مدیرعامل فرابورس تشریح کرد:

عرضه‌های جدید در فرابورس/ 210 هزار نفر با فرابورس، خانه‌دار شدند

مدیرعامل فرابورس عرضه‌های داغ فرابورس در روزهای آتی، آخرین وضعیت صندوق‌های قابل معامله و جزییات جدیدی از بورس ایده را تشریح کرد.

مدیرعامل فرابورس عرضه‌های داغ فرابورس در روزهای آتی، آخرین وضعیت صندوق‌های قابل معامله و جزییات جدیدی از بورس ایده را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، امیر هامونی با اشاره به عرضه‌های جدید در فرابورس، به عرضه اولیه پتروشیمی کرمانشاه و پتروشیمی جم اشاره کرد و گفت: شرکت پتروشیمی جم و پالایش نفت کرمانشاه، مراحل درج و پذیرش را پشت سر گذاشته‌اند که امیدواریم عرضه اولیه این دو سهم به نقدشوندگی بازار کمک شایانی داشته باشد.

وی افزود: مراحل پذیرش شرکت پترول (گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان) منوط به احراز چند مورد از درخواست‌های هیأت پذیرش از جمله ارائه بودجه 92 و 93، زمانبندی دقیق از اجرای طرح‌های نیمه‌تمام در گروه پترول بود که طی چند روز گذشته این اطلاعات از جانب شرکت ارسال شد و هم اکنون پترول، در حال اتمام مراحل تکمیلی برای عرضه اولیه است.

هامونی گفت: برای عرضه اولیه سهام پتروشیمی جم در انتظار انعکاس صورت‌های مالی و بودجه، صورت‌های مالی سه ماهه و بودجه 92بر اساس عملکرد سه ماهه در کدال هستیم که اگر این مهم صورت بگیرد، طی دو روز کاری عرضه اولیه این شرکت را در فرابورس انجام خواهیم داد.

صندوق‌های قابل معامله در بورس، مسیری جدید در تأمین مالی

مدیرعامل فرابورس درخصوص راه‌اندازی صندوق‌های قابل معامله گفت: آسام، نخستین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله ((ETFاست که از هفته گذشته فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز کرد.

وی افزود: این صندوق‌ها بر اساس قانون توسعه ابزارهای مالی، معاف از مالیات هستند که بدین ترتیب نسبت به سهام مزیت قابل توجهی دارند.

هامونی با اشاره به بحث مهم نقدینگی فراوان و ضعف در سازوکارهای تأمین مالی در اقتصاد گفت: طبق آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی، هم‌اکنون 460 هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است، در حالی که فعالان اقتصادی و شرکت‌ها با مشکل تأمین مالی رو به رو هستند که ورود صندوق‌های قابل معامله به بازار سرمایه موجب تعادل در میزان نقدینگی کشور خواهد شد.

وی با تشریح راه حل کاهش نقدینگی بیان کرد: بسیاری از مردم با ساز و کار بازار سرمایه آشنایی ندارند، قدرت ریسک نداشته اما با پس‌اندازی هر چند کم به فکر سرمایه‌گذاری هستند؛ این قبیل افراد می‌توانند با سرمایه‌گذاری از طریق این صندوق‌ها که توسط مدیران حرفه‌ای اداره می‌شود، هم به تأمین مالی شرکت‌ها کمک کنند و هم سود مناسبی را بدست آورند، بدین‌گونه می‌توان ETF ها را ابزاری مناسب برای استفاده بهینه از وجوه افراد غیرحرفه‌ای قلمداد کرد.

هامونی اظهار کرد: از دیگر مزایای این صندوق‌ها، گستردگی شبکه جغرافیایی است، به این معنا که گستردگی امکان معاملات واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها این امکان را به خریداران می‌دهد که در صورتی که واحد سرمایه‌گذاری صندوقی را به‌طور مثال از تهران خریداری کرده‌اند، آن را در اصفهان بفروشند و بنابراین برخلاف صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، بحث خرید از یک کارگزاری و فروش به همان کارگزار مطرح نیست.

مدیرعامل فرابورس با اشاره به جزییات نخستین صندوق ETF که موفق به اخذ موافقت اصولی از سازمان شده، اشاره کرد و گفت: شرکت مشاور و سبدگردان آرمان‌آتی مدیر و موسس صندوق، شرکت تأمین سرمایه سپهر به‌عنوان بازارگردان و موسس صندوق، شرکت گروه توسعه مالی مهرآیندگان و کارگزاری سهم‌آشنا به‌عنوان موسس صندوق، شرکت مشاور سرمایه‌گذاری نیکی‌گستر متولی صندوق و موسسه حسابرسی سخن حق به‌عنوان حسابرس آن فعالیت خواهند کرد.

