علی رغم حمایت واشنگتن از اقدام نظامیان مصری در برکناری مرسی، فرستادگان آمریکا به قاهره این اقدام را "کودتا" نامیدند. ریاست جمهوری مصر این موضع فرستادگان آمریکایی را "غیر قابل قبول" دانسته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، جان مک کین و لیندسی گراهام، دو عضو سنای آمریکا پس از دیدار با مسئولان مصری در کنفرانس مطبوعات مشترکی اعلام کردند: اخوان المسلمین باید از خشونت دست بردارد و نیروهای امنیتی نیز باید اجازه اعتراضات مسالمتآمیز را به مردم بدهند.
این دو مسئول آمریکایی تاکید کردند که آنها به نیابت از کنگره آمریکا و با هماهنگی با کاخ سفید سخنان خود را ایراد میکنند.
جان مک کین خواهان آزادی زندانیان سیاسی و برگزاری مذاکرات ملی شد.
گراهام نیز با بیان اینکه رخدادهای مصر سرنوشت تمام منطقه را تعیین میکند، برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری پیشین مصر را "کودتا" خواند و تاکید کردند: انتقال قدرت در مصر از طریق انتخابات صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: شما در مصر در راستای روند دموکراسی با یکدیگر مذاکره میکنید، اما صحبت کردن با شخصی که در زندان است و دموکراسی نامیدن آن غیرممکن است.
گراهام تاکید کرد: برخی در کنگره آمریکا خواهان قطع روابط هستند و برخی میخواهند که کمکها به مصر به حالت تعلیق درآید. ما باید در خصوص این روابط صادقانه عمل کنیم. ما نمیتوانیم از کشوری حمایت کنیم که به سمت دموکراسی حرکت نمیکند.
پیشتر ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا و برنارد ینولئون، فرستاده اتحادیه اروپا به مصر پس از دیدار با مسئولان مصری زمان حضور خود در قاهره را تمدید کرده بودند. جان مک کین و گراهام نیز وارد مصر شدند و روز سهشنبه دیدارهایی با تعدادی از مسئولان مصری برگزار کردند.
مک کین رسانههای مصری را به تلاش برای بد جلوه دادن آمریکا متهم کرده و گفت: این مسائل به روابط دو کشور لطمه وارد میکند.
وی تصریح کرد: ما به مصر نیامدهایم تا در خصوص گذشته بیاندیشیم. پیام ما این است که دموکراسی تنها راه برای تحقق ثبات در مصر است.
در واکنش به این اظهارات مسئولان آمریکایی، احمد المسلمانی، مشاور اطلاعرسانی رئیسجمهور مصر اعلام کرد که مک کین حقایق را به گونهای دیگر جلوه میدهد و اظهارات وی به هیچ وجه مورد قبول نیست.
وی با بیان اینکه اعمال فشارهای خارجی از حد متعارف بینالمللی پا فراتر گذاشته است، تاکید کرد که دولت مصر میتواند از "انقلاب" و کشور محافظت کند.
در همین راستا، مصطفی حجازی، مشاور رئیسجمهور مصر در امور استراتژیک اعلام کرد که تلاشهای طرفهای بینالمللی و عرب در صحنه سیاسی مصر تلاشهای میانجیگرانه نیست و دخالت محسوب میشود.
پیشتر مک کین و گراهام با محمد البرادعی، معاون رئیسجمهوری مصر در امور خارجه و حازم الببلاوی، نخستوزیر مصر و عبدالفتاح السیسی، وزیر دفاع این کشور و سپس با عدلی منصور، رئیسجمهور موقت مصر دیدار کردند.
البرادعی در این دیدارها تاکید کرد که اولویت مصر برقراری امنیت شهروندان و محافظت از جان آنها و حفظ قانون و نظم است.
وی گفت: رهبران مصری در راستای تحقق آشتی سیاسی فراگیر و اجرای نقشه راه، گام برمیدارند.
الببلاوی نیز عنوان داشت: نقشه راه را مردم مصر تدوین کردند و ما در راستای اجرای این نقشه حرکت میکنیم.
در همین حال روزنامه دولتی الاهرام به نقل از منابعی در دفتر ریاست جمهوری مصر فاش کرد که دولت در حال آماده شدن برای اعلام شکست نهایی مذاکرات با میانجیگرهای خارجی و مخالفان داخلی است.
انتهای پیام