دولت کویت اخبار مربوط به اینکه این کشور نیرو، تجهیزات نظامی و مهمات در اختیار عراق گذارده و یا هواپیماهای نظامی عراق را در خاک خود پذیرفته است، تکذیب کرد...
مجموعه کتابهای «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاعمقدس است که پیشینه جمعآوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمیگردد و سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نیز با بهرهگیری از این منبع تاریخی،گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.
تکذیب کویت، بحرین و امارات از حضور هواپیماهای عراق در خاک کشورهایشان
زبان اصلی:عربی. شماره:000203
منبع:الشرق الاوسط / انگلستان / خبرگزاری فرانسه / کویت
1359/7/11-1980-10-3
مترجم : مهتاب فضلی
منبع خبر
دولت کویت اخبار مربوط به اینکه این کشور نیرو،تجهیزات نظامی و مهمات در اختیار عراق گذارده و یا هواپیماهای نظامی عراق را در خاک خود پذیرفته است،تکذیب کرد.
درمنامه نیز منابع مسئول بحرین، ابوظبی و کویت اخبار مربوط به استقرار هواپیماهای نظامی عراق در پایتختهای خود را به طور قاطع تکذیب کردند.
طبق گزارش شبکه تلویزیونی آمریکایی« سیبیاس»،عراق بخشی از نیروی هوایی خود را به منظور حفاظت در مقابل حملات ایران به تعداد زیادی از کشورهای خلیج فارس انتقال داده است.
سخنگوی رسمی وزارت دفاع آمریکا از اظهارنظر در مورد این خبر که هواپیماهای جنگنده و ترابری عراق اکنون در کویت،عمان،اردن، یمن شمالی و امارات متحده استقرار دارند خودداری کرد.
این شبکه همچنین عنوان کرد با توجه این موارد عراق در حال حاضر در وضعیتی بهتر برای حمله به هواپیماهای ایران از سمت جنوب قرار دارد.
هشدار انورسادات به ایران
انور سادات رییس جمهور مصر ضمن محکوم کردن ایران به دلیل تهدید کشورهای خلیج فارس اظهار داشت، مصر آماده است در هرگونه عملیاتی برای دفاع از عربستان سعودی به طور فعال شرکت جوید.
سادات ضمن صحبت خود در کنفرانس عمومی حزب ملی دموکراسی حاکم گفت:" هر چیزی که عربستان سعودی برای دفاع از خود نیاز دارد، مصر را مطلع سازد."
وی در هشداری واضح، تهران را به خاطر تلاشهای مغرورانه خود برای تحمیل خواستهاش بر دولتهای خلیج فارس محکوم کرد.
" هانزابیل" وزیر دفاع آلمان غربی تاکید کرد آلمان قصد انجام هیچ نقش نظامی در منطقه تنگه هرمز ندارد و در حال حاضر با واشنگتن در مورد تضمین مبادلات نفتی مذاکراتی را دنبال میکند و همچنین این مذاکرات ارتباطی به اعزام یگانهای دریایی آلمان غربی به خارج از مناطق دولتهای پیمان آتلانتیک شمالی ندارد.
وزیر امور خارجه اتریش، شورای امنیت را جهت اتخاذ اقدامی جدی به منظور بررسی جنگ ایران و عراق تشویق و بیان کرد:" امکان ندارد که اشغال سرزمینی بیگانه را با قدرت زور قبول کنیم. این اصل باید برای همه کشورها لازمالاجرا باشد."
وی در ادامه افزود:" 30 درصد از واردات نفت اتریش از عراق است و شورای امنیت سازمان ملل باید اقدام جدیتری برای پایان دادن جنگ انجام دهد."
انتهای پیام