تحریک شدید دستگاه گوارش، اختلالات قلبی، افت فشار خون، شوک، ادم ریوی، اسیدوز متابولیک، آسیب کبدی و کلیوی، افت تعداد پلاکتها، تشنج، نهایتا کما و مرگ تا 72 ساعت بعد از مصرف می شود.
مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در پایان پیشنهاد کرد: با عنایت به اینکه مسمومیت با قرص برنج بسیار کشنده بوده و هیچ پادزهری در این خصوص وجود ندارد بهترین اقدام پیشگیری از ضایعه از طریق آگاهی مردم و عدم دسترسی آسان به این ماده است.
انتهای پیام