بیژن نفیسی:

طرح‌های کمک‌رسان به قشر رسانه‌یی در حاشیه‌اند

دولت‌های نهم و دهم تلاش کردند طرح‌هایی را با هدف بهبود شرایط کاری خبرنگاران و رسانه‌ها اجرایی کنند‌، از جمله‌ی این طرح‌ها به وام مسکن خبرنگاران‌، دادن هدیه‌ی رییس‌جمهور،‌ سامان‌دهی اطلاعات خبرنگاران‌، پیگیری طرح مشاغل سخت برای خبرنگاران، و راه‌اندازی سامانه‌ی اشتراک جامع می‌توان اشاره کرد.

دولت‌های نهم و دهم تلاش کردند طرح‌هایی را با هدف بهبود شرایط کاری خبرنگاران و رسانه‌ها اجرایی کنند‌، از جمله‌ی این طرح‌ها به وام مسکن خبرنگاران‌، دادن هدیه‌ی رییس‌جمهور،‌ سامان‌دهی اطلاعات خبرنگاران‌، پیگیری طرح مشاغل سخت برای خبرنگاران، و راه‌اندازی سامانه‌ی اشتراک جامع می‌توان اشاره کرد.

البته پیگیری طرح جامع نظام‌مندی رسانه‌ها نیز از جمله طرح‌هایی بود که از دولت هشتم باقی مانده بود و انتظار می‌رفت در دو دوره ریاست جمهوری گذشته به سرانجام برسد؛ اما متأسفانه برخی از این طرح‌ها نیمه‌کاره رها شده‌اند و با نزدیک شدن به زمان تغییر دولت،‌ هنوز سرانجام مشخصی ندارند و درباره‌ی برخی دیگر نیز هیچ ضمانتی برای ادامه یافتن وجود ندارد.

بیژن نفیسی، از جمله‌ی روزنامه‌نگار پیشکسوت درباره‌ی این طرح‌ها معتقد است: اکنون طرح‌هایی که می‌خواهند به قشر رسانه‌یی کمک کنند، در حاشیه قرار دارند‌ و برای کمک به رسانه‌یی‌ها باید به اصل قضیه توجه شود.

او در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به طرح نظام‌مندی رسانه‌ها، اظهار کرد: 10 سال پیش، طرحی برای نظام‌مندی جامع رسانه‌ها تهیه شد،‌ پیش‌نویس و نظرخواهی‌های آن نیز انجام و به دولت تحویل داده شد؛ اما در هشت سال گذشته، اقدامی برای اجرای آن صورت نگرفت. بسیاری از موضوعاتی که امروز به‌عنوان کمک از آن‌ها یاد می‌شود، مانند امنیت شغلی و حرفه‌یی خبرنگاران می‌توانست در قالب آن قانون جامع دیده شود.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم همه‌چیز را قطعی به سرانجام برسانیم، باید زمینه‌ی نظام‌مندی برای این حرفه مشخص کنیم و همه‌ی این‌ها نیازمند داشتن نگاه حرفه‌یی است که متأسفانه هنوز چنین زمینه‌ای فراهم نشده و بدیهی است که طرح‌ها نیمه‌کاره و بی‌سرانجام بمانند، چون نگاه مقطعی به آن‌ها وجود دارد و شاید دولت بعدی نخواهد هیچ‌یک از آن‌ها را ادامه دهد.

این روزنامه‌نگار با بیان این‌که هدیه دادن به خبرنگاران سنت غلطی بود،‌ گفت: در نظام مطبوعاتی جهان، خبرنگاران از گرفتن هدیه منع شده‌اند، چه برسد به این‌که این هدیه بخواهد رسما و آن هم از طرف دولت به آن داده شود. اگر منظور از این هدیه دادن کمک کردن است، بهتر است بستری فراهم شود که همه‌ی روزنامه‌نگاران به‌راحتی بتوانند از امکانات استفاده کنند، نه این‌که به‌صورت دست‌چین یکسری اقدامات انجام شود که استمرار ندارند.

او درباره‌ی دلیل نیمه‌کاره ماندن طرح نظام جامع رسانه‌یی، توضیح داد: به‌دلیل وجود سلیقه‌های مختلف، این طرح نیمه‌کاره ماند. اگر قرار باشد همه‌ی سلایق را در ابتدا لحاظ کنیم، کلیات از بین می‌رود و جزییات مطرح می‌شود. در صورتی که برای شروع باید توافق‌هایی انجام شود و بعد از اجرای آن، کلیات شروع شود. همچنین پس از اجرای کلیات می‌توان با استفاده از آیین‌نامه‌ها، سلایق مختلف را پوشش داد.

نفیسی در پاسخ به این‌که از نظر شما تعامل دولت آینده با رسانه‌ها باید چگونه باشد؟ بیان کرد: برای برخورد و تعامل، به شناخت نیاز است. دولت یازدهم برای تعامل با رسانه‌ها باید از افرادی استفاده کند که با کار اطلاع‌رسانی آشنا و از بدنه‌ی اطلاع‌رسانی باشند. در این صورت، بسیاری از مشکلات برطرف خواهند شد.

او با تأکید بر این‌که زبان مشترک برای درک متقابل بسیار مهم است، افزود: رسانه‌ها برای تعامل با دولت باید دست‌شان باز باشد، تا بتوانند مسائل را مطرح کنند. به جای این‌که برای ایجاد سازمان‌های نظارتی هزینه شود، می‌توان زمینه‌ی فعالیت مناسب و درست رسانه‌ها را ایجاد کرد. اگر رسانه‌ها بتوانند کار خود را به‌درستی انجام دهند و اطلاع‌رسانی شرافتمندانه‌ای داشته باشند، با هیچ دولت مشکل نخواهند داشت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ مرداد ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92050602886
  • خبرنگار :