مربی نقش اساسی و کلیدی در بالا بردن اعتماد به نفس ورزشکار دارد و میتواند نقش یک لیدر و رهبر را برای او بازی کند.
حسن زندی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) –منطقه خوزستان- اظهار کرد: به طور کلی شناسایی تواناییهای و آگاه بودن از تواناییهایی که به صورت بالقوه در فرد وجود دارد و میتواند به بالفعل تبدیل شود را اعتماد به نفس میگوییم.
وی در ادامه با اشاره به تاثیر مثبت ورزش در بالابردن اعتماد به نفس، گفت: البته اگر به صورت علمی با آن برخورد نشود، ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس شود. عواملی که میتواند بر ورزشکار تاثیرگذار باشد به دو عامل بیرونی و درونی تقسیم میشود؛ عوامل بیرونی مثل خانواده، مربیان، دوستان و به طور کلی جامعه است و عوامل درونی هم خود فرد میباشد.
زندی با بیان اینکه از دیگر عواملی که میتواند بر فرد تاثیرگذار باشد، انتظار واقعی و مناسب مربی از بازیکن است، تصریحکرد: مربی باید ورزشکار را تشویق کند و باتوجه به شرایطی که ورزشکار دارد، برای آن موقعیت جدیدی را ایجاد کند؛ یعنی محیطی را فراهم کند که بازیکن بتواند استعدادهای خود را در آن نشان بدهد تا این گونه سطح اعتماد به نفساش بالاتر برودمربی میتواند با ایجاد بازخوردهای مناسب باتوجه به فعالیت خوب ورزشکار، به او آگاهی بدهد و آن را تشویق کند. این تشویقها صرفا جایزه دادن به ورزشکار نیست، حتی گاهی دست زدن به کمر یک بازیکن و تشویق کردن آن میتواند یک نتیجه خوب به همراه داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران همچنین درخصوص علل کاهش اعتماد به نفس در ورزشکاران بیان کرد: مهمترین مساله مقایسه کردن بازیکنان با یکدیگر است. همچنین تغییر در تاکتیکها، تغییر مربیها، قرار نداشتن ورزشکار در فرم بدنی خاص خود، آسیبدیدگیهای ورزشی و اختلافات تیمی و فردی از مهمترین علل کاهش اعتماد به نفس در ورزشکاران است.
وی در پایان اظهار کرد: اعتماد به نفس گاهی ذاتی هم میباشد؛ فردی که ورزش میکند، تواناییهای خود را بیشتر میبیند. به طور مثال یک کشتیگیر وقتی بر حریف خود غالب میشود، ناخودآگاه یک حسی به فرد دست میدهد که باعث بالارفتن اعتماد به نفساش میشود.
انتهای پیام