عضو سابق شورایعالی نظام پزشکی:

وزیر بهداشت آتی با نگاهی مدیریتی انتخاب شود

عضو سابق شورای عالی نظام پزشکی ضمن اشاره به اولویت‌های حوزه سلامت در دولت یازدهم گفت: در انتخاب وزیر بهداشت آتی باید از نگاه سیاسی و سنتی پرهیز کرده و نگاهی مدیریتی بر این موضوع حاکم شود.

عضو سابق شورای عالی نظام پزشکی ضمن اشاره به اولویت‌های حوزه سلامت در دولت یازدهم گفت: در انتخاب وزیر بهداشت آتی باید از نگاه سیاسی و سنتی پرهیز کرده و نگاهی مدیریتی بر این موضوع حاکم شود.

دکتر عزت‌الله گل علیزاده، رییس انجمن پزشکان عمومی نوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر اینکه دولت یازدهم در انتخاب وزرای کابینه به ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید از نگاه سیاسی و سنتی پرهیز کرده و نگاهی مدیریتی را حاکم کند، گفت: بر اساس علم مدیریت، یک مدیر باید چهار وظیفه برنامه‌ریزی، سازماندهی، هدایت و رهبری و نظارت و کنترل را در قالب سه نقش اصلی ارتباطی، اطلاعاتی و تصمیم‌گیری و با استفاده از سه مهارت فنی، انسانی و ادراکی به انجام برساند.

وی افزود: از آنجا که مقام وزارت بهداشت و درمان به عنوان مدیریت عالی این وزارتخانه مطرح است بنابراین وزیربهداشت و درمان باید از مهارت ادراکی بالایی برخوردار بوده تا بتواند توانایی درک پیچیدگی‌های تمام امور را داشته باشد و اجزای این وزارتخانه عریض و طویل را از حوزه آموزش و پژوهش گرفته تا بهداشت و درمان و سایر موسسات وابسته را به صورت یک کل واحد (سیستم) در نظر گیرد.

گلعلیزاده در ادامه گفت: بی‌تردید انتخاب فردی که قبلا در طی تصدی‌گری مدیریت‌های قبلی بویژه در سطوح عملیاتی و میانی مدیر موفقی بوده می‌تواند انتخاب درستی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.

وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف عالی نظام سلامت یعنی تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت افراد مشارکت عادلانه مردم در تامین منابع مالی و پاسخگویی به نیازهای غیر پزشکی مردم، اسناد بالادستی جامع و خوبی داریم که بهانه‌های مختلف را از پیش رو برداشته است. امروز ما هم در سند چشم انداز بیست ساله و هم در سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و هم در قانون برنامه پنجم توسعه مواد خوبی داریم که راه را برای وزیر آینده بهداشت و درمان جهت تدوین یک استراتژی مناسب فراهم کرده است.

این عضو سابق شورایعالی نظام پزشکی افزود: متاسفانه نظام سلامت ما در هر چهار کارکرد خود یعنی تولیت، تولید منابع(انسانی، تجهیزاتی و دارو)، تامین منابع مالی و تولید خدمات دچار مشکلات عدیده ای بوده که رفع این موارد نیازمند یک برنامه‌ریزی مدون است.

وی در این باره ادامه داد: از آنجا که بسیاری از مشکلات نظام سلامت در حوزه اختیارات وزیر بهداشت و درمان نیست، بنابراین یکی از ویژگی‌های دیگر وزیر آتی در کنارسایر ویژگی‌های مدیریتی آن است که جایگاه قابل قبولی در کابینه داشته باشد و با توجه به نقش عوامل اجتماعی تاثیرگذار در سلامت در جهت ایفای یکی از نقش‌های تولیتی یعنی رهبری بین بخشی و بکارگیری ابزارهای مشروع به منظور تأثیرگذاری بر بخش‌های دیگر برای دستیابی به اهداف و آرمان‌های نظام سلامت همت گمارد.

وی در پایان ساماندهی وضعیت دارو در کشور و اجرای صحیح برنامه پزشک خانواده را از اولویت‌های وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت یازدهم خواند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۱ تیر ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92043118972
  • خبرنگار : 71070