عفونت شایع‌ترین علت ترشحات و تورم چشمی است

یک متخصص پوست و زیبایی اظهار کرد: پلک‌هایی که ترشح داشته و متورم هم هستند، نشانگر وجود عفونت در ناحیه چشمی است که باید هرچه زودتر رفع شود.

یک متخصص پوست و زیبایی اظهار کرد: پلک‌هایی که ترشح داشته و متورم هم هستند، نشانگر وجود عفونت در ناحیه چشمی است که باید هرچه زودتر رفع شود.

دکتر سحر حسنی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، با اشاره به اینکه در بیشتر موارد وجود ترشحات سفت و چشمانی با حاشیه سرخ شده در هنگام برخاستن از خواب به معنی مورد تهاجم قرار گرفتن چشم‌ها با باکتری است، عنوان کرد: این ترشحات در بسیاری از موارد می‌تواند به دلیل پوست چرب و یا آلودگی مواد آرایشی باشد که ترشحات باکتریایی منجر به بلفاریت، التهاب پایه مژه‌ه باشد که با تجمع چرک زرد رنگ حاوی گلبول‌های سفید همراه است.

وی با بیان اینکه ترشحات زردرنگی که موجب بسته شدن و به هم چسبیدگی پلک‌ها می شود، در واقع پاسخ طبیعی بدن به حمله باکتری‌ها و ویروس‌های عفونت زا به لایه شفاف پوشاننده سطح چشم است، گفت: گونه دیگر از ترشحات چشم که شفاف، غیرچرکی و رقیق‌تر می‌باشد، می‌تواند ناشی از سرماخوردگی، حساسیت به گرده گلها، خشکی چشم در اثر وزش باد و یا ورود مژگان به داخل چشم باشد که با برطرف کردن این محرک‌ها ترشحات چشم نیز از بین می رود.

وی ادامه داد: پلک‌هایی که ترشح دارند و متورم هم هستند، نشانگر وجود عفونت در ناحیه چشمی است که باید هرچه زودتر رفع شود.

حسنی با بیان اینکه اگر چشم ها در اثر ترشحات چسبناک به یکدیگر چسبیده باشند، باید ترشحات را پاک و پلک‌ها را تمیز کرد، تصریح کرد: با استفاده از یک پارچه که در آب گرم خیسانده شده و آب آن گرفته شده باید به نرمی این ترشحات را پاک کرده و در نهایت با یک گلوله پنبه‌ای که به محلول مرکب از نصف قاشق چای خوری نمک و چند قطره آب گرم آغشته شده به نرمی پلک‌ها را شستشو داده و با آب سرد آن را پاک کرد.

این کارشناس با اشاره به اینکه افراد مبتلا به بلفاریت مزمن بیشتر در معرض این عارضه قرار می گیرند، ادامه داد: زدودن چربی اضافی می تواند در حل این مشکل یاری رسان باشد برای دستیابی به این هدف لازم است که مژگان و لبه پلک‌ها با شامپوی بچه شستشو داده شود و با مالش نرمی چربی‌ها را با یک دستمال تمیز پاک کرده، برای دستیابی به نتیجه مطلوب، این کار باید به صورت مستمر به مدت دو هفته انجام گیرد.

وی استفاده از وسایل شخصی را بسیار حائز اهمیت دانسته و افزود: ترشحات سرشار از ویروس و باکتری می توانند توسط اشیاء و وسایل آرایشی به افراد مختلف و حتی خود فرد منتقل شود، لذا باید لوازم و حتی دستها را که به نوعی با اشک ها در تماس هستند را با آب گرم شستشو داد.

حسنی در پایان خاطرنشان کرد: لوازم آرایشی آلوده اولین مظنونین برای بروز عفونت های چشمی هستند، لذا افراد باید دقت داشته باشند که هر کدام از لوازم آرایش چشم را که در زمان ابتلا به عفونت از آن استفاده می کرده‌اند و نیز آن دسته از وسایلی را که بیش از شش ماه مورد استفاده قرار داده اند را به دور انداخته و در خرید این اقلام به تاریخ تولید و انقضای این محصولات دقت داشته باشند در غیر این صورت باکتری‌ها را مجدداً به موضع وارد خواهند کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92052111666
  • خبرنگار :