راه‌اندازی بورس ایده و ورود نخبگان به بازار سرمایه

هامونی از فراهم شدن شرایط لازم برای راه‌اندازی بورس ایده، در قالب بازار دارایی‌های فکری در فرابورس خبر داد و گفت: تمام مصوبات قوانین و مقررات تأمین شده و با مخترعین و تمام ارکان بورس ایده که فعال هستند از جمله وکلای Patent مذاکره شده است و این بازار، بزودی راه‌اندازی خواهد شد.

مدیرعامل فرابورس سازو کار و جزییات بورس ایده را تشریح و اظهار کرد: دو نوع عرضه در این بازار خواهیم داشت که یکی از آنها عرضه خود Patent خواهد بود و نوع دوم عرضه حق اختراع طرح است.

وی در این رابطه توضیح داد: بحث اول عرضه Patent یا حق اختراع طرح‌های صنعتی و تجاری در قالب سهام شرکت سهامی خاص است و نوع دوم عرضه Patent یا طرح و حقوق مادی و معنوی آن به اندازه 20 درصد که به‌صورت بلوکی در بازار ایده خواهد بود.

وی در خصوص مراحل قانونی و دستورالعمل‌های این بازار بیان کرد: بحث معاملات در این بازار، سه هفته قبل در شورای عالی بورس مصوب و اوراق مبتنی‌ بر دارایی فکری به‌عنوان ابزار مالی جدید تحت قانون توسعه ابزارها شناخته شده و ابلاغ شد و در حال حاضر، فقط موضوع دستورالعمل این معاملات باقی می ماند که سازمان بورس در حال حاضر، در حال نهایی‌کردن این دستورالعمل است.

فرابورس 210 هزار نفر را خانه‌دار کرد

مدیر عامل فرابورس با اشاره به موفقیت اوراق امتیاز تسهیلات مسکن گفت: سال 89 بررسی‌های لازم در خصوص اوراق تسهیلات مسکن توسط شورای عالی بورس انجام شد تا بدین ترتیب معاملات تسهیلات مسکن از بازاری بی‌ثبات و دلال‌محور به بازار نظام‌مند فرابورس با حضور ناظرین ارشد انجام گیرد.

وی ادامه داد: از زمان آغاز معاملات این اوراق در فرابورس تاکنون 210 هزار نفر از هموطنان از این طریق خانه‌دار شدند و از بانک مسکن وام دریافت کردند.

هامونی ارزش این اوراق در فرابورس را سه هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ارزش بازار فرابورس هم اکنون 64 هزار میلیارد تومان است که 54 هزار میلیارد تومان مربوط به بازارهای اول و دوم است و ارزش بازار ابزارهای نوین مالی در حدود سه هزار میلیارد تومان و ارزش بازار پایه هم حدود هفت هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون 10 هزار میلیارد تومان معامله در فرابورس انجام شده که چهار هزار میلیارد تومان معادل 40 درصد معاملات فرابورس مربوط به معامله ابزارهای نوین مالی بوده است.

فرابورس در یک قدمی عضویت در FEAS

امیر هامونی در پایان، به پیگیری‌های صورت‌گرفته در عرصه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: فرابورس برای نخستین‌بار به همراه سایر ارکان بازار سرمایه کشور، در نمایشگاه تخصصی invest در آلمان شرکت کرد که این تجربه در شرایطی که تحریم اقتصادی بر کشور حکم‌فرما بود، بسیار ارزنده بود.

بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه وی ادامه داد: در سال گذشته، شاهد برگزاری دوره‌های آموزشی فدراسیون بورس‌های اروپایی و آسیایی FEAS در ایران بودیم که فرابورس یک روز کامل میزبان مقامات این فدراسیون بود و با حضور خوب و ارائه مناسب توانست موافقت اصولی عضویت در FEAS را بدست آورده و به زودی با تکمیل مدارک درخواستی، شاهد عضویت فرابورس در این فدراسیون خواهیم بود.

مدیرعامل فرابورس در ادامه در خصوص بازدید این نهاد از هلدینگ بورس اسپانیا بیان کرد: بازدیدهایی از مجموعه هلدینگ بورس اسپانیا داشتیم که مذاکرات خوب و سازنده‌ای در این میان صورت گرفت و امیدواریم بر پایه این مذاکرات، در آینده نزدیک شاهد انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین فرابورس و هلدینگ BME مادرید با محوریت بحث‌های آموزشی و پژوهشی به‌منظور راه‌اندازی بازارهایDUAL (معامله سهام برخی شرکت‌های حاضر در بورس اسپانیا در فرابورس و سهام برخی شرکت‌های حاضر در فرابورس در بورس اسپانیا) باشیم.

وی در پایان، از تدوین برنامه راهبری فرابورس ایران تا 10 سال آینده خبر داد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲ شهریور ۱۳۹۲ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92060200484
  • خبرنگار :